Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή στον χρυσαυγίτη που είπε στην Μ. Φύσσα “πού είναι ο Παύλος σου τώρα;

Ποι­νή φυλά­κι­σης επτά μηνών, με τριε­τή ανα­στο­λή, επέ­βα­λε το Μονο­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο στον χρυ­σαυ­γί­τη που, στις 14 του περα­σμέ­νου Φεβρουα­ρί­ου, είχε φωνά­ξει στη Μάγδα Φύσ­σα, σε δια­κο­πή της δίκης για τη Χρυ­σή Αυγή: «που είναι ο Παύ­λος σου τώρα;». Το δικα­στή­ριο υιο­θε­τώ­ντας την εισαγ­γε­λι­κή εισή­γη­ση κήρυ­ξε ένο­χο τον κατη­γο­ρού­με­νο για τα αδι­κή­μα­τα της έργω και λόγω εξύ­βρι­σης και της προ­σβο­λής μνή­μης νεκρού.

Μετά το περι­στα­τι­κό, η οικο­γέ­νεια του δολο­φο­νη­μέ­νου μου­σι­κού είχε κατα­θέ­σει μήνυ­ση με βάση την οποία διε­νερ­γή­θη­κε έρευ­να, με φωτο­γρα­φι­κό υλι­κό και μαρ­τυ­ρί­ες, η οποία κατά­λη­ξε στο πρό­σω­πο του συγκε­κρι­μέ­νου χρυ­σαυ­γί­τη. Η πλευ­ρά της οικο­γέ­νειας Φύσ­σα κατέ­θε­σε σήμε­ρα στο δικα­στή­ριο φωτο­γρα­φι­κό υλι­κό για τη δρά­ση του κατη­γο­ρου­μέ­νου σε αιμο­δο­σί­ες και δια­νο­μές τρο­φί­μων της Χρυ­σής Αυγής.

Η Μάγδα Φύσ­σα κατέ­θε­σε στο δικα­στή­ριο για το περι­στα­τι­κό λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως ο κατη­γο­ρού­με­νος με “χαι­ρέ­κα­κο ύφος” έδει­χνε ευχα­ρι­στη­μέ­νος «για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι». Η γυναί­κα πρό­σθε­σε πως οι χει­ρο­νο­μί­ες του ήταν σεξουα­λι­κού περιε­χο­μέ­νου, «χυδαί­ες».

Η μητέ­ρα του Παύ­λου Φύσ­σα κατέ­θε­σε πως στό­χος των μελών της Χρυ­σής Αυγής είναι «να φύγει η μάνα από τη δίκη για­τί τους ενο­χλεί».

Την ίδια άπο­ψη εξέ­φρα­σε στο δικα­στή­ριο και ο αδελ­φός της κ. Φύσ­σα λέγο­ντας πως ο κατη­γο­ρού­με­νος ήθε­λε να πλη­γώ­σει την αδελ­φή του, «να προ­σβά­λει το παι­δί. Σκο­πός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη, για­τί τους ενοχλεί».

«Καθώς εκδι­κα­ζό­ταν η υπό­θε­ση, ήταν ένας μάρ­τυ­ρας που ζήτη­σε να μπουν μέσα οι δικοί του άνθρω­ποι που δεν τους άφη­νε η αστυ­νο­μία. Υπήρ­ξε χλευα­σμός από την πλευ­ρά της Χρυ­σής Αυγής και η πρό­ε­δρος διέ­κο­ψε τη δίκη. Είχε δημιουρ­γη­θεί έντα­ση και φώνα­ζαν “αίμα — τιμή — χρυ­σή αυγή”. Εμείς καθό­μα­σταν στην μέση των καθι­σμά­των προς το κέντρο και άρχι­σαν να έρχο­νται προς εμάς με ύβρεις. Μεί­να­με εκστα­τι­κοί για­τί η επί­θε­ση γινό­ταν με ανο­χή της αστυ­νο­μί­ας.. Έρχο­νταν πάνω μας απει­λη­τι­κά και αυτός άρχι­σε να βρί­ζει την αδελ­φή μου. Ήταν μέσα στο ακρο­α­τή­ριο.. Συνε­χώς λοι­δο­ρού­μα­στε από τον συγκε­κρι­μέ­νο» ανέ­φε­ρε ο θεί­ος του αδι­κο­χα­μέ­νου μουσικού.

Στην απο­λο­γία του ο κατη­γο­ρού­με­νος, ο οποί­ος δεν εκπρο­σω­πή­θη­κε από δικη­γό­ρο, αρνή­θη­κε ότι ήταν αυτός που φώνα­ξε την επί­δι­κη φρά­ση στη μητέ­ρα του Παύ­λου Φύσ­σα και ισχυ­ρί­στη­κε πως όταν προ­κλή­θη­κε έντα­ση στη δικα­στι­κή αίθου­σα, αυτός ξεκί­νη­σε να φύγει. Ζήτη­σε, μάλι­στα, να κλη­θούν αστυ­νο­μι­κοί, αλλά και η πρό­ε­δρος του Τρι­με­λούς Εφε­τεί­ου Κακουρ­γη­μά­των, που δικά­ζει τη Χρυ­σή Αυγή για εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση, για να επι­βε­βαιώ­σουν τους ισχυ­ρι­σμούς του.

«Έχω πάει και άλλες μέρες στη δίκη. Δεν είχα καμία δια­φο­ρά. Δεν έχω ενο­χλή­σει ποτέ. Όταν άρχι­σαν οι χει­ρο­νο­μί­ες, φόρε­σα το κασκόλ μου και ξεκί­νη­σα να φεύ­γω» ισχυ­ρί­στη­κε ο κατηγορούμενος.

Πρό­ε­δρος: Για ποιο λόγο να κάτσουν να ασχο­λη­θούν με εσάς για αυτό το περι­στα­τι­κό; Εκεί­νη τη ημέ­ρα είναι λογι­κό, από όλα τα άτο­μα που βρί­σκο­νταν εκεί να ασχο­λού­νται με εσάς;

Κατη­γο­ρού­με­νος: Εγώ είμαι χρι­στια­νός ορθό­δο­ξος. Φαί­νο­μαι στο βίντεο. Ακού­γε­ται μια βαβού­ρα και από κάτω ακού­γε­ται “πού είναι ο Παύ­λος σου τώρα”; Αλλά εγώ δεν ήμουν κάτω…

Πρό­ε­δρος: Τότε, για­τί να στο­χο­ποι­ή­σουν εσάς;

Κατη­γο­ρού­με­νος: Έλα μου ντε; Γι’ αυτό θέλω τους αστυ­νο­μι­κούς. Δεν ξέρω για­τί με στο­χο­ποί­η­σαν. Να καλέ­σου­με και την πρό­ε­δρο να ρωτή­σου­με πώς δια­κό­πη­κε η δίκη αυτή!

Πρό­ε­δρος: Δεν έχε­τε κατη­γο­ρία για τη δια­κο­πή της δίκης…

Κατη­γο­ρού­με­νος: Ναι, αλλά κατη­γο­ρούν εμάς τους χρυσαυγίτες…

Στο δικα­στή­ριο νωρί­τε­ρα κατέ­θε­σε και ο αστυ­νο­μι­κός που διε­νήρ­γη­σε την έρευ­να για την ταυ­το­ποί­η­ση του δρά­στη, μετά τη μήνυ­ση της οικο­γέ­νειας Φύσ­σα, ο οποί­ος δήλω­σε απο­λύ­τως βέβαιος για τον κατη­γο­ρού­με­νο.

Μετά την ανα­κοί­νω­ση της από­φα­σης, ο κατη­γο­ρού­με­νος επα­νέ­λα­βε σε δημο­σιο­γρά­φους ότι δεν χλεύ­α­σε κανέ­ναν, για να συμπλη­ρώ­σεις πως «υπάρ­χει και δεύ­τε­ρος βαθμός».

 

Πηγή: thepressroom.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο