Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Π. Κουρμούλης (ΚΚΕ): Ο λαός δεν βγήκε κερδισμένος από την ένταξη μας στο ΝΑΤΟ (VIDEO)

Ο ελλη­νι­κός λαός έχει βγει διπλά και τρι­πλά χαμέ­νος από την είσο­δο και παρα­μο­νή της Ελλά­δας στο ΝΑΤΟ τόνι­σε ο Περι­κλής Κουρ­μού­λης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώ­ντας την Παρα­σκευή το βρά­δυ στο «Kontra».

Τόνι­σε ότι «δεν δια­σφα­λι­στή­καν τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας» καθώς μιλά­με σήμε­ρα για ΝΑΤΟι­κή θάλασ­σα και για ΝΑΤΟι­κο έδα­φος, για Τουρ­κο­λι­βυ­κό σύμ­φω­νο, για τη διαιώ­νι­ση της τουρ­κι­κής κατο­χής στην Κύπρο, για μια Ελλά­δα που έχει μετα­τρα­πεί σε ένα απέ­ρα­ντο ορμη­τή­ριο πολέμου.

Επε­σή­μα­νε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μια συμ­φω­νία λαών αλλά συμ­μα­χία αστι­κών τάξε­ων, ισχυ­ρών καπι­τα­λι­στι­κών κρα­τών. Μια συμ­μα­χία που σε καμιά περί­πτω­ση δεν υπη­ρε­τεί το λαϊ­κό συμ­φέ­ρον ή τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα των χωρών.

Ο Π. Κουρ­μού­λης σημεί­ω­σε οτι αυτό που γίνε­ται ανά­με­σα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συζή­τη­ση για το πόσο θα χάσει ο εργα­ζό­με­νος λαός και ο λόγος που γίνε­ται αυτή η συζή­τη­ση μετα­ξύ τους είναι για­τί στα βασι­κά έχουν συμ­φω­νούν και προ­ω­θούν το ίδιο αντερ­γα­τι­κό αντι­λαϊ­κό πλαίσιο .

«Εμάς μας ενδια­φέ­ρει να παίρ­νει ανά­σες ο λαός στη καθη­με­ρι­νό­τη­τα του, να βελ­τιώ­νει και στο ελά­χι­στο τη ζωή του» υπο­γράμ­μι­σε ο Π. Κουρ­μού­λης προ­σθέ­το­ντας ότι το ΚΚΕ, τα στε­λέ­χη και τα μέλη του στο εργα­τι­κό λαϊ­κό κίνη­μα πρω­το­στα­τούν σε αγώ­νες για καλύ­τε­ρες συν­θή­κες δου­λειάς, καλύ­τε­ρους μισθούς, για ΣΣΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο