Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Παντρολογήματα» παρατάξεων και συνδυασμών στον Δήμο Πάτρας

Ένας — ένας παίρ­νουν τη θέση τους απέ­να­ντι στην αγω­νι­στι­κή δημο­τι­κή Αρχή Πάτρας, μπρο­στά στις εκλο­γές του Οκτώβρη.

Μετά και τα «καλέ­σμα­τα» του επι­κε­φα­λής της ΝΔ στην Αχα­ΐα και μάλι­στα πριν τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές του Μάη, για συμπα­ρά­τα­ξη όλων των δυνά­με­ων απέ­να­ντι στη Δημο­τι­κή Αρχή στο β’ γύρο των τοπι­κών εκλο­γών (παρου­σία των εκπρο­σώ­πων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τότε), έρχο­νται σήμε­ρα οι «κοι­νές πορεί­ες» των δια­φό­ρων εκπρο­σώ­πων των αστι­κών κομ­μά­των δεί­χνο­ντας και ποιος είναι ο πραγ­μα­τι­κός τους αντί­πα­λος, καθώς και ότι δεν τους χωρί­ζουν «σινι­κά τείχη».

Έτσι, με τον εκλε­χτό της ΝΔ για υπο­ψή­φιο δήμαρ­χο, συμπα­ρά­τα­ξη δήλω­σαν μαζί του γνω­στά τοπι­κά αλλά και πανελ­λα­δι­κά φασι­στοει­δή, που πολε­μού­σαν ακό­μη και με εμε­τι­κές ανα­φο­ρές τη δημο­τι­κή Αρχή και τον Δήμαρ­χο Κ. Πελετίδη.

Επί­σης, με τον εκλε­χτό του ΣΥΡΙΖΑ, συμπα­ρά­τα­ξη και στή­ρι­ξη δήλω­σε και μερί­δα του ΠΑΣΟΚ (περι­μέ­νο­ντας και την επί­ση­μη στή­ρι­ξη του κόμ­μα­τος), με επι­κε­φα­λής γνω­στό στέ­λε­χος του ΠΑΣΟΚ και νυν δημο­τι­κό σύμβουλο.

Όλοι μαζί, βεβαί­ως, μαζί με διά­φο­ρους άλλους που το παί­ζουν «απο­λί­τικ» και «ανε­ξάρ­τη­τοι», δεν κρύ­βουν τη θέλη­σή τους για ενιαία στά­ση απέ­να­ντι στη σημε­ρι­νή Δημο­τι­κή Αρχή στο β’ γύρο (αν υπάρ­ξει τέτοιος), όπως κάνουν και σε άλλες περιο­χές συγκρο­τώ­ντας ενιαία ψηφο­δέλ­τια απέ­να­ντι στη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» (βλέ­πε Και­σα­ρια­νή κ.α.), για να εξυ­πη­ρε­τη­θεί δήθεν η ανά­πτυ­ξη και διά­φο­ρα άλλα τέτοια που αφο­ρούν κατ’ αρχήν τα μεγά­λα οικο­νο­μι­κά συμ­φέ­ρο­ντα και στην Πάτρα, απέ­να­ντι στο λαό και τις ανά­γκες του.

Να τους χαί­ρο­νται και εκεί στα κεντρι­κά των Κομ­μά­των τους (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α.)… Αλλά τέτοιοι είναι, τέτοια κάνουν… Ο λαός δεν θα τους κάνει τη χάρη και θα συνε­χί­σει να τους χαλά τη σού­πα, έχο­ντας και με αυτά που κάνουν, πολ­λούς περισ­σό­τε­ρους λόγους να στη­ρί­ξει τα ψηφο­δέλ­τια της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», με επα­νε­κλο­γή της από τον πρώ­το γύρο στη Δημο­τι­κή Αρχή Πάτρας, αλλά και με μεγά­λη ενί­σχυ­σή της στην Περι­φέ­ρεια Δυτι­κής Ελλά­δας και σε όλους τους δήμους της περιοχής.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο