Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης

Ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Νότης Μητα­ρά­κης, υπέ­βα­λε την παραί­τη­σή του για προ­σω­πι­κούς λόγους στον πρω­θυ­πουρ­γό Κυριά­κο Μητσο­τά­κη, η οποία έγι­νε αποδεκτή.
Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση από το Γρα­φείο Τύπου του πρω­θυ­πουρ­γού, υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη τοπο­θε­τεί­ται ο νυν ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Παι­δεί­ας, Θρη­σκευ­μά­των και Αθλη­τι­σμού, Γιάν­νης Οικο­νό­μου. Ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Παι­δεί­ας, Θρη­σκευ­μά­των και Αθλη­τι­σμού, με αρμο­διό­τη­τα τα ζητή­μα­τα Αθλη­τι­σμού, τοπο­θε­τεί­ται ο βου­λευ­τής Κυκλά­δων, Γιάν­νης Βρούτσης.

Η ορκω­μο­σία των νέων υπουρ­γών ενώ­πιον της Προ­έ­δρου της Δημο­κρα­τί­ας, Κατε­ρί­νας Σακελ­λα­ρο­πού­λου, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί σήμε­ρα, στις 19:00, στο Προ­ε­δρι­κό Μέγαρο.

Δημο­σιεύ­μα­τα που επι­κα­λού­νται κυβερ­νη­τι­κούς κύκλους, υπο­στη­ρί­ζουν ότι ο Ν. Μητα­ρά­κης εξα­να­γκά­στη­κε σε παραί­τη­ση καθώς το Μαξί­μου ήταν ενο­χλη­μέ­νο επει­δή δημο­σιο­ποι­ή­θη­κε το γεγο­νός ότι εν μέσω των πυρ­κα­γιών, ο υπουρ­γός «απου­σί­α­ζε σε οικο­γε­νεια­κές δια­κο­πές στην Πάτμο», ενώ το κλί­μα ήταν βαρύ ενα­ντί­ον του και με αφορ­μή τις εξαγ­γε­λί­ες του για την πανε­πι­στη­μια­κή και την έφιπ­πη αστυνομία.

Οι κυβερ­νη­τι­κές πηγές δήλω­σαν ότι ο πρω­θυ­πουρ­γός επι­κοι­νώ­νη­σε με τον κ. Μητα­ρά­κη και του ανα­κοί­νω­σε την από­φα­ση του, με απο­τέ­λε­σμα ο πρώ­ην υπουρ­γός να υπο­βά­λει εν συνε­χεία την παραί­τη­ση του επι­κα­λού­με­νος προ­σω­πι­κούς λόγους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο