Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πατέρας Άλκη Καμπανού: «Να ζητήσουν συγγνώμη μπροστά στο μνήμα του» — Ένταση στη δίκη

Με κατα­θέ­σεις μαρ­τύ­ρων συνε­χί­ζε­ται η δίκη των 12 κατη­γο­ρου­μέ­νων για τη δολο­φο­νία, με οπα­δι­κά κίνη­τρα, του 19χρονου Άλκη Καμπα­νού. Συνο­λι­κά 26 μάρ­τυ­ρες κατη­γο­ρί­ας, με πρώ­το τον έναν από τους δύο φίλους του Άλκη που ήταν παρών στο αιμα­τη­ρό επει­σό­διο, τα ξημε­ρώ­μα­τα της 1ης Φεβρουα­ρί­ου 2022 στην περιο­χή της Χαρι­λά­ου και συγκα­τα­λέ­γε­ται μετα­ξύ των θυμάτων.

Στην χθε­σι­νή δια­δι­κα­σία, κλη­ρώ­θη­καν οι ένορ­κοι, ανα­γνώ­στη­κε το κατη­γο­ρη­τή­ριο κι έγι­νε η πρώ­τη τοπο­θέ­τη­ση των 12 κατη­γο­ρου­μέ­νων και η δια­τύ­πω­ση των θέσε­ων και ισχυ­ρι­σμών από πλευ­ράς δικη­γό­ρων, τόσο της πολι­τι­κής αγω­γής, όσο και της υπεράσπισης.

Ο πατέ­ρας του 19χρονου Άλκη Καμπα­νού, κατά την προ­σέ­λευ­σή του στο Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο Θεσ­σα­λο­νί­κης, σχο­λί­α­σε τη θέση των 12 κατη­γο­ρου­μέ­νων, οι οποί­οι αρνού­νται κάθε κατη­γο­ρία.

Συγκε­κρι­μέ­να, σε σχε­τι­κή ερώ­τη­ση των δημο­σιο­γρά­φων, ο Άρης Καμπα­νός, απευ­θυ­νό­με­νος στους κατη­γο­ρού­με­νους, τους κάλε­σε «να δώσουν τη συγ­γνώ­μη μπρο­στά στο μνή­μα του Άλκη».

Ένταση στη δικαστική αίθουσα μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης

Έντα­ση μετα­ξύ των δικη­γό­ρων πολι­τι­κής αγω­γής και υπε­ρά­σπι­σης επι­κρά­τη­σε νωρί­τε­ρα στην αίθου­σα του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου διε­ξά­γε­ται η δίκη της δολο­φο­νί­ας του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Με την έναρ­ξη της σημε­ρι­νής συνε­δρί­α­σης, ζήτη­σε να λάβει τον λόγο ο εκ των συνη­γό­ρων υπε­ρά­σπι­σης του 12 κατη­γο­ρού­με­νου Βασί­λης Ταου­ξής, προ­κει­μέ­νου να κάνει δήλω­ση, σχο­λιά­ζο­ντας χθε­σι­νή τοπο­θέ­τη­ση του συνη­γό­ρου πολι­τι­κής αγω­γής Αλέ­ξη Κού­για, ο οποί­ος με αφορ­μή τη δίκη έκα­νε λόγο για κλί­μα τρο­μο­κρα­τί­ας στην πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Ο κ. Κού­γιας απά­ντη­σε σε υψη­λούς τόνους και ακο­λού­θη­σαν λεκτι­κοί δια­ξι­φι­σμοί με εκα­τέ­ρω­θεν βαριές εκφρά­σεις. Το δικα­στή­ριο διέ­κο­ψε για λίγα λεπτά για να ηρε­μή­σουν τα πνεύματα.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο