Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απέρριψε συνομιλίες στη Λευκορωσία ο Ζελένσκι

Ρωσι­κή αντι­προ­σω­πεία έφθα­σε στη Λευ­κο­ρω­σία για συνο­μι­λί­ες με την Ουκρα­νία, δήλω­σε εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου σύμ­φω­να με το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Ifax, για τις πρώ­τες συνο­μι­λί­ες αφό­του η Ρωσία ξεκί­νη­σε την εισβο­λή της στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο εκπρό­σω­πος Ντμί­τρι Πεσκόφ είπε πως η ρωσι­κή αντι­προ­σω­πεία περι­λαμ­βά­νει αξιω­μα­τού­χους από τα υπουρ­γεία Εξω­τε­ρι­κών και Άμυ­νας και από το γρα­φείο του προ­έ­δρου Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν, και περι­μέ­νει την άφι­ξη της ουκρα­νι­κής αντι­προ­σω­πεί­ας στην πόλη Γόμελ της Λευκορωσίας.

Ηδη ο Ουκρα­νός Πρό­ε­δρος απά­ντη­σε, λέγο­ντας ότι συνο­μι­λί­ες στο Μινσκ θα ήταν πιθα­νές εάν η Ρωσία δεν είχε επι­τε­θεί στη χώρα μέσω λευ­κο­ρω­σι­κής επι­κρά­τειας. Δήλω­σε πάντως ότι παρα­μέ­νει ανοι­χτός σε συνο­μι­λί­ες σε άλλες τοπο­θε­τή­σεις που δεν έχουν επι­δεί­ξει εχθρό­τη­τα απέ­να­ντι στην Ουκρανία.

Νωρί­τε­ρα, η Ρωσία δήλω­σε έτοι­μη να δια­πραγ­μα­τευ­τεί με τους Ουκρα­νούς την εκε­χει­ρία, με τον εκπρό­σω­πο του Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν, Ντμί­τρι Πεσκόφ να λέει το πρωί της Κυρια­κής ότι η ρωσι­κή αντι­προ­σω­πεία έφτα­σε στη Λευ­κο­ρω­σία για τον σκο­πό αυτό.

«Σύμ­φω­να με τη συμ­φω­νία που επι­τεύ­χθη­κε, η ρωσι­κή αντι­προ­σω­πεία, απο­τε­λού­με­νη από εκπρο­σώ­πους του Υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών, του Υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας και άλλων υπη­ρε­σιών, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της προ­ε­δρι­κής διοί­κη­σης, έφτα­σε στη Λευ­κο­ρω­σία για δια­πραγ­μα­τεύ­σεις με τους Ουκρα­νούς», ανέ­φε­ρε ο Πεσκόφ στο RIA Novosti.

Σύμ­φω­να με τον ίδιο, η ρωσι­κή πλευ­ρά είναι έτοι­μη να ξεκι­νή­σει αντί­στοι­χες δια­πραγ­μα­τεύ­σεις και στην πόλη Γόμελ.

Το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών της Λευ­κο­ρω­σί­ας, από την πλευ­ρά του, σημεί­ω­σε ότι είχαν προ­ε­τοι­μά­σει όλα τα απα­ραί­τη­τα για τη συνά­ντη­ση των αντι­προ­σω­πειών και πλέ­ον ασχο­λού­νται με την επί­λυ­ση ζητη­μά­των πρωτοκόλλου.

Στις 26 Φεβρουα­ρί­ου, ο Πεσκόφ ανα­κοί­νω­σε ότι η ουκρα­νι­κή πλευ­ρά αρνή­θη­κε να διαπραγματευτεί.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο