Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Β. Κικίλιας: Με θεατρινισμούς περί εμπρηστών προσπαθεί να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες

Τους «αλη­τή­ριους εμπρη­στές» επι­στρά­τευ­σε σήμε­ρα ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Βασί­λης Κικί­λιας, αφή­νο­ντας τις φωτιές στην Χαβάη και τον Κανα­δά, για να κρύ­ψει τις εγκλη­μα­τι­κές κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες για τις κατα­στρο­φι­κές πυρ­κα­γιές που συνε­χί­ζουν να καί­νε και σήμε­ρα σε Θρά­κη, Πάρ­νη­θα και Βοιωτία.

Ο Β. Κικί­λιας έκα­νε λόγο για 9 από­πει­ρες εμπρη­σμού σήμε­ρα στην περιο­χή του Αυλώ­να παρα­θέ­το­ντας τα σημεία και τις ώρες που φέρε­ται να πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν οι από­πει­ρες, προ­σθέ­το­ντας ότι έχουν γίνει προ­σα­γω­γές, ενώ συνε­χί­ζε­ται η έρευ­να του Ανα­κρι­τι­κού της Πυρο­σβε­στι­κής, της αστυ­νο­μί­ας και της ΕΥΠ.

Με ύφος… σερί­φη του Φαρ Ουέστ ο υπουρ­γός είπε προς τους εμπρη­στές ότι «δεν θα γλυ­τώ­σε­τε!», ωστό­σο δεν είπε τίπο­τα για τις τρα­γι­κές ελλεί­ψεις στον αντι­πυ­ρι­κό σχε­δια­σμό του κρά­τους, τα τερά­στια κενά στην Πυρο­σβε­στι­κή, αλλά και σε άλλες υπη­ρε­σί­ες, όπως τα Δασαρ­χεία, που θα μπο­ρού­σαν να απο­τρέ­πουν και τις από­πει­ρες εμπρησμού.

Επί μέρες καί­γε­ται η Θρά­κη και η Αττι­κή, υπάρ­χουν νεκροί, και η κυβέρ­νη­ση κάνει ό,τι μπο­ρεί για να δια­σω­θεί από τις ευθύ­νες της.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο