Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Εργατών της Κούβας που έφτασε στην Αθήνα

Την αντι­προ­σω­πεία της Συνο­μο­σπον­δί­ας Εργα­τών της Κού­βας (CTC) που έφτα­σε το από­γευ­μα της Κυρια­κής στην Αθή­να, μετά από πρό­σκλη­ση του Πανερ­γα­τι­κού Αγω­νι­στι­κού Μετώ­που, υπο­δέ­χτη­κε στο αερο­δρό­μιο «Ελ. Βενι­ζέ­λος» αντι­προ­σω­πεία της Εκτε­λε­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ.

Κατά την διάρ­κεια της υπο­δο­χής, οι Ελλη­νες συν­δι­κα­λι­στές άνοι­ξαν πανό που ανά­γρα­φε στην ισπα­νι­κή και ελλη­νι­κή γλώσ­σα «Αλλη­λεγ­γύη στον λαό της Κού­βας».

Στην υπο­δο­χή, εκτός από την Γραμ­μα­τεία του ΠΑΜΕ, συμ­με­τεί­χαν το Εργα­τι­κό Κέντρο Λαυ­ρί­ου — Ανα­το­λι­κής Αττι­κής και το Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων Σελέκτ Σέρ­βις Ν. Αττι­κής.

Σε δηλώ­σεις του ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της CTC, Ουλί­σες Γκι­λάρ­τε ντε Νασι­μιέ­ντο, εξέ­φρα­σε το σεβα­σμό του προς το ΠΑΜΕ, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι η κου­βα­νι­κή αντι­προ­σω­πεία βρί­σκε­ται εδώ για επα­φές που θα επι­τρέ­ψουν την ενί­σχυ­ση των σχέ­σε­ων. Θα συνε­χί­σου­με να προ­βάλ­λου­με την αγω­νι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ, πρό­σθε­σε, καταγ­γέλ­λο­ντας την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης των ΗΠΑ και όλες τις μονο­με­ρείς ενέρ­γειες σε βάρος της Κούβας.

Εκ μέρους του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων Σελέκτ Σέρ­βις Ν. Αττι­κής, ο πρό­ε­δρός του, Νίκος Λαβα­τσιώ­της, πρό­σφε­ρε στην αντι­προ­σω­πεία της Συνο­μο­σπον­δί­ας Εργα­τών της Κού­βας μια ανθο­δέ­σμη, σημειώ­νο­ντας ότι «Η Κού­βα δεν είναι μόνη της. Hasta La Victoria Siempre».

Από την πλευ­ρά του ο Μάης Μέντης, πρό­ε­δρος του Εργα­τι­κού Κέντρου Λαυ­ρί­ου — Ανα­το­λι­κής Αττι­κής, πρό­σφε­ρε συμ­βο­λι­κά στην αντι­προ­σω­πεία από την Κού­βα δύο κρα­σιά της περιο­χής, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι είμα­στε πολύ χαρού­με­νοι που είσα­στε στη χώρα μας. Είμα­στε πάντα στο πλευ­ρό των εργα­ζο­μέ­νων της Κούβας.

Ακο­λού­θως η αντι­προ­σω­πεία από την Κού­βα μετέ­βη στο ξενο­δο­χείο «Athens Marriot» όπου τους υπο­δέ­χτη­κε το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων του ξενοδοχείου.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο