Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόβλημα ασφαλείας στο Εθνικό Μουσείο εξαιτίας του black out και «άλλων αστοχιών»!!!

Πρό­βλη­μα ασφα­λεί­ας δημιουρ­γή­θη­κε χτες βρά­δυ στο Εθνι­κό Μου­σείο, ένα από τη σημα­ντι­κό­τε­ρα μου­σεία στον κόσμο, εξαι­τί­ας του black out και άλλων αστο­χιών!!! Το γεγο­νός παρα­δέ­χτη­κε η υπουρ­γός Πολι­τι­σμού Λίνα Μεν­δώ­νη, η οποία ζήτη­σε τη βοή­θεια του υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, το οποίο κάλυ­ψε το χώρο με 100 αστυνομικούς!!!

Ευτυ­χώς που μετά τις πλημ­μύ­ρες και τις φωτιές στους αρχαιο­λο­γι­κούς χώρους (λόγω πλημ­με­λούς φρο­ντί­δας) δε ζήσα­με και λεη­λα­σία εξαι­τί­ας ενός γεγο­νό­τος που θα έπρε­πε να είχε προ­βλε­φτεί, είτε η αιτία ήταν τυχαίο απροσ­δό­κη­το γεγο­νός είτε ακό­μη ακό­μη και σκό­πι­μη πράξη.

Όπως και να έχει και με αυτό το γεγο­νός γίνε­ται καθα­ρό ότι ο πολι­τι­σμός μας, η κλο­ρο­νο­μιάς έχουν αφε­θεί στην τύχη τους για να ιακο­ποι­η­θούν οι ανά­γκες του αδη­φά­γου κεφαλαίου.

Οι δηλώσεις Λ. Μενδώνη

«Το black out που δημιουρ­γή­θη­κε στην Αττι­κή, σε πάρα πολ­λές περιο­χές του κέντρου, δημιούρ­γη­σε πρό­βλη­μα και στο Εθνι­κό Αρχαιο­λο­γι­κό Μου­σείο. Δεδο­μέ­νου ότι πέραν του black out της ΔΕΗ υπήρ­χαν προ­φα­νώς και κάποιες άλλες αστο­χί­ες, οι οποί­ες άφη­σαν για περισ­σό­τε­ρο χρό­νο απ’ ό,τι το καθο­λι­κό black out το Εθνι­κό Μου­σείο χωρίς ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα, ήταν υπο­χρέ­ω­σή μου να πάω επι­τό­που με τον γενι­κό γραμ­μα­τέα για να δού­με τι ακρι­βώς συνέ­βη». Τα παρα­πά­νω πλη­ρο­φό­ρη­σε η υπουρ­γός Πολι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού, Λίνα Μεν­δώ­νη, μιλώ­ντας στην εκπο­μπή «Κοι­νω­νία Ώρα MEGA». Όπως διευ­κρί­νι­σε η υπουρ­γός, αν και το ανθρώ­πι­νο δυνα­μι­κό ήταν εκεί, «δημιουρ­γή­θη­κε ένα θέμα μη λει­τουρ­γί­ας των ηλε­κτρο­λο­γι­κών συστη­μά­των του μουσείου».

«Δημιουρ­γή­θη­κε ένα πρό­βλη­μα και πήγα­με εκεί, ακρι­βώς για να δού­με τι συμ­βαί­νει και να φρο­ντί­σου­με για την άμε­ση απο­κα­τά­στα­ση, ώστε να μην υπάρ­ξει κανέ­να πρό­βλη­μα. Μαζεύ­τη­καν 100 αστυ­νο­μι­κοί και πάνω. Βεβαί­ως, για­τί με το που με ειδο­ποί­η­σε ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας, τον οποίο είχε ειδο­ποι­ή­σει, όπως έπρε­πε να γίνει, η αρμό­δια αρχι­φύ­λα­κας, επι­κοι­νώ­νη­σα με τον υφυ­πουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, τον κ. Λευ­τέ­ρη Οικο­νό­μου, τον οποίο πραγ­μα­τι­κά ευχα­ρι­στώ για την άμε­ση αντί­δρα­σή του, και μέσα σε μερι­κά λεπτά, γύρω από το Εθνι­κό Μου­σείο είχαν προ­στρέ­ξει δυνά­μεις, δημιουρ­γώ­ντας μία αλυ­σί­δα ασφα­λεί­ας», συμπλή­ρω­σε η κ. Μεν­δώ­νη απα­ντώ­ντας σε σχε­τι­κή ερώτηση.

«Όταν ένα μεί­ζον μου­σείο, το μεγα­λύ­τε­ρο μου­σείο της χώρας μας, το μεγα­λύ­τε­ρο μου­σείο στον κόσμο στο επί­πε­δο των συλ­λο­γών του, έστω και για ελά­χι­στο χρό­νο μένει με πλημ­με­λή φύλα­ξη, είναι το στοι­χειώ­δες καθή­κον μας, και αυτό έπρα­ξε και ο υφυ­πουρ­γός, ο κ. Οικο­νό­μου, και η αστυ­νο­μία. Μέσα σε ελά­χι­στο χρό­νο έκα­ναν κλοιό γύρω από το μου­σείο», σημεί­ω­σε η υπουργός.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο