Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποινική δίωξη κατά των Σπαρτιατών και του «φυσικού αρχηγού» της Κασιδιάρη

Την άσκη­ση ποι­νι­κών διώ­ξε­ων για εξα­πά­τη­ση των εκλο­γέ­ων σε βάρος 11 βου­λευ­τών του κόμ­μα­τος των Σπαρ­τια­τών, αλλά και κατά του έγκλει­στου της Χρυ­σής Αυγής Ηλία Kασι­διά­ρη, παρήγ­γει­λε η εισαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου Γεωρ­γία Αδει­λί­νη. Αντί­θε­τα, η παρεγ­γε­λία για δίω­ξη δεν αφο­ρά τον επι­κε­φα­λής των Σπαρ­τια­τών, Βασί­λειο Στίγκα.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, η εισαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου, η οποία διε­νήρ­γη­σε προ­σω­πι­κά έρευ­να μετά από τις δημό­σιες καταγ­γε­λί­ες του επι­κε­φα­λής των Σπαρ­τια­τών Βασί­λη Στί­γκα για έκνο­μες παρα­σκη­νια­κές ενέρ­γειες στο κόμ­μα του, έδω­σε παραγ­γε­λία για ποι­νι­κή δίω­ξη για εξα­πά­τη­ση του εκλο­γι­κού σώμα­τος στον Διευ­θύ­νο­ντα την Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Αθη­νών.

Η ποι­νι­κή δίω­ξη θα ασκη­θεί σε βαθ­μό πλημ­με­λή­μα­τος σε βάρος των:

1. Αθα­νά­σιου ΧΑΛΚΙΑ, 2. Χαρά­λα­μπου ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑ 3. Γεώρ­γιου ΜΑΝΟΥΣΟΥ, 4. Αλέ­ξαν­δρου ΖΕΡΒΕΑ, 5. Ιωάν­νη ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗ, 6. Διο­νυ­σί­ου ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ 7. Γεωρ­γί­ου ΑΣΠΙΩΤΗ 8. Μιχα­ήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗ 9. Ιωάν­νη ΚΟΝΤΗ 10. Πέτρου ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και 11. Κων­στα­ντί­νου ΦΛΩΡΟΥ

Ειδι­κό­τε­ρα, η δίω­ξη αφο­ρά τους έντε­κα βου­λευ­τές που εξε­λέ­γη­σαν με το κόμ­μα Σπαρ­τιά­τες κατά τις πρό­σφα­τες βου­λευ­τι­κές εκλο­γές, εκτός από τον Βασί­λειο Στί­γκα, αλλά και τον έγκλει­στο της Χρυ­σής Αυγής Ηλία Kασι­διά­ρη, που παραγ­γέλ­λε­ται να διω­χθεί ποι­νι­κά ως ηθι­κός αυτουρ­γός της εξα­πά­τη­σης του εκλο­γι­κού σώμα­τος, καθώς από την εισαγ­γε­λι­κή έρευ­να, προ­έ­κυ­ψε, ότι αυτός ήταν ο πραγ­μα­τι­κός ηγέ­της του κόμ­μα­τος των Σπαρ­τια­τών, αυτός κινού­σε τα νήμα­τα, καθο­δη­γώ­ντας και συμ­βάλ­λο­ντας καθο­ρι­στι­κά στην εκλο­γι­κή του κάθο­δο αλλά και την εκλο­γή των βου­λευ­τών του στη Βουλή.

Η δίω­ξη του Ηλία Κασι­διά­ρη ως ηθι­κού αυτουρ­γού, δηλα­δή ως υπο­κρυ­πτό­με­νου επι­κε­φα­λής των Σπαρ­τια­τών, στη­ρί­χθη­κε στην ύπαρ­ξη στοι­χεί­ων που προ­έ­κυ­ψαν από την έρευ­να της Εισαγ­γε­λέ­ως του Αρεί­ου Πάγου, ότι είχε συνε­χείς επα­φές μέσα από τη φυλα­κή με υπο­ψή­φιους βου­λευ­τές των Σπαρ­τια­τών και ότι είχε αυτός ανα­λά­βει την καθο­δή­γη­ση και την πολι­τι­κή τους στή­ρι­ξη, κάτι που η νομο­θε­σία το απα­γο­ρεύ­ει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλεί­στους της ΧΑ που έχουν κατα­δί­κες ως εγκλη­μα­τι­κή οργάνωση.

Παράλ­λη­λα, η κυρία Αδει­λί­νη, παράγ­γει­λε δίω­ξη και για τον δικη­γό­ρο Σωτή­ριο Μετα­ξά, καθώς μετεί­χε, όπως προ­έ­κυ­ψε από την έρευ­να στις επα­φές του Ηλία Κασι­διά­ρη με τους υπο­ψή­φιους και μετέ­πει­τα βου­λευ­τές του κόμ­μα­τος «Σπαρ­τιά­τες». Ο Σωτή­ριος Μετα­ξάς διώ­κε­ται για συνέρ­γεια στην εξα­πά­τη­ση του εκλο­γι­κού σώματος.

Η έρευ­να που κατέ­λη­ξε σε διώ­ξεις για τους Σπαρ­τιά­τες, δρο­μο­λο­γή­θη­κε πριν από μήνες, όταν ο επι­κε­φα­λής του κόμ­μα­τος Βασί­λης Στί­γκας δημό­σια κατήγ­γει­λε παρα­σκη­νια­κές και έκνο­μες ενέρ­γειες στο κόμ­μα του, κάνο­ντας λόγο για Greek Mafia και “Don Corleone», φωτο­γρα­φί­ζο­ντας τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Στί­γκας κατέ­θε­σε δύο φορές στην εισαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου που παρε­νέ­βη μετά τις καταγ­γε­λί­ες του και ανέ­λα­βε προ­σω­πι­κά την έρευ­να, ενώ εξη­γή­σεις ως ύπο­πτοι έδω­σαν όλοι οι βου­λευ­τές του κόμ­μα­τός του αλλά και ο Ηλί­ας Κασιδιάρης.

Είναι του­λά­χι­στον γελοίο και υπο­κρι­τι­κό βέβαια να θεω­ρεί κανείς ότι ο κ. Στί­γκας δεν γνώ­ρι­ζε ή δεν αντι­λαμ­βα­νό­ταν ποιος ήταν εκεί­νος που καθό­ρι­ζε τον χαρα­κτή­ρα και τις απο­φά­σεις των Σπαρτιατών.
Όπως γελοί­ες και υπο­κρι­τι­κές ήταν οι εξαγ­γε­λί­ες της κυβέρ­νη­σης ότι θα καθυ­πο­τά­ξει τον φασι­σμό, όταν λίγο πριν τις εκλο­γές έφερ­νε εσπευ­σμέ­να τρο­πο­λο­γία — τάχα — για να εμπο­δί­σει την κάθο­δο του Ηλ. Κασι­διά­ρη και λοι­πών φασι­στοει­δών στην εκλο­γι­κή αρένα.
Ως γνή­σιος φασί­στας και εκεί­νος, συνο­μο­λό­γη­σε με άλλους φασί­στες προς ιδί­ων όφε­λος και σαν άλλος «Λακε­δαι­μό­νιος» απο­χώ­ρη­σε του «εθνι­κο­πα­τριω­τι­κού» μετώ­που των Ναζί με «περι­κε­φα­λαία».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο