Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προσπάθεια ενοχοποίησης του Ζακ Κωστόπουλου, να μη μιλάμε για το λιντσάρισμα αλλά για το …μαχαίρι

Κυκλο­φο­ρεί σε δια­δι­κτυα­κά ΜΜΕ και μάλι­στα πρώ­το θέμα «διαρ­ροή» από την Αστυ­νο­μί­ας ότι ίχνος DNA του Ζακ Κωστό­που­λου έχει βρε­θεί στο μαχαί­ρι που εντο­πί­στη­κε στο κοσμη­μα­το­πω­λείο. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως στο μαχαί­ρι δεν είχαν βρε­θεί τα απο­τυ­πώ­μα­τα του 32χρονου. Ωστό­σο, σύμ­φω­να με τις ίδιες διαρ­ρο­ές από την αστυ­νο­μία, αυτό μπο­ρεί να οφεί­λε­ται και στο μικρό μέγε­θος της λαβής του μαχαι­ριού, αλλά και στο γεγο­νός ότι το κρά­τη­σαν κι άλλα άτομα.

Προ­κα­λούν εντύ­πω­ση αυτού του είδους οι «διαρ­ρο­ές» από «αστυ­νο­μι­κές πηγές». Σε τι απο­σκο­πούν. Πρέ­πει επι­σή­μως να το ξεκα­θα­ρί­σει η ΕΛΑΣ.

Με τον και­ρό — αν περι­μέ­νου­με κανέ­να μήνα ακό­μη μπο­ρεί να βρε­θεί και ολί­γη πρέ­ζα στις τσέ­πες του και καμιά «ζαρ­ντι­νιέ­ρα» δίπλα του, απ’ τις καλές, απ’ αυτές που κλω­τσά­νε αναί­σθη­τους και μάλ­λον πεθα­μέ­νους. Ίσως μαρ­τυ­ρή­σουν επ’ αυτού και κάποιοι φασι­στό­δου­λοι μπά­τσοι από κεί­νους που φέρ­νουν χαζο­χα­ρού­με­να γύρα τα οικο­δο­μι­κά τετρά­γω­να, την ώρα που δολο­φο­νούν αντι­φα­σί­στες ή τους άλλους που δεν παίρ­νουν χαμπά­ρι που τα κάνουν λίμπα μπρο­στά στα μάτια τους τα πιθη­κοει­δή της χρυ­σής αυγής. Ξέρουν οι λεβέ­ντες της αστυ­νο­μί­ας από αυτά.

Ασχέ­τως όμως του ίχνους των απο­τυ­πω­μά­των κλπ, τόσες μέρες μετά και αφού με ντο­κου­μέ­ντα πλέ­ον απο­κλεί­ε­ται η ληστεία συνε­χί­ζουν να σιω­πούν για το λιν­τσά­ρι­σμα και να γίνε­ται προ­σπά­θεια μέσω τέτοιων στοι­χεί­ων να ελα­φρύ­νει η θέση αυτών που πρωταγων΄σιτησαν στο λιντσάρισμα.

Ο Ζακ πάντως, ότι και να «βρε­θεί» προ­ϊ­ό­ντος του χρό­νου, λιν­τσα­ρί­στη­κε, ποδο­πα­τή­θη­κε ως νεκρός από άναν­δρους ένστο­λους και οι ένο­χοι κυκλο­φο­ρούν ελεύ­θε­ροι.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο