Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά: Παρέμβαση «καλλωπισμού» από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Παρέμ­βα­ση «καλ­λω­πι­σμού» στο πρώ­ην στρα­τό­πε­δο Παύ­λου Μελά στη δυτι­κή Θεσ­σα­λο­νί­κη πραγ­μα­το­ποί­η­σαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Το αίτη­μα για ελεύ­θε­ρους χώρους, χώρους ανα­ψυ­χής, αθλη­τι­σμού και πολι­τι­σμού, δωρε­άν προ­σβά­σι­μους για όλο το λαό, μακριά από κάθε επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα, πρό­βα­λαν και σήμε­ρα οι Οργα­νώ­σεις Δυτι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με την παρέμ­βα­ση «καλ­λω­πι­σμού» που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν στο πρώ­ην στρα­τό­πε­δο Παύ­λου Μελά.

Η σημε­ρι­νή παρέμ­βα­ση εντάσ­σε­ται στο πλαί­σιο των δρά­σε­ων με αίτη­μα αιχ­μής να δοθούν για χρή­ση στο λαό της περιο­χής, τα δύο στρα­τό­πε­δα, Καρα­τά­σου και Παύ­λου Μελά.

Από νωρίς το πρωί, μέλη των οργα­νώ­σε­ων της ΚΝΕ στη Δυτι­κή Θεσ­σα­λο­νί­κη, ξεχορ­τά­ρια­σαν ένα μεγά­λο τμή­μα του πρώ­ην στρα­το­πέ­δου Παύ­λου Μελά, έβα­ψαν παγκά­κια που έχουν αφε­θεί και ρημά­ζουν ενώ έβα­ψαν και τοί­χους των εγκα­τα­λειμ­μέ­νων κτι­ρί­ων και στη συνέ­χεια έγρα­ψαν συν­θή­μα­τα μέσα από τα οποία πρό­βα­λαν τις διεκ­δι­κή­σεις τους και την από­φα­σή τους να μην επι­τρέ­ψουν να πλη­ρώ­σει ο λαός και τη νέα κρί­ση που επι­τα­χύν­θη­κε λόγω της πανδημίας.

Με μερά­κι και διά­θε­ση, άοκνα, αφιέ­ρω­σαν λίγο από τον πολύ­τι­μο χρό­νο τους για να ομορ­φύ­νουν το χώρο, που χρό­νια τώρα η ΚΝΕ μέσα από τις εκδη­λώ­σεις του Φεστι­βάλ ΚΝΕ — «Οδη­γη­τή», απο­δει­κνύ­ει πως μπο­ρεί να αξιο­ποι­η­θεί φιλο­ξε­νώ­ντας πολύ­μορ­φες δρά­σεις αθλη­τι­σμού, πολι­τι­σμού, κ.λπ.

Ταυ­τό­χρο­να έστει­λαν το μήνυ­μα σε δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές αρχές, στην κυβέρ­νη­ση και τους επι­χει­ρη­μα­τί­ες που ορέ­γο­νται να βάλουν στο χέρι τα «φιλέ­τα» γης, και να κερ­δο­σκο­πή­σουν τόσο από την δια­μόρ­φω­ση όσο και από την μετέ­πει­τα αξιο­ποί­η­σή του, ότι ο λαός και η νεο­λαία της περιο­χής, δεν θα επι­τρέ­ψουν να περά­σουν τα σχέ­δια για επι­χει­ρη­μα­τι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση των ελά­χι­στων ελεύ­θε­ρων χώρων που έχουν απο­μεί­νει στην περιο­χή της Δυτι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης αλλά και ευρύτερα.

Σε δήλω­σή της η Νικο­λέ­τα Θεο­γνώ­στου, μέλος του Γρα­φεί­ου Περιο­χής Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας της ΚΝΕ και δημο­τι­κή σύμ­βου­λος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Παύ­λου Μελά, σημεί­ω­σε ότι η συγκε­κρι­μέ­νη δρά­ση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στό­χο έχει να ανα­δεί­ξει την έλλει­ψη ελεύ­θε­ρων στην πολύ επι­βα­ρυ­μέ­νη περι­βαλ­λο­ντι­κά περιο­χή της Δυτι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης και να προ­βάλ­λει το αίτη­μα για αξιο­ποί­η­ση των δύο στρα­το­πέ­δων έξω από τη λογι­κή της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας, τη λογι­κή κόστους — οφέ­λους και την επι­χει­ρη­μα­τι­κή δραστηριότητα.

Το πλαί­σιο διεκ­δί­κη­σης που προ­βά­λουν οι οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μετα­ξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Με απο­κλει­στι­κά κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση να γίνουν άμε­σα οι εργα­σί­ες στο στρα­τό­πε­δο Παύ­λου Μελά που αφο­ρούν χώρους πρα­σί­νου, πολι­τι­σμού και αναψυχής.
  • Άμε­σα να προ­χω­ρή­σουν έργα καθα­ριό­τη­τας και συντή­ρη­σης στα στρα­τό­πε­δα Καρα­τά­σου και Παύ­λου Μελά.
  • Να αξιο­ποι­η­θούν ως χώροι πρα­σί­νου, πολι­τι­σμού και ανα­ψυ­χής, με χώρους άθλη­σης, απο­κλει­στι­κά δημό­σιοι και δωρε­άν για όλο το λαό, χωρίς καμία επι­πλέ­ον επι­βά­ρυν­ση. Να μην αξιο­ποι­η­θούν ως κερ­δο­φό­ρα πεδία επεν­δύ­σε­ων από μεγά­λες επιχειρήσεις.
  • Να διεκ­δι­κη­θεί κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση και να αξιο­ποι­η­θούν ευρω­παϊ­κά ή εθνι­κά προ­γράμ­μα­τα για εκτε­τα­μέ­να έργα δημιουρ­γί­ας ελεύ­θε­ρων κοι­νό­χρη­στων χώρων πρα­σί­νου, αθλη­τι­σμού, πολι­τι­σμού και ανα­ψυ­χής. Να ανα­βαθ­μι­στούν λει­τουρ­γι­κά και αισθη­τι­κά οι ήδη υπάρ­χο­ντες κοι­νό­χρη­στοι χώροι.
  • Να αξιο­ποι­η­θούν δημό­σιες εκτά­σεις γης και να διεκ­δι­κη­θούν νέες για δημιουρ­γία οργα­νω­μέ­νου δημό­σιου χώρου που θα εξυ­πη­ρε­τεί τις πολύ­πλευ­ρες ανά­γκες του λαού της περιοχής.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο