Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πούτιν: Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης

“Όλος ο πλα­νή­της πλη­ρώ­νει τις φιλο­δο­ξί­ες της Δύσης” δήλω­σε σήμε­ρα ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν, προ­σθέ­το­ντας ότι η Δύση ωθεί την Ουκρα­νία να συνε­χι­στεί η αιμα­το­χυ­σία, παρέ­χο­ντας στο Κίε­βο όπλα.

Η Ουκρα­νία με τη στή­ρι­ξη των Δυτι­κών δυνά­με­ων οργά­νω­σε επι­θε­τι­κές ενέρ­γειες κατά της Ρωσί­ας, τόνισε.

Η Δύση δεν θα πετύ­χει στην προ­σπά­θειά της να επι­τύ­χει παγκό­σμια κυριαρ­χία και να δια­με­λί­σει τη Ρωσία, είπε.

“Εάν η Δύση πιστεύ­ει ότι η Ρωσία θα κάνει πίσω, δεν κατα­λα­βαί­νει τη Ρωσία”, δήλω­σε ο Πού­τιν την 21η ημέ­ρα του πολέ­μου κατά της Ουκρανίας.

Πρό­σθε­σε ότι η “στρα­τιω­τι­κή του επι­χεί­ρη­ση” στην Ουκρα­νία προ­χω­ρά με επι­τυ­χία, λέγο­ντας ότι η Μόσχα δεν θα άφη­νε αυτή τη χώρα να γίνει «προ­γε­φύ­ρω­μα» για «επι­θε­τι­κές ενέρ­γειες» κατά της Ρωσίας.

“Η επι­χεί­ρη­ση προ­χω­ρά με επι­τυ­χία, σε αυστη­ρή συμ­φω­νία με τα προ­κα­θο­ρι­σμέ­να σχέ­δια”, είπε ο Πού­τιν σε δηλώ­σεις που μετα­δό­θη­καν στην τηλε­ό­ρα­ση, δια­βε­βαιώ­νο­ντας για άλλη μια φορά ότι δεν είχε καμία πρό­θε­ση να «κατα­λά­βει» την Ουκρανία.

Συμπλή­ρω­σε πως η Μόσχα είναι έτοι­μη να συζη­τή­σει για ουδέ­τε­ρο καθε­στώς της Ουκρα­νί­ας σε συνο­μι­λί­ες με στό­χο τον τερ­μα­τι­σμό των εχθρο­πρα­ξιών, αλλά ότι η Μόσχα θα επι­τύ­χει τους στό­χους της στρα­τιω­τι­κής της επι­χεί­ρη­σης, η οποία προ­χω­ρά βάσει σχεδίου.

Ο Πού­τιν είπε ότι η Δύση έχει ουσια­στι­κά κηρύ­ξει τη Ρωσία σε χρε­ο­κο­πία στο πλαί­σιο των κυρώ­σε­ων που έχει επι­βά­λει εις βάρος της Μόσχας για την ρωσι­κή εισβο­λή στην Ουκρα­νία και ότι ο πόλε­μος ήταν απλώς ένα πρό­σχη­μα για τη Δύση να επι­βά­λει κυρώσεις.

“Η Δύση δεν μπαί­νει καν στον κόπο να κρύ­ψει το γεγο­νός ότι στό­χος της είναι να βλά­ψει ολό­κλη­ρη τη ρωσι­κή οικο­νο­μία, κάθε Ρώσο”, είπε.

Υπο­στή­ρι­ξε ότι η Δύση επι­διώ­κει να δημιουρ­γή­σει ένα αντι-ρωσι­κό συναί­σθη­μα και δεν την ενδια­φέ­ρουν οι Ουκρα­νοί, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι «σπρώ­χνουν την Ουκρα­νία σε μία διαρ­κή αιμα­το­χυ­σία παρέ­χο­ντας της όπλα».

Ανα­φε­ρό­με­νος στο κόστος των κυρώ­σε­ων που έχει υπο­στεί η χώρα του, παρα­δέ­χθη­κε ότι είναι βαρύ και παρο­μοί­α­σε τις ενέρ­γειες της Δύσης με το «αντι­ση­μι­τι­κό πογκρόμ στη Γερ­μα­νία τη δεκα­ε­τία του 30».

Έκα­νε λόγο για «ηρω­ι­σμό» των Ρώσων στρα­τιω­τών, λέγο­ντας ότι «κάνουν το οτι­δή­πο­τε μπο­ρούν για να περιο­ρί­σουν τις απώ­λειες μετα­ξύ των αμάχων».

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο