Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόταση ψηφίσματος για την Ηριάννα Β. Λ. κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Πρό­τα­ση ψηφί­σμα­τος για την Ηριάν­να Β. Λ. κατέ­θε­σε στο Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο Αττι­κής η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», με το οποίο καταγ­γέλ­λει την άδι­κη δικα­στι­κή από­φα­ση σε βάρος της αλλά και τη γενι­κό­τε­ρη αντι­πα­ρά­θε­ση κυβέρ­νη­σης — Δικαιο­σύ­νης, η οποία γίνε­ται υπο­κρι­τι­κά, στο έδα­φος ενός αντι­λαϊ­κού, αντι­δρα­στι­κού νομο­θε­τι­κού οικοδομήματος.

Ανα­λυ­τι­κά το ψήφι­σμα που κατέ­θε­σε η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» έχει ως εξής: «Η από­φα­ση της αστι­κής Δικαιο­σύ­νης να απορ­ρί­ψει την αίτη­ση ανα­στο­λής εκτέ­λε­σης της ποι­νής της Ηριάν­νας Β. Λ., που κατα­δι­κά­στη­κε σε κάθειρ­ξη χωρίς σοβα­ρά απο­δει­κτι­κά στοι­χεία, είναι επι­κίν­δυ­νη για τις λαϊ­κές ελευ­θε­ρί­ες και απέ­να­ντι στο κοι­νό περί δικαί­ου αίσθημα.

Οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης είναι σοβα­ρές, αφού όχι μόνο δια­τη­ρεί άθι­κτο όλο το αυταρ­χι­κό — κατα­σταλ­τι­κό νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο, το οποίο απο­τε­λεί το έδα­φος για την έκδο­ση απα­ρά­δε­κτων δικα­στι­κών απο­φά­σε­ων, αλλά επι­πλέ­ον το “εκσυγ­χρο­νί­ζει”, προ­σαρ­μό­ζο­ντάς το στις αντι­δρα­στι­κές ευρω­ε­νω­σια­κές κατευ­θύν­σεις και ενά­ντια στο εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνημα.

Οι αντι­δρά­σεις στε­λε­χών της κυβέρ­νη­σης απέ­να­ντι στη δικα­στι­κή από­φα­ση είναι υπο­κρι­τι­κές και απο­προ­σα­να­το­λι­στι­κές, διό­τι η κυβέρ­νη­ση όχι μόνο δεν αγγί­ζει το αντι­δρα­στι­κό νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο, μέρος του οποί­ου είναι και ο λεγό­με­νος αντι­τρο­μο­κρα­τι­κός νόμος, αλλά και έμπρα­κτα στη­ρί­ζει τη “θεω­ρία των δύο άκρων”.

Από την άλλη, η ενδο­α­στι­κή θεσμι­κή δια­πά­λη μετα­ξύ εκτε­λε­στι­κής και δικα­στι­κής εξου­σί­ας δια­λύ­ει την αυτα­πά­τη περί διά­κρι­σης και ανε­ξαρ­τη­σί­ας των εξουσιών.

Καταγ­γέλ­λου­με την άδι­κη δικα­στι­κή από­φα­ση αλλά και τη γενι­κό­τε­ρη αντι­πα­ρά­θε­ση κυβέρ­νη­σης — Δικαιο­σύ­νης, η οποία γίνε­ται υπο­κρι­τι­κά, στο έδα­φος ενός αντι­λαϊ­κού, αντι­δρα­στι­κού νομο­θε­τι­κού οικοδομήματος».

Το Σώμα ενέ­κρι­νε κατά πλειο­ψη­φία το ψήφι­σμα της διοί­κη­σης της Περι­φέ­ρειας, με το οποίο εκφρά­ζε­ται η αλλη­λεγ­γύη στον αγώ­να της Ηριάν­νας για την απο­φυ­λά­κι­σή της, αφή­νο­ντας στο απυ­ρό­βλη­το το αυταρ­χι­κό — κατα­σταλ­τι­κό πλαί­σιο πάνω στο οποίο «πατά­ει» η πρό­σφα­τη από­φα­ση του Πεντα­με­λούς Εφε­τεί­ου της Αθή­νας να συνε­χι­στεί η άδι­κη φυλά­κι­σή της. Ενα πλαί­σιο το οποίο «ισχύ­ει από τις προη­γού­με­νες ακό­μα κυβερ­νή­σεις ΠΑΣΟΚ — ΝΔ και το οποίο όχι μόνο δια­τη­ρεί­ται άθι­κτο από τη σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση, στο όνο­μα της αντι­με­τώ­πι­σης της λεγό­με­νης τρο­μο­κρα­τί­ας, στην ουσία δηλα­δή για την κατα­στο­λή των αγώ­νων του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος, που τυλί­γει ανθρώ­πους σε μια “κόλ­λα χαρ­τί” και απο­τε­λεί τη βάση τέτοιων απα­ρά­δε­κτων δικα­στι­κών απο­φά­σε­ων, αλλά και το εμπλου­τί­ζει συνε­χώς, στο πλαί­σιο της προ­σαρ­μο­γής της ελλη­νι­κής νομο­θε­σί­ας στις αντι­δρα­στι­κές κατευ­θύν­σεις της ΕΕ», όπως σημεί­ω­σε η Χρ. Αγγε­λο­νί­δη, τοπο­θε­τού­με­νη στο Συμ­βού­λιο εκ μέρους της «Λαϊ­κής Συσπείρωσης».

Η ίδια χαρα­κτή­ρι­σε εξί­σου υπο­κρι­τι­κή την «ευαι­σθη­σία» της ΝΔ, «που δήθεν κόπτε­ται για την ανε­ξαρ­τη­σία της Δικαιο­σύ­νης, καταγ­γέλ­λο­ντας την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ ότι την παρα­βιά­ζει με τις παρεμ­βά­σεις της, ενώ και η ίδια χρη­σι­μο­ποιού­σε όμοιες μεθό­δους όταν ήταν κυβέρ­νη­ση». Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, κατέ­λη­ξε η σύμ­βου­λος της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», έχου­με να κάνου­με με μια αντι­πα­ρά­θε­ση ανά­με­σα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, απο­προ­σα­να­το­λι­στι­κή, στο ίδιο τσου­βά­λι με όλους τους καβγά­δες ανά­με­σά τους, για να κρύ­ψουν τη στρα­τη­γι­κή τους σύγκλι­ση στην εξυ­πη­ρέ­τη­ση των συμ­φε­ρό­ντων του κεφα­λαί­ου. Ταυ­τό­χρο­να, αντα­να­κλά και μια δια­πά­λη που συν­δέ­ε­ται με επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, ενώ δίνει τη δυνα­τό­τη­τα από τη μία στον ΣΥΡΙΖΑ να εμφα­νί­ζε­ται ως «θύμα» κάποιων «κέντρων», ρίχνο­ντας αλλού τις ευθύ­νες για τη βάρ­βα­ρη πολι­τι­κή του, και από την άλλη στη ΝΔ να εμφα­νί­ζε­ται ως πολέ­μια «αντι­δη­μο­κρα­τι­κών» πρακτικών…

Πηγή: 902

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο