Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού το περίεργο;

Το πινγκ πονγκ του …παρα­λό­γου παί­ζε­ται τις τελευ­ταί­ες μέρες ανά­με­σα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ για το αν έγι­νε ή όχι πρό­τα­ση στον Κασ­σε­λά­κη να ανα­λά­βει θέση υπουρ­γού στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ το 2019.

  • Τίπο­τα περί­ερ­γο δεν υπάρ­χει, όμως, αν σκε­φτεί κανείς ότι την περί­ο­δο 2019 — 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητή­σει το μισό υπουρ­γι­κό συμ­βού­λιο να γίνει «κοι­νής απο­δο­χής», προ­τεί­νο­ντας π.χ. την Ληνού για υπουρ­γό Υγεί­ας εν μέσω παν­δη­μί­ας, ενώ ψήφι­σε τα μισά και βάλε νομο­σχέ­δια της ΝΔ, συνε­χί­ζο­ντας και σήμε­ρα την ίδια «παρά­δο­ση».
  • Τίπο­τα περί­ερ­γο δεν υπάρ­χει και για τη ΝΔ, που είχε χτυ­πή­σει την πόρ­τα του πρώ­ην υπουρ­γού του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Απο­στο­λά­κη, με το «συνοι­κέ­σιο» της υπουρ­γο­ποί­η­σής του να χαλά­ει κυριο­λε­κτι­κά το τελευ­ταίο λεπτό!

Σε τελι­κή ανά­λυ­ση, με τις γνω­στές θέσεις περί κεφα­λαί­ου — παρά­γο­ντα «μεί­ω­σης των ανι­σο­τή­των» ο Κασ­σε­λά­κης θα μπο­ρού­σε άνε­τα να έχει μια θέση στο σημε­ρι­νό υπουρ­γι­κό συμ­βού­λιο, επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι ο λαός δεν έχει τίπο­τα να κερ­δί­σει από τα παρα­σκή­νια των διερ­γα­σιών στο αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα, στο έδα­φος της κοι­νής στρα­τη­γι­κής ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων.

Η ελπίδα βρίσκεται με τον ίδιο στο προσκήνιο, απέναντι σε όλους αυτούς και στην πολιτική τους και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Πηγή Ριζο­σπά­στης

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο