Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πάλε­ψε να γυρί­σει το ματς όμως δεν τα κατά­φε­ρε, ηττή­θη­κε 2–1 από τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ και πλέ­ον ελπί­ζει σε ένα θαύ­μα για να προ­κρι­θεί στους «32» του Europa League. Οι Βάρ­ντι (18΄πεν.), Τσά­ου­ντ­χα­ρι (39΄) έδω­σαν προ­βά­δι­σμα δύο τερ­μά­των στις «Αλε­πού­δες», μεί­ω­σε νωρίς στο β΄ ημί­χρο­νο ο Τάν­κο­βιτς (49′), όμως το 1–2 έμει­νε έως το τέλος, στην ανα­μέ­τρη­ση για τη 2η αγω­νι­στι­κή του 7ου ομί­λου της διοργάνωσης.

Πολύ ενδια­φέ­ρον ήταν το ματς στο πρώ­το ημί­χρο­νο με την έμπνευ­ση του Καρέ­ρα να χρη­σι­μο­ποι­ή­σει ως εξτρέμ τον Λόπες, να απο­δί­δει καρ­πούς. Αυτό όμως δεν απο­τυ­πώ­θη­κε στον πίνα­κα του σκορ, καθώς οι φιλο­ξε­νού­με­νοι πήγαν στα απο­δυ­τή­ρια προη­γού­με­νοι 2–0, όμως η ΑΕΚ άξι­ζε κάτι καλύ­τε­ρο. Στο πρώ­το 15λεπτο πίε­σε πολύ, ενώ αργό­τε­ρα έχα­σε δύο μεγά­λες ευκαι­ρί­ες να ισο­φα­ρί­σει αμφό­τε­ρες με τον Λιβά­για. Στο 27΄ ο Σμάι­χελ απέ­κρου­σε την κεφα­λιά του Κρο­ά­τη, ενώ στο 28΄ αστό­χη­σε σε τετ-α-τετ. Στο μετα­ξύ η Λέστερ είχε ανοί­ξει το σκορ στο 18΄ με πέναλ­τι του Βάρ­ντι το οποίο είχε κερ­δί­σει ο ίδιος από τον Τσι­ντώ­τα. Έχα­σαν κλα­σι­κή ευκαι­ρία στο 23΄ με τον γκολ­κί­περ της ΑΕΚ να νικά­ει τον Ουντέρ στο τετ-α-τετ.

Όμως, πριν ολο­κλη­ρω­θεί το ημί­χρο­νο οι «Αλε­πού­δες» έφτα­σαν σε δεύ­τε­ρο γκολ. Στο 39΄ ο Μάντι­σον εκτέ­λε­σε κόρ­νερ, η μπά­λα πέρα­σε απ΄όλους και έφτα­σε στον Χαμ­ζά Τσά­ου­ντ­χα­ρι ο οποί­ος με αρι­στε­ρό σουτ την έστει­λε στα δίχτυα. Ήταν το πρώ­το ευρω­παϊ­κό γκολ για τον 23χρονο ‘Αγγλο και συνο­λι­κά δεύ­τε­ρο της καριέ­ρας του, καθώς είχε σκο­ρά­ρει την Πρω­το­χρο­νιά του 2020 στο 3–0 επί της Νιούκαστλ.

Με την έναρ­ξη του β΄ ημι­χρό­νου η ΑΕΚ ξανα­μπή­κε στο ματς, χάρη στις αλλα­γές του Καρέ­ρα. Ο Μουα­μέρ Τάν­κο­βιτς παρέ­λα­βε το σκιπ του Μάντα­λου και πλά­σα­ρε κάτω από τα πόδια του Σμάι­χελ μειώ­νο­ντας σε 2–1 μόλις στο 49΄. Δευ­τε­ρό­λε­πτα αργό­τε­ρα πάλι οι ίδιοι πρω­τα­γω­νι­στές «άγγι­ξαν» την ισο­φά­ρι­ση, όμως η εκτέ­λε­ση του Σου­η­δού ήταν κακή και η μπά­λα έφυ­γε ψηλά άουτ.

Ο Τάν­κο­βιτς μαζί με τον Ολι­βέι­ρα έδω­σαν πνοή στην Ένω­ση, που πίστε­ψε στο θαύ­μα. Ηγε­τι­κή ήταν παράλ­λη­λα η παρου­σία του Πέτρου Μάντα­λου σε ένα από τα καλύ­τε­ρα ευρω­παϊ­κά του ματς. Οι ‘Αγγλοι από την πλευ­ρά τους είχαν το δικό τους ηγέ­τη στο πρό­σω­πο του Μάντι­σον, ο οποί­ος έκα­νε πολύ σπου­δαίο παι­χνί­δι, συνε­πι­κου­ρού­με­νος από τον Τσά­ου­ντ­χά­ρι και τον Τζά­στιν. Στο 64΄ το κατα­πλη­κτι­κό σουτ του Τζέν­γκις Ουντέρ βρή­κε στο δοκά­ρι κι η Λέστερ έχα­σε την ευκαι­ρία να «καθα­ρί­σει» τον αγώνα.

Η Λέστερ είχε οπι­σθο­χω­ρή­σει βλέ­πο­ντας την ορμή των γηπε­δού­χων και είχε κλεί­σει τους δια­δρό­μους, με απο­τέ­λε­σμα να περά­σει μεγά­λο χρο­νι­κό διά­στη­μα χωρίς η ΑΕΚ να απει­λή­σει. Η αλή­θεια είναι ότι η επι­θε­τι­κή ανά­πτυ­ξη των γηπε­δού­χων ήταν μονο­διά­στα­τη, με μεγά­λες μπα­λιές τις οποί­ες από κάποιο σημείο και μετά «διά­βα­ζαν» εύκο­λα οι αμυντικοί.

Το γεγο­νός ότι στο τελευ­ταίο 20λεπτο ο Ρότζερς είχε απο­σύ­ρει τα τρία πιο «βαριά χαρ­τιά» του (Μάντι­σον, Βάρ­ντι, Τσά­ουν­χα­ρι, αλλά και τον πάντα επι­κίν­δυ­νο Ουντέρ) σήμαι­νε ότι η ΑΕΚ μπο­ρού­σε να ρισκά­ρει. Παρό­λα αυτά έμει­νε χωρίς τελι­κή προ­σπά­θεια για περισ­σό­τε­ρο από μισή ώρα, μέχρι ο Λόπες να κάνει ένα ακίν­δυ­νο σουτ στα χέρια του Σμάι­χελ στο 80΄. Από εκεί και πέρα έπαι­ξε ρόλο και η κόπω­ση ‑ειδι­κά των χαφ- το ματς «έσβη­σε» και η Λέστερ έφυ­γε με νίκη από την Αθήνα.

Διαι­τη­τής: Χάραλντ Λέχνερ (Αυστρία)

Κίτρι­νες: Μάντα­λος, Κρί­στι­τσιτς, Ινσούα

Οι συν­θέ­σεις:
ΑΕΚ (Μάσι­μο Καρέ­ρα): Τσι­ντώ­τας, Μπα­κά­κης (86΄ Βασι­λα­ντω­νό­που­λος), Νεντελ­τσε­ά­ρου, Σβάρ­νας, Ινσούα (86΄ Μαχαί­ρας), Σάκ­χοφ (86΄ Σαμπα­νά­τζο­βιτς), Κρί­στι­τσιτς, Μάντα­λος, Λιβά­για (46΄ Ολι­βέι­ρα), Λόπες, Ανσα­ρι­φάρντ (46΄ Τάνκοβιτς)

ΛΕΣΤΕΡ (Μπρέ­νταν Ρότζερς): Σμάι­χελ, Μόρ­γκαν, Φοφα­νά, Φούκς (46΄ Τόμας), Τζά­στιν, Ουντέρ (66΄ Πρα­έτ), Τσά­ου­ντ­χα­ρι (66΄ Μεντί), Τίλε­μανς, Μάντι­σον (74΄ Μπαρνς), Ολμπράι­τον, Βάρ­ντι (70΄ Ιεανάτσο)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο