Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλέον όταν θα μιλάμε για φρίκη θα δείχνουμε αυτά που κάνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα…

Για νέες θηριω­δί­ες καταγ­γέλ­λε­ται το κρά­τος δολο­φό­νος του Ισρα­ήλ στη Λωρί­δα της Γάζας. Ο κατο­χι­κός στρα­τός εκτε­λεί ανθρώ­πους στους δρό­μους, πυρο­βο­λεί αμά­χους και βεβη­λώ­νει πτώματα…

Σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Υγεί­ας στη Γάζα δεκά­δες Παλαι­στί­νιοι σκο­τώ­θη­καν, ορι­σμέ­νοι εξ αυτών εκτε­λέ­στη­καν στη μέση του δρό­μου κατά τις χερ­σαί­ες επι­δρο­μές του ισραη­λι­νού στρα­τού στην περιο­χή της Τζα­μπα­λί­για, στη βόρεια Λωρί­δα της Γάζας.

«Ο κατα­κτη­τής διέ­πρα­ξε πολ­λές φρι­κτές σφα­γές με απο­τέ­λε­σμα τον θάνα­το δεκά­δων μαρ­τύ­ρων στον καταυ­λι­σμό της Τζα­μπα­λί­για, στη ζώνη του Ταλ Αλ Ζαά­ταρ και στην πόλη Τζα­μπα­λί­για. Εκτέ­λε­σαν επί­σης δεκά­δες πολί­τες στους δρό­μους» είπε ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, Άσραφ αλ Κίντρεχ.

«Η έκτα­ση της κατα­στρο­φής στη ζώνη του Ταλ Αλ Ζαά­ταρ και στα σχο­λεία του καταυ­λι­σμού της Τζα­μπα­λί­για, όπου φιλο­ξε­νού­νταν δεκά­δες χιλιά­δες εκτο­πι­σμέ­νοι, είναι τερά­στια και απο­καρ­διω­τι­κή. Εντο­πί­στη­καν δεκά­δες μάρ­τυ­ρες (σ.σ. νεκροί). Ο κατα­κτη­τής εκτέ­λε­σε πολ­λούς από αυτούς μπρο­στά στα μάτια των οικο­γε­νειών τους», ανα­φέ­ρει η ανακοίνωση.

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός, που ρωτή­θη­κε για το θέμα από το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο, δεν αρνή­θη­κε τις κατη­γο­ρί­ες καθώς απέ­φυ­γε να απα­ντή­σει συγκε­κρι­μέ­να σε αυτές τις κατη­γο­ρί­ες. Αρκέ­στη­κε να επα­να­λά­βει ότι «τα πλήγ­μα­τα ενα­ντί­ον στρα­τιω­τι­κών στό­χων είναι σύμ­φω­να με τους κανό­νες του διε­θνούς δικαί­ου» και πραγ­μα­το­ποιού­νται αφού αξιο­λο­γη­θεί ότι «οι τυχαί­ες ζημιές σε πολί­τες και σε πολι­τι­κές υπο­δο­μές δεν θα είναι υπερ­βο­λι­κές, σε σύγκρι­ση με το στρα­τιω­τι­κό πλε­ο­νέ­κτη­μα που ανα­μέ­νε­ται ως απο­τέ­λε­σμα της επίθεσης».

Πλά­να της τηλε­ό­ρα­σης του Γαλ­λι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου δεί­χνουν ένα πτώ­μα κάτω από συντρίμ­μια σε δρό­μους της Τζα­μπα­λί­για και τερά­στιες κατα­στρο­φές σε διά­φο­ρα σημεία της πόλης. Βίντεο που μετα­δό­θη­καν από τοπι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, τα οποία το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο, δεί­χνουν πτώ­μα­τα σε απο­σύν­θε­ση, στους δρό­μους της Τζαμπαλίγια.

Στην Μπέιτ Λαχία, στα βόρεια, η υπη­ρε­σία πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας ανέ­φε­ρε ότι εντό­πι­σε σήμε­ρα «δεκά­δες πτώ­μα­τα σε απο­σύν­θε­ση». Τα περισ­σό­τε­ρα από τα θύματα «εκτε­λέ­στη­καν στον δρό­μο και μετά τα κατα­σπά­ρα­ξαν σκύ­λοι», πρόσθεσε.

Η Ύπα­τη Αρμο­στεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώ­πι­να Δικαιώ­μα­τα ζήτη­σε την Τετάρ­τη από το Ισρα­ήλ να ξεκι­νή­σει έρευ­να για «πιθα­νή διά­πρα­ξη εγκλή­μα­τος πολέ­μου» από τον ισραη­λι­νό στρα­τό, αφού έλα­βε «ανη­συ­χη­τι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες» για τον θάνα­το έντε­κα άοπλων Παλαι­στί­νιων στην Πόλη της Γάζας. Το Ισρα­ήλ απά­ντη­σε ότι η κατη­γο­ρία αυτή είναι «αβά­σι­μη και αναληθής».

Ξέθαψαν τους νεκρούς και συνέτριψαν τα πτώματα με μπουλντόζες

Ακό­μα και το CNN γρά­φει πως «οι για­τροί κατη­γο­ρούν τα ισραη­λι­νά στρα­τεύ­μα­τα ότι βεβη­λώ­νουν πτώ­μα­τα και πυρο­βο­λούν αμά­χους στο νοσο­κο­μείο που το Ισρα­ήλ λέει ότι ήταν “κέντρο διοί­κη­σης της Χαμάς”».

Ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες που έκα­ναν έφο­δο σε νοσο­κο­μείο στη βόρεια Γάζα βεβή­λω­σαν τα πτώ­μα­τα νεκρών ασθε­νών με μπουλ­ντό­ζες, άφη­σαν έναν στρα­τιω­τι­κό σκύ­λο να κατα­σπα­ρά­ξει έναν άνδρα σε ανα­πη­ρι­κό καρο­τσά­κι και πυρο­βό­λη­σαν πολ­λούς για­τρούς ακό­μη και αφού τους εξέ­τα­σαν για τρο­μο­κρα­τι­κές σχέ­σεις, σύμ­φω­να με ισχυ­ρι­σμούς προ­σω­πι­κού και ασθε­νών που κατα­γρά­φει ρεπορ­τάζ του CNN.

Το CNN μίλη­σε με δύο ανώ­τε­ρα ιατρι­κά στε­λέ­χη, έναν άλλο για­τρό και έναν ασθε­νή στο νοσο­κο­μείο, οι οποί­οι παρεί­χαν επι­βε­βαιω­τι­κές μαρ­τυ­ρί­ες για το τι συνέ­βη. Το CNN εξέ­τα­σε επί­σης απο­δει­κτι­κά βίντεο για ορι­σμέ­νους από τους ισχυρισμούς.

Σύμ­φω­να με το ρεπορ­τάζ, μετα­ξύ των πιο σοβα­ρών ισχυ­ρι­σμών που σχε­τί­ζο­νται με τις επι­χει­ρή­σεις του Ισραη­λι­νού Στρα­τού στο Kamal Adwan είναι ότι, καθώς τα στρα­τεύ­μα­τα έφευ­γαν από το νοσο­κο­μεια­κό συγκρό­τη­μα, χρη­σι­μο­ποί­η­σαν μπουλ­ντό­ζες για να ξεθά­ψουν πτώ­μα­τα που είχαν ταφεί πρό­σφα­τα σε αυτο­σχέ­δια νεκρο­τα­φεία στην αυλή του νοσοκομείου.

«Οι στρα­τιώ­τες ξέθα­ψαν τους τάφους σήμε­ρα το πρωί και έσυ­ραν τα πτώ­μα­τα με μπουλ­ντό­ζες και μετά συνέ­τρι­ψαν τα πτώ­μα­τα με τις μπουλ­ντό­ζες», είπε ο επι­κε­φα­λής των παι­δια­τρι­κών υπη­ρε­σιών του νοσο­κο­μεί­ου, Χοσάμ Αμπού Σαφί­για, σε τηλε­φω­νι­κή συνέ­ντευ­ξη το Σάβ­βα­το. «Δεν έχω ξανα­δεί κάτι τέτοιο» είπε.

Νεκροί 144 Ισραηλινοί στρατιώτες από τον Οκτώβριο

Για 144 νεκρούς Ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες που σκο­τώ­θη­καν από την έναρ­ξη της επι­δρο­μής στη Λωρί­δα της Γάζας κάνει λόγο ο στρα­τός του Ισραήλ.

Σήμε­ρα ανα­κοί­νω­σε ότι πέντε ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες σκο­τώ­θη­καν. Οι τέσ­σε­ρις από αυτούς σκο­τώ­θη­καν στη νότια Λωρί­δα της Γάζας χθες Παρα­σκευή και ο πέμ­πτος σήμε­ρα, στα βόρεια.

Από τις 27 Οκτω­βρί­ου, έχουν σκο­τω­θεί 144 Ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες υπο­στη­ρί­ζει το Ισραήλ.

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο