Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ: Καταγγέλλει την επίθεση στο δημοσιογραφικό συνεργείο του OPEN

Επί­θε­ση από φασι­στοει­δή δέχθη­καν χθες δημο­σιο­γρά­φοι και τεχνι­κός του τ/σ «Open» κάτω από τα απα­θή βλέμ­μα­τα της αστυνομίας.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ σε ανα­κοί­νω­σή τους «καταγ­γέλ­λει την επί­θε­ση και εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στους συνα­δέλ­φους και σε όλους τους ρεπόρ­τερ, τεχνι­κούς και φωτο­ρε­πόρ­τερ που δου­λεύ­ουν, με ευθύ­νη της εργο­δο­σί­ας, μέσα σε απάν­θρω­πες και πολύ επι­κίν­δυ­νες συν­θή­κες, εξα­ντλη­τι­κά ωρά­ρια, αρκε­τές φορές μονο­πρό­ο­ω­πα συνερ­γεία και «ενοι­κια­ζό­με­νους» εργαζόμενους.

Μπρο­στά σε αυτή την κατά­στα­ση τα ευχο­λό­για και των πλειο­ψη­φιών των ενώ­σε­ων του κλά­δου περιττεύουν.

Τώρα είναι κυριο­λε­κτι­κά ζωτι­κή ανά­γκη να διεκδικήσουμε:

–Την εξα­σφά­λι­ση, με ευθύ­νη της εργο­δο­σί­ας και του κρά­τους, συν­θη­κών ασφά­λειας για τους εργα­ζό­με­νους μέσα σε αυτές τις συν­θή­κες, κυριο­λε­κτι­κά στη ζώνη του πυρός.

–Πλή­ρη υπο­στή­ρι­ξη, με ευθύ­νη εργο­δο­σί­ας και κρά­τους, και κάλυ­ψη όλων των ανα­γκών, μετα­κί­νη­σης, φαγη­τού, νερού, φαρ­μά­κων, πρώ­των βοη­θειών, ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κής περί­θαλ­ψης, ανά­παυ­σης, των εργα­ζο­μέ­νων που δου­λεύ­ουν στα μέτω­πα των πυρκαγιών.

–Εναλ­λα­γή, με ευθύ­νη της εργο­δο­σί­ας, πλή­ρως στε­λε­χω­μέ­νων συνερ­γεί­ων σε χρο­νι­κά δια­στή­μα­τα σύμ­φω­να με τους χρό­νους εργα­σί­ας που προ­βλέ­πο­νται από τις συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις εργασίας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο