Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Όλοι στα αυριανά συλλαλητήρια και στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη

Κάλε­σμα στα συν­δι­κά­τα να δώσουν αγω­νι­στι­κή, ενω­τι­κή, ταξι­κή απά­ντη­ση στην κυβέρ­νη­ση και την εργο­δο­σία, να πάρουν μαζι­κά μέρος στα συλ­λα­λη­τή­ρια στις 17 Σεπτέμ­βρη σε όλη τη χώρα (στην Αθή­να στις 7.00 μ.μ. στα Προ­πύ­λαια), στις αγω­νι­στι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις στις 18 Σεπτέμ­βρη στις 6.00 μ.μ. στην πλα­τεία Νίκης (Ζαρ­ντέν) στο Κερα­τσί­νι για τα έξι χρό­νια από τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα από την εγκλη­μα­τι­κή ναζι­στι­κή οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής και στην απερ­γία στις 24 Σεπτέμ­βρη, απευ­θύ­νει το ΠΑΜΕ.

Στο κάλε­σμά του σημειώνει:

«Απέ­να­ντι στο νομοσχέδιο-“σκούπα” που φέρ­νει με φόρα η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, αγω­νι­ζό­μα­στε για σύγ­χρο­νους όρους δου­λειάς, για ζωή με δικαιώ­μα­τα, για αυξή­σεις στους μισθούς, στις συντά­ξεις και στις κοι­νω­νι­κές παρο­χές, για συν­δι­κά­τα ανε­ξάρ­τη­τα από το κρά­τος και την εργοδοσία.

Την ίδια στιγ­μή, είναι φανε­ρή η προ­σπά­θεια της ηγε­τι­κής ομά­δας της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, να ακυ­ρώ­σει τις αγω­νι­στι­κές — απερ­για­κές κινητοποιήσεις.

Να θυμί­σου­με στους εργα­ζό­με­νους ότι οι ίδιες δυνά­μεις, στον πρώ­το απερ­γο­κτό­νο νόμο το 2018 όχι μόνο έλαμ­ψαν δια της απου­σί­ας τους από κάθε απερ­για­κή απά­ντη­ση, αλλά με τις δηλώ­σεις τους πως η “απερ­γία έχει φάει τα ψωμιά της”, έστρω­σαν το έδα­φος για την επί­θε­ση στα εργα­τι­κά δικαιώ­μα­τα και στη συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση. Να θυμί­σου­με επί­σης ότι ήδη έχουν δώσει το πρά­σι­νο φως στην κυβέρ­νη­ση για να φέρει τις αντι­δρα­στι­κές αλλα­γές που σχε­διά­ζει. Είναι νωπές οι εικό­νες από τη συνά­ντη­ση που έγι­νε μετα­ξύ του πρω­θυ­πουρ­γού, του Βρού­τση και των “κοι­νω­νι­κών εταί­ρων”, στην οποία έλα­βε μέρος. Ενώ ενη­με­ρώ­θη­κε για το σύνο­λο των αντερ­γα­τι­κών μέτρων, έκα­νε τον “κινέ­ζο”, μηχα­νορ­ρα­φώ­ντας και παζα­ρεύ­ο­ντας πίσω από τις πλά­τες των εργαζομένων.

Μετά από τις απο­φά­σεις μεγά­λων Εργα­τι­κών Κέντρων και Ομο­σπον­διών για απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις, αξιο­ποιεί τους ανθρώ­πους της και προ­χω­ρά σε κάθε υπο­νο­μευ­τι­κή προ­σπά­θεια είτε για να ακυ­ρώ­σει απερ­για­κές δια­θέ­σεις, είτε για να κερ­δί­σει χρό­νο, είτε για να μπερ­δέ­ψει τους εργα­ζό­με­νους. Στη βάση αυτή, επι­στρα­τεύ­ει τη μόνι­μη τακτι­κή που έχουν όλες οι αντερ­γα­τι­κές επι­θέ­σεις, που είναι ο χυδαί­ος αντικομμουνισμός.

Δεν θα τους περάσει!

Όλοι στον αγώνα!

Όλοι στις αγω­νι­στι­κές, απερ­για­κές κινητοποιήσεις!

Η ανά­πτυ­ξή τους τσα­κί­ζει τις ζωές μας!

Γκρε­μί­ζει ό,τι άφη­σε όρθιο η κρί­ση τους!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο