Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πορτοσάλτε και… ευαίσθητο ΚΙΣ (Όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα)

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Ξεχεί­λι­σε η αγνο­ού­με­νη ευαι­σθη­σία του Κεντρι­κού Ισραη­λί­τι­κου Συμ­βου­λί­ου, σχε­τι­κά με το απαύ­γα­σμα της εξε­λι­κτι­κό­τη­τας Πορτοσάλτε.

Τα συν­θή­μα­τα στους τοί­χους έγραφαν:

«Άρη Εβραίε free Gaza» και «Πορ­το­σάλ­τε Εβραίε free Gaza».

aris

Και δηλώ­νει:

«Είναι αδια­νό­η­το το 2018 στην Ελλά­δα να στο­χο­ποιού­νται άνθρω­ποι με τη στε­ρε­ο­τυ­πι­κή χρή­ση της λέξης “Εβραί­ος” μόνο και μόνο για να προ­κα­λέ­σουν φόβο και μίσος. Τέτοιου είδους εικό­νες θυμί­ζουν εφιαλ­τι­κές επο­χές έξαρ­σης του αντι­ση­μι­τι­σμού. Και θύμα­τα του αντι­ση­μι­τι­σμού δεν είναι μόνον οι Εβραίοι».

Αγα­πη­τοί Ισραη­λί­τες, το πρό­βλη­μα με τον ομό­θρη­σκό σας δεν είναι το ότι είναι Εβραί­ος, ανε­ξάρ­τη­τα τι του προ­σά­πτει ο κάθε ανό­η­τος. Υπό οποια­δή­πο­τε κοι­νω­νι­κή και ανθρω­πι­στι­κή επι­στή­μη κι αν προ­σεγ­γί­σεις το περί ου ο λόγος ον, δια­πι­στώ­νεις σοβα­ρές, αξε­πέ­ρα­στες και δυστυ­χώς μη ανα­τά­σι­μες βλά­βες και παρεκκλίσεις.

Στον συγκε­κρι­μέ­νο, υπε­ρι­σχύ­ουν άλλα χαρα­κτη­ρι­στι­κά και όχι το ότι είναι Εβραί­ος. Γειτ­νιά­ζει με παλαιό­τε­ρες και όχι λίγες, περι­πτώ­σεις ομό­θρη­σκων και ομο­ε­θνών σας, που συνερ­γά­στη­καν απρο­κά­λυ­πτα με τον φασι­σμό. Φαντά­ζο­μαι δεν σας είναι άγνω­στες οι περι­πτώ­σεις της Μερ­γκε­ρί­τα Σαρ­φά­τι (ερω­μέ­νη του Μου­σο­λί­νι), του Τζόρ­τζιο ντελ Βέκιο (πρύ­τα­νης του “La Sapienza”), του Έρχαρντ Μιλχ (δεξί χέρι του Γκαί­ρινγκ, που κατα­δι­κά­στη­κε για εγκλή­μα­τα κατά της ανθρω­πό­τη­τας), φυσι­κά και του διε­θνούς τρο­μο­κρά­τη και δολο­φό­νου των λαών Νετα­νιά­χου, των ομοί­ων του και πολ­λών άλλων.

israil

Όπως αντι­λαμ­βά­νε­στε, τέτοιες περι­πτώ­σεις κατα­κρη­μνί­ζουν και το επι­κίν­δυ­νο για όλους μας, ιδε­ο­λό­γη­μα περί «περιού­σιου λαού» ή καλύ­τε­ρα, το αντι­στοι­χούν πλή­ρως με την ποιό­τη­τα του συγκε­κρι­μέ­νου… θεού. Προ­σω­πι­κώς, πέραν του ότι θεω­ρώ – εκτός των υπο­λοί­πων ελατ­τω­μά­των και δυσλει­τουρ­γιών, τον κο Πορ­το­σάλ­τε και μειω­μέ­νων δια­νοη­τι­κών ικα­νο­τή­των, μου θυμί­ζει τον προ­φή­τη σας, τον Ιεζε­κι­ήλ. Εκεί­νον, από την… υψη­λού πολι­τι­σμι­κού επι­πέ­δου μυθο­θε­ο­λο­γία σας, που χρη­σι­μο­ποιού­σε τα περιτ­τώ­μα­τα ζώων και ανθρώ­πων για να ψήνει την τρο­φή του τα οποία κι ενδε­χο­μέ­νως έτρω­γε «…εν βολ­βί­τοις ΚΟΠΡΟΥ ανθρω­πί­νης εγκρύ­ψεις αυτά…» (Ιεζ. 4/δ΄9–15).

Σχε­τι­κά δε, με την ψευ­δε­πί­γρα­φη ευαι­σθη­σία σας και τον ασθμαί­νο­ντα έως και ανύ­παρ­κτο ανθρω­πι­σμό σας, καλό είναι να ασχο­λη­θεί­τε και με την εθνο­κτο­νία σε βάρος των Παλαι­στι­νί­ων, από την κυβέρ­νη­ση των σιω­νι­στών δολο­φό­νων του Νετα­νιά­χου. Τότε δεν θα έχου­με λόγους να μην σας πάρου­με στα σοβα­ρά. Δικαί­ω­μά σας να κλαυθ­μη­ρί­ζε­τε για τον κάθε αισχρό βλά­κα και να συν­δέ­ε­τε την περί­πτω­σή του με αντι­ση­μι­τι­σμό, που έτσι κι αλλιώς είναι κατα­δι­κα­στέ­ος, αλλά δεν στέ­κε­στε ολί­γον και στο δεύ­τε­ρο σκέ­λος των συνθημάτων;

Free Gaza, αγα­πη­τοί Ισραη­λί­τες. Δυστυ­χώς όμως, φαί­νε­ται ότι πολ­λοί, δεν διδα­χθή­κα­τε από την γενο­κτο­νία του ναζι­σμού ενα­ντί­ον του εβραϊ­κού λαού και αφή­νε­τε τους εγκλη­μα­τί­ες του φασι­στι­κού κρά­τους του Ισρα­ήλ, να την εφαρ­μό­ζει με την ίδια απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα ενα­ντί­ον των Παλαι­στι­νί­ων και των άλλων λαών της περιοχής.

palestine11

FREE GAZA, αγα­πη­τοί «ευαί­σθη­τοι» του Κεντρι­κού Ισραη­λί­τι­κου Συμ­βου­λί­ου. Ελεύ­θε­ρο κι ανε­ξάρ­τη­το Παλαι­στι­νια­κό κρά­τος. Κατα­δι­κά­στε το εγκλη­μα­τι­κό κρά­τος του Ισρα­ήλ, τις μαζι­κές δολο­φο­νί­ες αόπλων, ανα­πή­ρων, παι­διών γυναι­κών, ως οφεί­λε­τε. Κατα­δι­κά­στε τον εγκλη­μα­τι­κό σιω­νι­σμό. Αλλιώς, σκά­στε! Βου­λώ­στε το!

Κι όσον αφο­ρά την όζου­σα περί­πτω­ση του ομό­θρη­σκού σας Πορ­το­σάλ­τε… εχέσθην!

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο