Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον παπα-Αντώνη της Κιβωτού του Κόσμου

Υπό­λο­γος για βαρύ­τα­το αδί­κη­μα σε βάρος ανη­λί­κων που φιλο­ξε­νού­νταν στην Κιβω­τό του Κόσμου, καθί­στα­ται ο μέχρι πρό­τι­νος επι­κε­φα­λής της ΜΚΟ πατέ­ρας Αντώ­νιος μετά την ποι­νι­κή δίω­ξη που ασκή­θη­κε σήμε­ρα σε βάρος του με βάση το υλι­κό τής δικο­γρα­φί­ας που σχη­μά­τι­σε η Εισαγ­γε­λία Ανη­λί­κων μετά από πολύ­μη­νη έρευ­να. Η δίω­ξη αφο­ρά και επτά πρώ­ην υπαλ­λή­λους της Κιβω­τού οι οποί­οι είναι αντι­μέ­τω­ποι με αδι­κή­μα­τα σε βαθ­μό πλημμελήματος.

Ο ιερω­μέ­νος καθί­στα­ται πλέ­ον κατη­γο­ρού­με­νος για το κακούρ­γη­μα της κατά­χρη­σης ανη­λί­κων σε ασέλ­γεια κατά συρ­ροή και κατ΄ εξα­κο­λού­θη­ση, με χρό­νο τέλε­σης των πρά­ξε­ων που του απο­δί­δο­νται από τον Σεπτέμ­βριο του 2020 έως τον Ιανουά­ριο του 2022, με τη δικο­γρα­φία να περι­λαμ­βά­νει τις περι­πτώ­σεις ενός 19χρονου, σήμε­ρα, πρώ­ην φιλο­ξε­νού­με­νο σε σπί­τι της Κιβω­τού στην επαρ­χία και ενός 15χρονου, σήμε­ρα, αγο­ριού, οι οποί­οι κατήγ­γει­λαν τον κατη­γο­ρού­με­νο στις αρχές για σεξουα­λι­κές πρά­ξεις σε βάρος τους.

Η δικο­γρα­φία για το κακουρ­γη­μα­τι­κού βαθ­μού αδί­κη­μα σε βάρος τού πατέ­ρα Αντώ­νιου δια­βι­βά­στη­κε ήδη σε Ανα­κρι­τή ενώ­πιον του οποί­ου θα κλη­θεί σε απο­λο­γία ο ιδρυ­τής της Κιβωτού.

Παράλ­λη­λα σε βάρος του ιερω­μέ­νου και επτά υπαλ­λή­λων της Κιβω­τού, τρεις από χώρους στην Αθή­να, δύο από τον Βόλο και δύο από τη Χίο, ασκή­θη­κε ποι­νι­κή δίω­ξη για πλημ­με­λή­μα­τα που αφο­ρούν κακο­ποι­η­τι­κές συμπε­ρι­φο­ρές σε βάρος παι­διών για τις οποί­ες ηθι­κός αυτουρ­γός θεω­ρεί­ται ο πατέ­ρας Αντώ­νιος. Οι κατη­γο­ρί­ες , ανά περί­πτω­ση αφο­ρούν τα αδι­κή­μα­τα της βαριάς σωμα­τι­κής βλά­βης ανη­λί­κων κατά συρ­ροή, της επι­κίν­δυ­νης σωμα­τι­κής βλά­βης ανη­λί­κων κατά συρ­ροή, της απλής σωμα­τι­κής βλά­βης κατά συρ­ροή, της απει­λής σε βάρος ανη­λί­κων κατά συρ­ροή, της έκθε­ση ανη­λί­κων σε κίν­δυ­νο κατά συρ­ροή και της συνέρ­γειας σε απλή σωμα­τι­κή βλά­βη κατά συρ­ροή. Σύμ­φω­να με τη δίω­ξη ηθι­κή αυτουρ­γία στις πρά­ξεις αυτές έχει ο μέχρι πρό­τι­νος επι­κε­φα­λής της Κιβω­τού. Ο χρό­νος τέλε­σης των πρά­ξε­ων, κατά την δικο­γρα­φία, αφο­ρά το διά­στη­μα από τον Απρί­λιο του 2018 έως τον Αύγου­στο του 2022. Το σκέ­λος αυτό της δικο­γρα­φί­ας δια­χω­ρί­στη­κε και καθώς αφο­ρά πλημ­με­λή­μα­τα και προ­κύ­πτει κίν­δυ­νος παρα­γρα­φής, η δικο­γρα­φία δια­χω­ρί­στη­κε ώστε η υπό­θε­ση, που θα εκδι­κα­στεί από το Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο, να προσ­διο­ρι­στεί το αμέ­σως επό­με­νο διάστημα.

Παράλ­λη­λα η Εισαγ­γε­λία απο­στέλ­λει στις Εισαγ­γε­λί­ες Πει­ραιά και Χίου, προ­κει­μέ­νου να προ­βούν στις δέου­σες ενέρ­γειες, στοι­χεία από την έρευ­να των Εισαγ­γε­λέ­ων Ανη­λί­κων που φαί­νε­ται να αφο­ρούν άλλες αξιό­ποι­νες πρά­ξεις, που δεν σχε­τί­ζο­νται με εκεί­νες που απο­δί­δο­νται στους επτά υπαλ­λή­λους, που αφο­ρούν άλλα πρό­σω­πα, εργα­ζό­με­νους και τροφίμους.

Η έρευ­να για όσα συνέ­βαι­ναν στην Κιβω­τό ξεκί­νη­σε τον περα­σμέ­νο Νοέμ­βριο μετά από καταγ­γε­λί­ες που έγι­ναν και διε­νερ­γή­θη­κε από τις Εισαγ­γε­λείς Ανη­λί­κων Κατε­ρί­να Κοπε­λά­κη και Δάφ­νη-Κυρια­κή Τσι­χλή, οι οποί­ες έλα­βαν κατα­θέ­σεις και μελέ­τη­σαν άλλα στοι­χεία. Με την ολο­κλή­ρω­ση του έργου τους η δικο­γρα­φία δια­βι­βά­στη­κε στην επι­κε­φα­λής της ποι­νι­κής δίω­ξης Εισαγ­γε­λέα προ­κει­μέ­νου να μελε­τή­σει το υλι­κό και να προ­χω­ρή­σει την ποι­νι­κή δια­δι­κα­σία καθώς οι εμπλε­κό­με­νοι είναι ενή­λι­κοι και επο­μέ­νως δεν είχαν αρμο­διό­τη­τα οι δύο εισαγ­γε­λείς Ανηλίκων.

Στο πλαί­σιο της έρευ­νας κλή­θη­καν σε εξη­γή­σεις ως ύπο­πτοι τόσο ο πατέ­ρας Αντώ­νιος όσο και οι υπάλληλοι.

Ο επι­κε­φα­λής του ΜΚΟ σε υπό­μνη­μα που παρέ­δω­σε στην Εισαγ­γε­λία Ανη­λί­κων αρνή­θη­κε πλή­ρως όσα του κατα­λο­γί­ζουν οι καταγ­γέλ­λο­ντες κάνο­ντας λόγο σε «προ­φα­νείς σκο­πι­μό­τη­τες». Ισχυ­ρί­ζε­ται δε ότι οι δύο καταγ­γε­λί­ες για σεξουα­λι­κές πρά­ξεις που του απο­δί­δο­νται είναι «προ­κλη­τι­κά και αυτα­πό­δει­κτα ψευ­δείς και αυτοαναιρούμενες».

Ο πατέ­ρας Αντώ­νιος έχει ωστό­σο άλλο ένα ανοι­χτό μέτω­πο με τη Δικαιο­σύ­νη καθώς ο Εισαγ­γε­λέ­ας Πρω­το­δι­κών Ιωάν­νης Σέβης διε­νερ­γεί με τη συν­δρο­μή της Οικο­νο­μι­κής Αστυ­νο­μί­ας έλεγ­χο στα οικο­νο­μι­κά της ΜΚΟ Κιβω­τός του Κόσμου, του ιδρυ­τή και της συζύ­γου του αλλά και άλλων εννέα προ­σώ­πων ώστε να διε­ρευ­νη­θεί αν έχουν δια­πρα­χθεί οικο­νο­μι­κά αδι­κή­μα­τα όπως φορο­δια­φυ­γή και νομι­μο­ποί­η­ση παρά­νο­μων εσό­δων αλλά και άλλα, εφό­σον ζητη­θεί από τη νέα Διοί­κη­ση, όπως για απι­στία ή υπεξαίρεση.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο