Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ” Πολιτικών Μηχανικών: Όλοι σήμερα στις εκλογές του Συλλόγου — “Ώρα να πάμε αλλιώς!”

Κυρια­κή, 2 Απρί­λη, σήμε­ρα και σε όλους τους νομούς της χώρας, πραγ­μα­το­ποιού­νται οι εκλο­γές του Συλ­λό­γου Πολι­τι­κών Μηχα­νι­κών Ελλά­δας (ΣΠΜΕ).

Η «Πανε­πι­στη­μο­νι­κή», με τη δια­κή­ρυ­ξή της απευ­θύ­νε­ται στους μισθω­τούς και αυτα­πα­σχο­λού­με­νους Πολι­τι­κούς Μηχα­νι­κούς τονί­ζο­ντας πως «είναι ώρα ευθύ­νης και μάχης, ώρα να αγω­νι­στού­με ενά­ντια στην πολι­τι­κή που κλέ­βει το εισό­δη­μά μας και τον χρό­νο μας, ισο­πε­δώ­νει τα δικαιώ­μα­τά μας και δολο­φο­νεί τη ζωή μας για το κέρ­δος των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων!».

Τους καλεί να ψηφί­σουν μαζι­κά για να αλλά­ξει πορεία ο Σύλ­λο­γος, ανα­φέ­ρο­ντας ότι η «διοί­κη­ση του ΣΠΜΕ στη­ρί­ζει την εφαρ­μο­γή αυτής της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής και ότι είναι ώρα αλλα­γής συσχε­τι­σμού, ώρα να πάμε αλλιώς…».

Επι­ση­μαί­νει ακό­μα ότι «οι δυνά­μεις που συσπει­ρώ­νο­νται στο ψηφο­δέλ­τιο της “Πανε­πι­στη­μο­νι­κής” βρέ­θη­καν όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια στην πρώ­τη γραμ­μή της ανα­μέ­τρη­σης με την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή. Έδω­σαν και δίνουν ατα­λά­ντευ­τα, μέσα και έξω απ’ τον ΣΠΜΕ, τη μάχη για την υπε­ρά­σπι­ση των δικαιω­μά­των μας, σημα­δεύ­ο­ντας τον πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο μας, τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους και την ΕΕ. Πρω­τα­γω­νί­στη­σαν στην πάλη για υπο­γρα­φή ΣΣΕ με ουσια­στι­κές αυξή­σεις, ενά­ντια στον νόμο Κατρού­γκα­λου — Βρού­τση, το νόμο Χατζη­δά­κη και τον απερ­γιο­κτό­νο νόμο ΣΥΡΙΖΑ, την αντια­σφα­λι­στι­κή πολι­τι­κή όλων των κυβερ­νή­σε­ων και της ΕΕ. Για να μην περά­σουν οι αντι­δρα­στι­κές ανα­διαρ­θρώ­σεις για την “απε­λευ­θέ­ρω­ση” του επαγ­γέλ­μα­τος, ενά­ντια σε απο­λύ­σεις συνα­δέλ­φων, την απλή­ρω­τη εργα­σία και την εργο­δο­τι­κή τρο­μο­κρα­τία. Οι εκλο­γές είναι μια σημα­ντι­κή μάχη στην οποία οι εργαζόμενες/οι Πολι­τι­κοί Μηχα­νι­κοί καλού­μα­στε να πάρου­με θέση, μια ακό­μα ευκαι­ρία να σημειω­θούν ουσια­στι­κά βήμα­τα στην ανα­γκαία αλλα­γή συσχε­τι­σμών, σε κάθε συν­δι­κα­λι­στι­κό — συλ­λο­γι­κό φορέα».

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ Πολιτικών Μηχανικών — Ώρα να πάμε αλλιώς!

Στον Σύλ­λο­γο ψηφί­ζουν όλα τα εγγε­γραμ­μέ­να μέλη του Πολι­τι­κοί Μηχα­νι­κοί, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νων και των Συντα­ξιού­χων.

Στην Αττι­κή οι εκλο­γές θα γίνουν στα γρα­φεία του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγ­μα). Εκλο­γι­κά τμή­μα­τα προ­βλέ­πε­ται να ανοί­ξουν σε όλες τις πρω­τεύ­ου­σες των νομών και σε κάποιες επι­πλέ­ον πόλεις στα νησιά (για τον τελι­κό κατά­λο­γο των εκλο­γι­κών τμη­μά­των και τις διευ­θύν­σεις τους θα υπάρ­ξει ανα­κοί­νω­ση της εφο­ρευ­τι­κής επι­τρο­πής των εκλογών).

Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες επι­σκε­φθεί­τε την ιστο­σε­λί­δα της «Πανε­πι­στη­μο­νι­κής».

Ονο­ρέ ντε Μπαλ­ζάκ: Γρα­πτά πάνω στο μυθι­στό­ρη­μα – Οι καλλιτέχνες

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο