Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραιτήθηκε ο μισάνθρωπος φασίστας μητροπολίτης Αμβρόσιος

Την παραί­τη­σή του υπέ­βα­λε ο φασί­στας Μητρο­πο­λί­της Καλα­βρύ­των και Αιγια­λεί­ας Αμβρό­σιος, την οποία θα κατα­θέ­σει επι­σή­μως αύριο στην Ιερά Σύνο­δο, ώστε να εκκι­νή­σουν οι δια­δι­κα­σί­ες για την ανά­δει­ξη του διαδόχου

Ο Μητρο­πο­λί­της Καλα­βρύ­των και Αιγια­λεί­ας κ. Αμβρό­σιος, κατά κόσμο Αθα­νά­σιος Λενής, γεν­νή­θη­κε στις 22 Ιου­λί­ου 1938 στην Αθήνα.

Εξε­λέ­γη Μητρο­πο­λί­της Καλα­βρύ­των και Αιγια­λεί­ας, στις 12 Οκτω­βρί­ου του 1978, στις 19 Νοεμ­βρί­ου ενθρο­νί­στη­κε στο Αίγιο, και μία εβδο­μά­δα μετά, στις 25 Νοεμ­βρί­ου στα Καλά­βρυ­τα. Δια­τέ­λε­σε προϊ­στά­με­νος της θρη­σκευ­τι­κής υπη­ρε­σί­ας της Χωρο­φυ­λα­κής κατά τη διάρ­κεια της δικτατορίας.

Ο Αμβρό­σιος συμπλή­ρω­σε 43 χρό­νια ως μητρο­πο­λί­της (41 στα Καλά­βρυ­τα), ενώ προ­κά­λε­σε πολ­λές φορές με τις ακραί­ες παρεμ­βά­σεις του που ήταν γεμά­τες ρατσι­στι­κά, ομο­φο­βι­κά και φασι­στι­κά λόγια.

Και πριν όμως από την εμφά­νι­ση της Χρυ­σής Αυγής ο Αμβρό­σιος προ­σπα­θού­σε με κάθε τρό­πο να δια­τη­ρή­σει ζωντα­νό το φασι­στι­κό λόγο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο