Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιφέρεια Αττικής: Λιβελογράφημα της διοίκησης Πατούλη κατά εργαζόμενων καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Το θρά­σος τους δεν έχει όρια… τονί­ζει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Αττι­κής σε ανα­κοί­νω­ση σχο­λιά­ζο­ντας δελ­τίο τύπου-λιβε­λο­γρά­φη­μα της διοί­κη­σης Πατού­λη για τους εργα­ζό­με­νους που προ­σλή­φθη­καν λόγω covid και κιν­δυ­νεύ­ουν να μεί­νουν χωρίς δουλειά.

Ανα­λυ­τι­κά:

«Η ομο­γά­λα­κτη της κυβέρ­νη­σης Περι­φε­ρεια­κή Αρχή Πατού­λη για άλλη μια φορά απέ­δει­ξε ότι δια­τη­ρεί πολύ κακές σχέ­σεις με την αλήθεια!

Στη συνε­δρί­α­ση της 19ης Οκτώ­βρη συζη­τή­θη­καν ενδε­χό­με­νες ενέρ­γειες για υπαλ­λή­λους ορι­σμέ­νου χρό­νου της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής που προ­σλή­φθη­καν για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας covid. Συνο­λι­κά σε αυτήν την κατη­γο­ρία είχαν προ­σλη­φθεί 450 άτομα.

Κατά τη διάρ­κεια της συζή­τη­σης η περι­φε­ρεια­κή αρχή πρό­τει­νε να βγει από­φα­ση σύμ­φω­να με την οποία ο νομι­κός σύμ­βου­λος της περι­φέ­ρειας θα συνο­μο­λο­γή­σει στο δικα­στή­ριο ότι οι εργα­ζό­με­νοι καλύ­πτουν πάγιες και διαρ­κείς ανάγκες.

Η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” ψήφι­σε ΛΕΥΚΟ τονί­ζο­ντας ότι δεν περι­λαμ­βά­νο­νται όλοι οι εργα­ζό­με­νοι. Επι­πλέ­ον κατα­δί­κα­σε την απα­ρά­δε­κτη επί­θε­ση του περι­φε­ρειάρ­χη κατά της προ­έ­δρου της Ομο­σπον­δί­ας Εργα­ζο­μέ­νων στις Περι­φέ­ρειες και του Σωμα­τεί­ου Αττι­κής Β. Πανουτσάκου.

Μετά από όλα αυτά η διοί­κη­ση Πατού­λη είχε το θρά­σος να βγά­λει δελ­τίο τύπου-λιβελ­λο­γρά­φη­μα και να μιλά­ει για «εργα­το­πα­τέ­ρες» που στά­θη­καν ενά­ντια στους εργα­ζό­με­νους. Μάλ­λον κοι­τά­χτη­καν στον καθρέ­φτη τους…

Τι να πει κανείς; Ντρο­πή; Ποιος την έχα­σε για να τη βρουν αυτοί που κρα­τά­νε όμη­ρους τους εργαζόμενους;

Όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα η διοί­κη­ση της Περι­φέ­ρειας χτυ­πού­σε δήθεν φιλι­κά στην πλά­τη τους συμ­βα­σιού­χους και τους έλε­γε ότι δίνει «σκλη­ρό» αγώ­να για να τους κρα­τή­σει στη δου­λειά. Την κρί­σι­μη στιγ­μή βέβαια άσκη­σε έφε­ση σε μια θετι­κή πρω­τό­δι­κη από­φα­ση για μετα­τρο­πή της σχέ­σης εργα­σί­ας τους σε αορί­στου χρό­νου, «υπεν­θυ­μί­ζο­ντάς» τους πρα­κτι­κά ότι βρί­σκο­νται σε καθε­στώς ομηρίας.

Η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” σε αντί­θε­ση με όλους όσους πιστεύ­ουν ότι η δου­λειά πρέ­πει να απο­τε­λεί στοι­χείο συναλ­λα­γής στη­ρί­ζου­με στα­θε­ρά το δικαί­ω­μα στη μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά με σύγ­χρο­να δικαιώματα.»

902.gr

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο