Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Πατρίδα ή θάνατος! Θα νικήσουμε!»: Ο Κουβανός ολυμπιονίκης Χούλιο Σέσαρ λα Κρους στέλνει μήνυμα απ’ το Τόκιο

Με τις φρά­σεις: «“Πατρί­δα και ζωή” όχι! (το σύν­θη­μα των αντε­πα­να­στα­τών) Πατρί­δα ή θάνα­τος! Θα νική­σου­με», ο Κου­βα­νός αθλη­τής Χού­λιο Σέσαρ λα Κρους έστει­λε το δικό του μήνυ­μα κατα­δί­κης του ενορ­χη­στρω­μέ­νου σχε­δί­ου επέμ­βα­σης από ΗΠΑ,  αντι­κου­βα­νι­κή μαφία και άλλες δυνά­μεις με στό­χο την ανα­τρο­πή της κου­βα­νι­κής κυβέρνησης.

Συγκε­κρι­μέ­να, ο Κου­βα­νός πυγ­μά­χος, χρυ­σός ολυ­μπιο­νί­κης του 2016, που συμ­με­τέ­χει στους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες του Τόκιο, αντι­με­τώ­πι­ζε στον προη­μι­τε­λι­κό των 91 κ., τον μέχρι πρό­τι­νος συμπα­τριώ­τη του Εμά­νου­ελ Ρέγιες Πλα, ο οποί­ος «λιπο­τά­κτη­σε» από την Κού­βα, για να πολι­το­γρα­φη­θεί Ισπανός.

Πριν την ανα­μέ­τρη­ση, ο Ρέγιες σε δηλώ­σεις του υπο­στή­ρι­ξε ότι ο αντί­πα­λός του θα επι­χει­ρή­σει να δώσει πολι­τι­κό περιε­χό­με­νο στην αναμέτρηση.

Μετά τη νίκη του, με 4–1 στα σημεία, ο Λα Κρους πανη­γύ­ρι­σε έντο­να, φωνά­ζο­ντας τα παρα­πά­νω λόγια τα οποία είχαν απο­δέ­κτη τόσο τον πρώ­ην συμπα­τριώ­τη του, όσο και αυτούς που στη­ρί­ζουν τη δρά­ση των αντεπαναστατών.

Τον Λα Κρους, όπως και τους άλλους αθλη­τές της Κού­βας, συνε­χά­ρη ο πρό­ε­δρος Μιγκέλ Ντιάς Κανέλ ο οποί­ος είχε και τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία μαζί τους. Για τον Λα Κρους, ο Κου­βα­νός ηγέ­της έγρα­ψε στο Twitter: «Στην άλλη άκρη του κόσμου, ανά­με­σα σε τόσες γλώσ­σες και προ­κλή­σεις, πόσο κου­βα­νι­κή ακού­γε­ται η κραυ­γή “Πατρί­δα η Θάνα­τος!”. Φυσι­κά θα νικήσουμε!».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο