Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκλητικός Μητσοτάκης στη Βουλή: Υπερασπίστηκε το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει την παρακολούθηση των πάντων

Κυνι­κός απο­λο­γη­τής του σκο­τει­νού θεσμι­κού πλαι­σί­ου που επι­τρέ­πει την παρα­κο­λού­θη­ση και το φακέ­λω­μα των πάντων ήταν ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυρ. Μητσο­τά­κης, στην ομι­λία του στη Βου­λή, σχε­τι­κά με τις παρα­κο­λου­θή­σεις – υποκλοπές.

Υπο­στή­ρι­ξε ότι μια «αστο­χία» και ένα «μεμο­νω­μέ­νο σφάλ­μα» δεν θα πρέ­πει να θέσουν σε αμφι­σβή­τη­ση «τον εθνι­κό βρα­χί­ο­να του κράτους».

Ο Κυρ. Μητσο­τά­κης χαρα­κτή­ρι­σε «νόμι­μη επι­σύν­δε­ση» την παρα­κο­λού­θη­ση του τηλε­φώ­νου του προ­έ­δρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς «η δια­δι­κα­σία κινή­θη­κε κανο­νι­κά, με έγκρι­ση εισαγ­γε­λέ­ως με την διά­τα­ξη που ψηφί­στη­κε από ΣΥΡΙΖΑ», αλλά  «υπο­τι­μή­θη­κε το γεγο­νός ότι η παρα­κο­λού­θη­ση αφο­ρού­σε προ­βε­βλη­μέ­νο πολιτικό».

Ωστό­σο, απέ­φυ­γε ακό­μη και τώρα να δημο­σιο­ποι­ή­σει τους λόγους «εθνι­κής ασφά­λειας» που επέ­βα­λαν την παρα­κο­λού­θη­ση του Ν. Ανδρου­λά­κη, τον οποίο προ­έ­τρε­ψε «εάν επι­μέ­νει» να αμφι­σβη­τεί την νομι­μό­τη­τα αυτής της από­φα­σης να προ­σφύ­γει στα ελλη­νι­κά και ευρω­παϊ­κά δικα­στή­ρια. «Στο όνο­μα της δια­φά­νειας δεν θα κάνου­με φειγ βολάν τα δελ­τία της ΕΥΠ», ισχυρίστηκε.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός εμφά­νι­σε την απο­μά­κρυν­ση του διοι­κη­τή της ΕΥΠ και του γενι­κού γραμ­μα­τέα του ως «θαρ­ρα­λέα» ανά­λη­ψη ευθύ­νης από την πλευ­ρά του. Επέ­κρι­νε δε τον ΣΥΡΙΖΑ πως η δική του κυβέρ­νη­ση ήταν που αφαί­ρε­σε τον δεύ­τε­ρο εισαγ­γε­λέα από την ΕΥΠ, τον οποίο η ΝΔ θα επαναφέρει.

Σε κάθε περί­πτω­ση απέρ­ρι­ψε το ενδε­χό­με­νο να απα­γο­ρευ­τεί η παρα­κο­λού­θη­ση πολι­τι­κών προ­σώ­πων, καθώς δεν μπο­ρούν «να νοιώ­θουν ότι είναι στο απυ­ρό­βλη­το», επι­κα­λού­με­νος μάλι­στα την περί­πτω­ση της Χρυ­σής Αυγής!

Ανα­λώ­θη­κε στην ανα­κοί­νω­ση «αλλα­γών» στον τρό­πο λει­τουρ­γί­ας της ΕΥΠ που τάχα «ενι­σχύ­ουν την λογο­δο­σία και την δια­φά­νεια» (όπως ο έλεγ­χος από την Επι­τρο­πή Θεσμών και Δια­φά­νειας της Βου­λής), αλλά δεν αμφι­σβη­τούν ούτε στο ελά­χι­στο αυτό το αντι­δρα­στι­κό και πολυ­δαί­δα­λο πλέγ­μα νόμων και ευρω­ε­νω­σια­κών οδη­γιών, ιδί­ως ως προς το σκέ­λος των παρα­κο­λου­θή­σε­ων, δια­μη­νύ­ο­ντας ότι η Εθνι­κή Υπη­ρε­σία Πλη­ρο­φο­ριών «θα πρέ­πει να βελ­τιώ­σει και όχι να βαλ­τώ­σει τη δρά­ση της».

«Σηκώ­νο­ντας το γάντι» της υπο­κρι­τι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης με τον ΣΥΡΙΖΑ, που αφή­νει εκτός κάδρου αυτό ακρι­βώς το θεσμι­κό πλαί­σιο φαλ­κί­δευ­σης των δικαιω­μά­των και των ελευ­θε­ριών, το οποίο ενί­ο­τε …οδη­γεί και σε «αστο­χί­ες», επέ­κρι­νε τον Αλ. Τσί­πρα ότι ζητά­ει εκλο­γές για να οδη­γή­σει τη χώρα σε αστά­θεια. «Πάει πολύ να με χαρα­κτη­ρί­ζε­τε αρχη­γό εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης εσείς, που σας έχουν καταγ­γεί­λει πέντε πρώ­ην συνερ­γά­τες σας για παρα­κο­λου­θή­σεις», είπε. «Και εγώ πλη­ρο­φο­ρού­μαι από έγκρι­τους δημο­σιο­γρά­φους ότι υπήρ­ξα θύμα συνα­κρο­ά­σε­ων την επο­χή που ήμουν υπο­ψή­φιος πρω­θυ­πουρ­γός όπως και η σύζυ­γος και η κόρη μου», ανέ­φε­ρε ακό­μη, επι­κα­λού­με­νος σχε­τι­κό δημοσίευμα.

Επέ­κρι­νε δε το ΠΑΣΟΚ πως η σύμπλευ­ση του με τον ΣΥΡΙΖΑ «είναι από­λυ­τη» και σε αυτό το θέμα. «Γι αυτό και πολ­λοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ διε­ρω­τού­νται μήπως ψηφί­ζο­ντας Ανδρου­λά­κη τους προ­κύ­ψει τελι­κά Τσί­πρας», όπως είπε.

Υπο­στή­ρι­ξε επί­σης πως συμ­φέ­ρο­ντα «εντός και εκτός Ελλά­δας» θέλουν αδύ­να­μη την κυβέρ­νη­ση. «Γνω­ρί­ζω καλά και τις δυνά­μεις εντός και εκτός Ελλά­δας που δεν άντε­ξαν το δρό­μο της δυτι­κής, φιλε­λεύ­θε­ρης πορεί­ας που στα­θε­ρά έχει επι­λέ­ξει η πατρί­δα μας. Σε όλους αυτούς να απευ­θύ­νω στα­ρά­τα λόγια: Στην Ελλά­δα του 2022 δεν θα ανα­στη­θούν τα λιμά­νια από τα οποία κάποιοι ζητού­σαν ρού­βλια ή δραχ­μές», ανέφερε.

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο