Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ — ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 8 ΟΚΤ: Χρήσιμες πληροφορίες για τη μέρα της ψηφοφορίας

Α. Οσοι έχουν δικαί­ω­μα ψήφου, ψηφί­ζουν ΜΟΝΟ στον δήμο στον οποίο είναι εγγε­γραμ­μέ­νοι (δεν ισχύ­ουν οι κατά­λο­γοι των ετε­ρο­δη­μο­τών και των κατοί­κων εξωτερικού).

Λόγω των δυο καλ­πών έχουν μικρύ­νει τα εκλο­γι­κά τμή­μα­τα. Επο­μέ­νως, όλοι όσοι έχουν δικαί­ω­μα ψήφου να επι­βε­βαιώ­σουν από τώρα σε ποιο εκλο­γι­κό τμή­μα ψηφί­ζουν, μέσα από το «Μάθε πού ψηφί­ζεις»

Β. Σε αυτές τις εκλο­γές ψηφί­ζουν και οι Ευρω­παί­οι πολί­τες εφό­σον έχουν κάνει αίτη­ση εγγρα­φής στους ειδι­κούς κατα­λό­γους μέχρι 30 Ιού­νη. Οσοι Ευρω­παί­οι πολί­τες έχουν δικαί­ω­μα ψήφου, μπο­ρούν να δουν πού ψηφί­ζουν στο «Μάθε πού ψηφί­ζεις για Ευρω­παί­ους πολί­τες»

Σε περί­πτω­ση που έχουν κάνει αίτη­ση και δεν φαί­νο­νται εγγε­γραμ­μέ­νοι πρέ­πει να απευ­θυν­θούν στον δήμο τους και να ζητή­σουν ειδι­κή βεβαί­ω­ση για να ψηφί­σουν (ως παρα­λει­φθέ­ντες εκλογείς).

Γ. Οι εκλο­γι­κοί φάκε­λοι στα εκλο­γι­κά τμή­μα­τα θα ξεχω­ρί­ζουν ως εξής:
  • α) Οι φάκε­λοι των δημο­τι­κών εκλο­γών θα είναι λευ­κής από­χρω­σης με πέντε μπλε γραμ­μές και το γράμ­μα Δ στην μπρο­στι­νή πλευρά.
  • β) Οι φάκε­λοι των περι­φε­ρεια­κών εκλο­γών θα είναι θαλασ­σιάς από­χρω­σης με πέντε μπλε γραμ­μές και το γράμ­μα Π στην μπρο­στι­νή πλευρά.

Δ. ΠΡΟΣΟΧΗ!
  • Στην περί­πτω­ση ενός δήμου με δημο­τι­κές κοι­νό­τη­τες, αν βρε­θεί ψηφο­δέλ­τιο μιας κοι­νό­τη­τας σε κάλ­πη εκλο­γι­κού τμή­μα­τος άλλης κοι­νό­τη­τας, ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΚΥΡΟ. Προ­σμε­τρώ­νται κανο­νι­κά οι σταυ­ροί για τους δημο­τι­κούς συμ­βού­λους ΑΛΛΑ δεν προ­σμε­τρώ­νται για τους συμ­βού­λους δημο­τι­κής κοινότητας.
  • ΟΜΩΣ για τα ψηφο­δέλ­τια των περι­φε­ρεια­κών εκλο­γών, αν ψηφο­δέλ­τιο μιας περι­φε­ρεια­κής ενό­τη­τας βρε­θεί σε κάλ­πη άλλης περι­φε­ρεια­κής ενό­τη­τας (π.χ. ψηφο­δέλ­τιο της ΠΕ Κεντρι­κού Τομέα Αττι­κής σε εκλο­γι­κό τμή­μα της ΠΕ Βόρειου Τομέα Αττι­κής) ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο