Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιστατικό αμερικάνικης καθημερινότητας: Μαθήτρια δημοτικού άνοιξε πυρ μέσα σε σχολείο

Μια μαθή­τρια της έκτης τάξης δημο­τι­κού άνοι­ξε πυρ χθες μέσα σε ένα σχο­λείο στο Αϊντά­χο των ΗΠΑ, τραυ­μα­τί­ζο­ντας ελα­φρά τρία άτο­μα πριν αφο­πλι­στεί από έναν δάσκα­λο, ανέ­φε­ραν οι τοπι­κές αρχές.

Η μαθή­τρια, που φοι­τού­σε σε αυτό το σχο­λείο στη μικρή πόλη Ρίγκ­πι, συνε­λή­φθη γρή­γο­ρα από την αστυ­νο­μία, που δεν έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα τα στοι­χεία της ή την ηλι­κία της. Οι ηλι­κί­ες των μαθη­τών της έκτης τάξης είναι μετα­ξύ 11 με 12 ετών.

«Σήμε­ρα το πρωί περί­που στις 9:08 π.μ., μια μαθή­τρια της έκτης τάξης έβγα­λε ένα πιστό­λι από το σακί­διο της. Πυρο­βό­λη­σε αρκε­τές φορές μέσα στην εγκα­τά­στα­ση και τραυ­μά­τι­σε τρία άτο­μα. Δύο από αυτά είναι μαθη­τές και ένας επι­στά­της του σχο­λεί­ου», δήλω­σε ο σερί­φης της κομη­τεί­ας του Τζέ­φερ­σον, Στιβ Άντερ­σον σε συνέ­ντευ­ξη τύπου.

Τόνι­σε ότι οι τραυ­μα­τι­σμοί ήταν ελα­φροί και ότι δεν δια­τρέ­χουν κίν­δυ­νο οι ζωές των τριών θυμά­των, που μετα­φέρ­θη­καν στο νοσοκομείο.

«Κατά τη διάρ­κεια των πυρο­βο­λι­σμών, ένας δάσκα­λος αφό­πλι­σε την μαθή­τρια και την κρά­τη­σε μέχρις ότου η αστυ­νο­μία την συλ­λά­βει», πρό­σθε­σε ο σερί­φης Άντερ­σον, χωρίς να είναι σε θέση να εξη­γή­σει τα κίνη­τρα του παιδιού.

Οι πυρο­βο­λι­σμοί ξεκί­νη­σαν στην είσο­δο του σχο­λεί­ου και συνε­χί­στη­καν έξω από αυτό, είπε.

Μια μάστι­γα για τις ΗΠΑ, μάλι­στα τα σχο­λεία προ­ε­τοι­μά­ζο­νται πλέ­ον για τέτοια περι­στα­τι­κά. Οι επι­θέ­σεις ενό­πλων ανα­βιώ­νουν συνε­χώς τις συζη­τή­σεις για τη διά­δο­ση των πυρο­βό­λων όπλων στη χώρα, χωρίς οι συζη­τή­σεις να κατα­γρά­φουν κάποια απτή πρόοδο.

Πολ­λοί Αμε­ρι­κα­νοί παρα­μέ­νουν πολύ προ­σκολ­λη­μέ­νοι στα όπλα τους και έσπευ­σαν να αγο­ρά­σουν περισ­σό­τε­ρα από την έναρ­ξη της παν­δη­μί­ας, και ακό­μη περισ­σό­τε­ρο κατά τις μεγά­λες αντι­ρα­τσι­στι­κές δια­δη­λώ­σεις της άνοι­ξης του 2020 και τις εντά­σεις που σημειώ­θη­καν στις προ­ε­δρι­κές εκλο­γές το φθινόπωρο.

Πέρυ­σι, περισ­σό­τε­ροι από 43.000 άνθρω­ποι στις ΗΠΑ σκο­τώ­θη­καν από πυρο­βό­λα όπλα, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων αυτο­κτο­νιών, σύμ­φω­να με την ιστο­σε­λί­δα του Gun Violence Archive.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο