Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις παραχάραξης της Ιστορίας για το Τείχος του Βερολίνου!

«Τριά­ντα χρό­νια μετά η προ­σπά­θεια παρα­χά­ρα­ξης της Ιστο­ρί­ας και σπί­λω­σης του σοσια­λι­σμού κλι­μα­κώ­νε­ται», τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­σή του το γρα­φείο Τύπου της ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ, κάνο­ντας λόγο για «απα­ρά­δε­κτη πρω­το­βου­λία της Περι­φε­ρεια­κής Διεύ­θυν­σης Πρω­το­βάθ­μιας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας να καλέ­σει τα σχο­λεία να συμ­με­τά­σχουν στις εκδη­λώ­σεις του Γενι­κού Προ­ξε­νεί­ου της Γερ­μα­νί­ας για τα 30 χρό­νια από την πτώ­ση του τεί­χους του Βερο­λί­νου». Σημειώ­νει πως «κανέ­νας μαθη­τής να μην πάρει μέρος στις εκδη­λώ­σεις παρα­χά­ρα­ξης της Ιστορίας!».

Ανα­λυ­τι­κά αναφέρει:

«Του­λά­χι­στον προ­κλη­τι­κή θα μπο­ρού­σε να χαρα­κτη­ρι­στεί η κίνη­ση της Περι­φε­ρεια­κής Διεύ­θυν­σης Πρω­το­βάθ­μιας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας να προ­τρέ­ψει όλα τα σχο­λεία της περιο­χής να συμ­με­τά­σχουν στις επε­τεια­κές εκδη­λώ­σεις εορ­τα­σμού από τα 30 χρό­νια της πτώ­σης του Βερο­λί­νου, που διορ­γα­νώ­νει το Γενι­κό Προ­ξε­νείο της Γερ­μα­νί­ας με σκο­πό ‑όπως λέει- “οι μαθη­τές να γνω­ρί­σουν καλύ­τε­ρα τα ιστο­ρι­κά γεγο­νό­τα και να εμπλου­τί­σουν τις γνώ­σεις τους σε σχέ­ση με την ιστο­ρία του Τεί­χους του Βερολίνου”.

Τριά­ντα χρό­νια μετά την πτώ­ση του Τεί­χους του Βερο­λί­νου εντεί­νε­ται η εκστρα­τεία να αμαυ­ρω­θεί στις συνει­δή­σεις των λαών η μεγά­λη προ­σφο­ρά του σοσια­λι­σμού που γνω­ρί­σα­με. Κατα­βάλ­λο­νται επί­μο­νες και συντο­νι­σμέ­νες προ­σπά­θειες να εμφα­νί­σουν τον καπι­τα­λι­σμό ως σύστη­μα που εξα­σφα­λί­ζει την ελευ­θε­ρία και τη δημο­κρα­τία, τις ανά­γκες των εργαζομένων.

Απο­κρύ­πτουν συνει­δη­τά ότι το Τεί­χος ήταν τεί­χος στοι­χειώ­δους προ­στα­σί­ας ενός σοσια­λι­στι­κού κρά­τους απέ­να­ντι στη λυσ­σα­λέα επί­θε­ση εκ μέρους του καπι­τα­λι­σμού (όπου έφτα­σε στο σημείο να επέμ­βει με τανκς). Ότι το Βερο­λί­νο γεω­γρα­φι­κά βρι­σκό­ταν στην καρ­διά της Ανα­το­λι­κής Γερ­μα­νί­ας και την ίδια στιγ­μή ένα τμή­μα του ανή­κε σε ένα άλλο κρά­τος (σαν να ανή­κει η μισή Θεσ­σα­λο­νί­κη σε άλλη χώρα)! Απο­κρύ­πτουν ότι επί 12 χρό­νια και μέχρι τον Αύγου­στο του 1961 που ορθώ­θη­κε ‑ως έσχα­τη λύση υπε­ρά­σπι­σης των συνό­ρων του- το τεί­χος, οι αντε­πα­να­στα­τι­κές δυνά­μεις δρού­σαν ανε­νό­χλη­τες, προ­κα­λώ­ντας αμέ­τρη­τες δολιο­φθο­ρές, υπο­νο­μεύ­ο­ντας ανοι­χτά την προ­σπά­θεια οικο­δό­μη­σης της νέας σοσια­λι­στι­κής κοινωνίας.

Τριά­ντα χρό­νια μετά την πτώ­ση του Τεί­χους του Βερο­λί­νου, όσο βρώ­μι­κο μελά­νι και αν χυθεί, η αλή­θεια δεν μπο­ρεί να παρα­γρα­φεί. Δεν είναι τυχαίο ότι σε δημο­σκό­πη­ση το 2009 το 57% των Γερ­μα­νών απά­ντη­σε ότι βλέ­πει θετι­κά τη Γερ­μα­νι­κή Λαϊ­κή Δημο­κρα­τία, ακρι­βώς επει­δή δια­πί­στω­νε ότι ο αγγε­λι­κά πλα­σμέ­νος κόσμος του καπι­τα­λι­σμού που του υπό­σχο­νταν, ήταν ο κόσμος της ανερ­γί­ας, της φτώ­χειας, της μιζέ­ριας και των πολέ­μων. Μετά την πτώ­ση του Τεί­χους στις πόλεις της τότε ΓΛΔ εμφα­νί­στη­καν για πρώ­τη φορά άστε­γοι, άνερ­γοι, φτω­χοί, αμόρ­φω­τοι, απο­κλει­σμέ­νοι και περι­θω­ριο­ποι­η­μέ­νοι άνθρω­ποι, που ακό­μη και σήμε­ρα ζουν από τα προ­νοια­κά επι­δό­μα­τα όπως ανα­φέ­ρουν πολυά­ριθ­μα ρεπορ­τάζ στον γερ­μα­νι­κό Τύπο. Σύμ­φω­να με την έρευ­να LEO του Πανε­πι­στη­μί­ου του Αμβούρ­γου, σήμε­ρα ‑εν έτει 2019- 6,2 εκατ. άνθρω­ποι στη Γερ­μα­νία (12% του πλη­θυ­σμού) είναι πλή­ρως ή μερι­κώς αναλ­φά­βη­τοι, με σοβα­ρές δυσκο­λί­ες στη γρα­φή και την ανάγνωση.

Καλού­με την Περι­φε­ρεια­κή Διεύ­θυν­ση Πρω­το­βάθ­μιας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας να απο­σύ­ρει το απα­ρά­δε­κτο κάλε­σμα. Αν θέλει οι μαθη­τές να γνω­ρί­σουν την Ιστο­ρία, μπο­ρεί να αξιο­ποι­ή­σει τον τόπο μας ‑με την πλη­θώ­ρα ιστο­ρι­κών τόπων και μαρ­τυ­ρί­ων που έχει- μπο­ρεί να έρθει σε επα­φή με τις αντι­στα­σια­κές οργανώσεις.

Η ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ απευ­θύ­νε­ται σε κάθε μαθη­τή που βλέ­πει να ορθώ­νο­νται μπρο­στά του τα εμπό­δια που του θέτει το σύστη­μα. Σε κάθε εκπαι­δευ­τι­κό που βιώ­νει καθη­με­ρι­νά τις δυσκο­λί­ες της επι­βί­ω­σης, στους χιλιά­δες εκπαι­δευ­τι­κούς που γυρ­νούν ανά την Ελλά­δα με μια βαλί­τσα στο χέρι. Σας καλού­με να προ­βλη­μα­τι­στεί­τε. Όλες αυτές οι πρω­το­βου­λί­ες παρα­χά­ρα­ξης της Ιστο­ρί­ας, σπί­λω­σης του σοσια­λι­σμού έχουν σκο­πό να μας παγι­δέ­ψουν στη λογι­κή ότι δεν υπάρ­χει διέ­ξο­δος, έχουν στό­χο να μας πεί­σουν για την αιω­νιό­τη­τα του καπιταλισμού.

Κι όμως. Όλα αυτά που ταλα­νί­ζουν καθη­με­ρι­νά εμάς και τις οικο­γέ­νειές μας ο σοσια­λι­σμός τα είχε λύσει ή είχε δρο­μο­λο­γή­σει τη λύση τους από πολύ νωρίς και μάλι­στα σε συν­θή­κες περι­κύ­κλω­σης και άγριας πολε­μι­κής από το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα. Θέριε­ψαν ξανά μετά από τις ανα­τρο­πές επι­βε­βαιώ­νο­ντας την ανω­τε­ρό­τη­τα του σοσια­λι­στι­κού συστή­μα­τος και σκορ­πώ­ντας στα τέσ­σε­ρα σημεία του ορί­ζο­ντα τα «ανθι­σμέ­να τοπία» που υπό­σχο­νταν στο λαό οι δυνά­μεις της αντε­πα­νά­στα­σης στη Γερ­μα­νία. Η “κοσμο­γο­νι­κή αλλα­γή”, που θα ένω­νε τους λαούς, ήταν ένα πελώ­ριο ψέμα, αφού 30 χρό­νια τώρα είναι πολ­λά τα τεί­χη που υψώ­θη­καν ενα­ντί­ον τους.

Η ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ καλεί τους εκπαι­δευ­τι­κούς να τιμή­σουν το λει­τούρ­γη­μά τους τόσο απέ­να­ντι στους μαθη­τές τους όσο και απέ­να­ντι στα ιστο­ρι­κά γεγο­νό­τα και την επι­στη­μο­νι­κή ερμη­νεία τους. Να μη δεχτούν να είναι φορείς αντιε­πι­στη­μο­νι­κών και αντι­κομ­μου­νι­στι­κών αντι­λή­ψε­ων. Να ανα­ζη­τή­σουν την αλή­θεια για το σοσια­λι­σμό και να διδά­ξουν στους μαθη­τές την αγά­πη για τη γνώ­ση, για την Ιστο­ρία, για την αλήθεια.

Καλού­με τα σωμα­τεία των εκπαι­δευ­τι­κών, τους φορείς των γονιών και του μαθη­τι­κού κινή­μα­τος να μη συρ­θούν στα σχέ­δια της Διεύ­θυν­σης. Κανέ­νας μαθη­τής να μην πάρει μέρος στις εκδη­λώ­σεις παρα­χά­ρα­ξης της Ιστορίας!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο