Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πώς θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις

Πανελλ­λή­νιες Εξε­τά­σεις: Με προ­αι­ρε­τι­κή χρή­ση μάσκας για τους υπο­ψη­φί­ους και υπο­χρε­ω­τι­κή για τους επι­τη­ρη­τές, με από­στα­ση 1,5 μέτρου και φυσι­κό αερι­σμό στις αίθου­σες, χωρίς ανε­μι­στή­ρες θα διε­ξα­χθούν οι φετι­νές Πανελ­λα­δι­κές Εξετάσεις.

Τα παρα­πά­νω καθο­ρί­ζει σχε­τι­κή Κοι­νή Υπουρ­γι­κή Από­φα­ση των υπουρ­γών Παι­δεί­ας και Υγεί­ας , Ν.Κεραμέως και Β. Κικί­λια, που δημο­σιεύ­θη­κε στο ΦΕΚ (1967 Β’/21.05.2020) και που ορί­ζει τον τρό­πο διε­ξα­γω­γής των πανελ­λα­δι­κών εξε­τά­σε­ων 2020 (γρα­πτών ή προφορικών).

   Αποστάσεις και μάσκες

Σε κάθε αίθου­σα εξέ­τα­σης θα πρέ­πει να τηρεί­ται από­στα­ση 1,5 μέτρου μετα­ξύ των υπο­ψη­φί­ων. Η ίδια από­στα­ση θα πρέ­πει να τηρεί­ται και στον χώρο προ­ε­τοι­μα­σί­ας των υπο­ψη­φί­ων με ανα­πη­ρία και ειδι­κές εκπαι­δευ­τι­κές ανά­γκες ή ειδι­κές μαθη­σια­κές δυσκο­λί­ες, καθώς και στον χώρο εξέ­τα­σής τους.

Όσον αφο­ρά στη χρή­ση προ­στα­τευ­τι­κών μασκών, αυτή θα είναι προ­αι­ρε­τι­κή από υπο­ψη­φί­ους και εκπαι­δευ­τι­κό προ­σω­πι­κό εντός των εξε­τα­στι­κών κέντρων. Ωστό­σο, για τους εκπαι­δευ­τι­κούς-επι­τη­ρη­τές όλων των εξε­τα­στι­κών κέντρων, καθώς και για την περί­πτω­ση εξέ­τα­σης υπο­ψη­φί­ου που γίνε­ται παρου­σία εκπαι­δευ­τι­κού παράλ­λη­λης στή­ρι­ξης, η χρή­ση προ­στα­τευ­τι­κής μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Για τα παρα­πά­νω θα πρέ­πει να μερι­μνούν ο πρό­ε­δρος και τα μέλη της Λυκεια­κής Επι­τρο­πής Εξε­τά­σε­ων κάθε εξε­τα­στι­κού κέντρου για τους υπο­ψη­φί­ους ΓΕΛ που εξε­τά­ζο­νται γρα­πτά, της Επι­τρο­πής Εξε­τα­στι­κού Κέντρου για τους υπο­ψη­φί­ους ΕΠΑΛ που εξε­τά­ζο­νται γρα­πτά και της Επι­τρο­πής Εξέ­τα­σης κάθε Ειδι­κούς Εξε­τα­στι­κού Κέντρου για τους υπο­ψη­φί­ους που εξε­τά­ζο­νται προφορικά.

   Αερισμός των αιθουσών και κανόνες υγιεινής

Σύμ­φω­να με την ΚΥΑ, οι αίθου­σες θα πρέ­πει να αερί­ζο­νται επαρ­κώς με φυσι­κό τρό­πο. Όπου δεν θα είναι δυνα­τό αυτό, προ­βλέ­πε­ται η χρή­ση κλι­μα­τι­στι­κών, αλλά σύμ­φω­να με τις οδη­γί­ες της σχε­τι­κής εγκυ­κλί­ου της Γενι­κής Διεύ­θυν­σης Δημό­σιας Υγεί­ας του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας. Η χρή­ση ανε­μι­στή­ρων θα απαγορεύεται.

Όπως ήδη ισχύ­ει στο σχο­λι­κό περι­βάλ­λον μετά την άρση του lockdown, θα πρέ­πει να απο­φεύ­γε­ται ο συγ­χρω­τι­σμός και να τηρού­νται οι οδη­γί­ες καλής υγιει­νής των χεριών με χρή­ση νερού και σαπου­νιού ή με αλκο­ο­λού­χο αντι­συ­πτι­κό διά­λυ­μα, σύμ­φω­να με τις οδη­γί­ες του ΕΟΔΥ. Επί­σης, τα εξε­τα­στι­κά κέντρα θα τηρούν τους κανό­νες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

   Τα κυλι­κεία θα παρα­μεί­νουν κλει­στά και κατά το χρο­νι­κό διά­στη­μα που θα διε­νερ­γού­νται οι Εξετάσεις.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο