Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πράσινη κυριαρχία στο «αιώνιο» ντέρμπι — Υπόθεση ΠΑΟ — ΑΕΚ πλέον το πρωτάθλημα

Πάσχα στην κορυ­φή της Super Legue, με «συγκά­τοι­κο» την ΑΕΚ θα κάνει ο Πανα­θη­ναϊ­κός, ο οποί­ος παί­ζο­ντας εξαι­ρε­τι­κά για 45 λεπτά στο πρώ­το μέρος και με σωστή δια­χεί­ρι­ση στο δεύ­τε­ρο, νίκη­σε δίκαια με 2–0 τον Ολυ­μπια­κό στο «Από­στο­λος Νικο­λα­ΐ­δης», στο μεγά­λο ντέρ­μπι «αιω­νί­ων» της 4ης αγω­νι­στι­κής των play off της Super League.

Ο Σπό­ραρ στο 28΄ και το αυτο­γκόλ του Ελ Αρα­μπί στο 35΄ έκρι­ναν το σπου­δαίο ματς, με τους «πρά­σι­νους» να δεί­χνουν πιο απο­φα­σι­σμέ­νοι από τους αντι­πά­λους τους και να φτά­νουν δίκαια στην 2η νίκη τους στο μίνι πρω­τά­θλη­μα (έχουν και δύο ισο­πα­λί­ες με ΑΕΚ και Βόλο), ενώ για τον Ολυ­μπια­κό, που ήταν κακός στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος του αγώ­να, ήταν η πρώ­τη ήττα (προ­ερ­χό­ταν από δύο νίκες και μία ισο­πα­λία) και, πλέ­ον, η υπό­θε­ση τίτλος για τους Πει­ραιώ­τες δυσκο­λεύ­ει ακό­μη περισσότερο.

Με… λυτρωτή Τσούμπερ στην κορυφή

Για ακό­μα μία φορά, ο Στί­βεν Τσού­μπερ ήταν ο άνθρω­πος της τελευ­ταί­ας στιγ­μής για την ΑΕΚ! Με γκολ του Ελβε­τού στο 82΄ και το 90+5΄, η Ένω­ση νίκη­σε 3–1 τον Αρη στην «ΟΠΑΠ Αρέ­να» και παρα­μέ­νει στην κορυ­φή της βαθ­μο­λο­γί­ας μετά την 4η αγω­νι­στι­κή των play off της Super League.

Νωρί­τε­ρα, η ΑΕΚ είχε προη­γη­θεί με πέναλ­τι του Γκαρ­σία στο 36΄, ενώ ο Αρης είχε ισο­φα­ρί­σει με τον Ιτούρ­μπε στο 45+1΄.

«Πύρρειος» νίκη του ΠΑΟΚ (4–2 τον Βόλο)

Απο­δί­δο­ντας εξαι­ρε­τι­κό ποδό­σφαι­ρο κατά τη διάρ­κεια του πρώ­του ημι­χρό­νου, ο ΠΑΟΚ επι­βλή­θη­κε με 4–2 του Βόλου στην Τού­μπα, σε ανα­μέ­τρη­ση για την 4η αγω­νι­στι­κή των Play Off του πρω­τα­θλή­μα­τος της Super League.

Ίνγκι Ινγκα­σον (6’), Κάλεντ Νάρεϊ (16’, 27’) και Τιά­γκο Ντά­ντας (45+4’) πέτυ­χαν τα γκολ των «ασπρό­μαυ­ρων», ωστό­σο η χαρά του Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου μετριά­στη­κε από τους τραυ­μα­τι­σμούς των Ομάρ Ελ Καντου­ρί και Ντά­γκλας Αου­γκού­στο ‑του πρώ­του μάλι­στα είναι μυϊ­κός, με τον Μαρο­κι­νό να απο­χω­ρεί με κλάμματα.

Τάσος Τσο­κά­νης (58’) και Ογκνιέν Οζέ­γκο­βιτς (88′) μεί­ω­σαν στο δεύ­τε­ρο μέρος για τους Θεσ­σα­λούς, που παρα­μέ­νουν στο ‑1 από τον πέμ­πτο Άρη.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο