Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρατείνεται η κράτηση της Εύας Καϊλή και του Παντσέρι

To προ­δι­κα­στι­κό συμ­βού­λιο των Βρυ­ξελ­λών απο­φά­σι­σε σήμε­ρα να παρα­τεί­νει την προ­λη­πτι­κή κρά­τη­ση της Εύας Καϊ­λή και του Πιερ Αντό­νιο Παν­τσέ­ρι, στο πλαί­σιο των ερευ­νών για την υπό­θε­ση δια­φθο­ράς Qatargate, σύμ­φω­να με τα όσα μετα­δί­δει το βελ­γι­κό πρα­κτο­ρείο Belga.

Η επί­ση­μη ανα­κοί­νω­ση της ομο­σπον­δια­κής εισαγ­γε­λί­ας Βρυ­ξελ­λών δεν έχει ακό­μα εκδο­θεί. Η Εύα Καϊ­λή βρέ­θη­κε σήμε­ρα για τρί­τη φορά ενώ­πιον του προ­δι­κα­στι­κού συμ­βου­λί­ου των Βρυ­ξελ­λών για το αίτη­μα απο­φυ­λά­κι­σής της. Ο νέος Βέλ­γος δικη­γό­ρος υπε­ρά­σπι­σής της, ο κ. Σβεν Μαρί, δήλω­σε μετά την ακρό­α­ση της κ. Καϊ­λή, ότι ζήτη­σε από τους δικα­στές την απο­φυ­λά­κι­σή της με περιο­ρι­στι­κούς όρους ή έστω τον κατ’οί­κον περιο­ρι­σμό της με ένα ηλε­κτρο­νι­κό βρα­χιο­λά­κι , προ­κει­μέ­νου να βρί­σκε­ται κοντά στην 24 μηνών κόρη της.

Βάσει της δια­δι­κα­σί­ας, η προ­λη­πτι­κή κρά­τη­ση της κ. Καϊ­λή αυτή τη φορά παρα­τεί­νε­ται για δύο μήνες. Οι δικη­γό­ροι της έχουν το δικαί­ω­μα να ασκή­σουν έφε­ση εντός εικο­σι­τεσ­σά­ρων ωρών και μετά από δεκα­πέ­ντε ημέ­ρες να απο­φα­σί­σει το Εφε­τείο αν θα παρα­μεί­νει υπό κρά­τη­ση, ή όχι.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο