Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προφητικός Φ. Κάστρο: Ούγκο οι δικοί μου εχθροί είναι στο Μαϊάμι. Εσύ κοιμάσαι μαζί τους

«Τσά­βες, ο δικός σου πόλε­μος είναι πολύ δια­φο­ρε­τι­κός από τον δικό μου. Εδώ, οι πιο ορκι­σμέ­νοι εχθροί μου έφυ­γαν. Βρί­σκο­νται στο Μαϊ­ά­μι. Εσύ τους έχεις κάτω από τη μύτη σου. Το δικό σου Μαϊ­ά­μι βρί­σκε­ται εκεί Τσά­βες”. “Εδώ και και­ρό – μου λέει – τον έβα­λα σε από­στα­ση τον εχθρό, υπάρ­χει μια από­στα­ση. Εσύ όχι, εσύ τον έχεις εκεί δίπλα, ζεις μαζί του” αφη­γεί­ται ο Ούγκο Τσά­βες και συνε­χί­ζει:

“Το να κοι­μά­σαι με τον εχθρό”, υπάρ­χει μια ται­νία, σωστά; “Ο εχθρός βρί­σκε­ται εκεί, επο­μέ­νως πρό­κει­ται για έναν πόλε­μο πολύ δια­φο­ρε­τι­κό”. “Εγώ δεν ξέρω πώς θα είχα πρά­ξει, εάν μου είχε τύχει η δική σου περί­πτω­ση. Εδώ κάνα­με το δικό μας, όμως το δικό σου είναι πιο δύσκο­λο ακρι­βώς γι αυτό το λόγο”.

Λόγια προ­φη­τι­κά του Φιντέλ Κάστρο που εξη­γούν όσα σήμε­ρα γίνο­νται στη Βενεζουέλα.

Από τη μία η καπι­τα­λι­στι­κή κρί­ση που οξύ­νε­ται στη Βενε­ζου­έ­λα και επι­δει­νώ­νε­ται από το εμπάρ­γκο και από το εσω­τε­ρι­κό σαμπο­τάζ των κεφα­λαιο­κρα­τών που ελέγ­χουν την παρα­γω­γή  — αυτά είναι η βασι­κή αιτία των τερά­στιων δυσκο­λιών που αντι­με­τω­πί­ζουν τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα και όχι ο …δήθεν σοσια­λι­σμός που προ­πα­γαν­δί­ζει η ντό­πια και ξένη αντί­δρα­ση, ακού­με και δια­βά­ζου­με κατά κόρον και στη χώρα μας. Από την άλλη, η αντι­πο­λί­τευ­ση, εκφρα­στής των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δί­ων που ταυ­τί­ζο­νται και με τα σχέ­δια κομ­μα­τιού των ντό­πιων κεφα­λαιο­κρα­τών. Πρω­τα­γω­νι­στής ένας άνθρω­πος με στε­νές σχέ­σεις με τη CIA, o Χουάν Γκουαϊ­δό.

GUAIDO MORENO

Ο σοσιαλ­δη­μο­κρά­της Μορέ­νο (δεξιά) με τον βενε­ζου­ε­λά­νο πρό­ε­δρο-μαριο­νέ­τα των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο