Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ρεκόρ» επιθέσεων με drones σε περιοχές της Ουκρανίας — Πούτιν: Θα «εντείνουμε» τα στρατιωτικά πλήγματα

Η Ρωσία θα «εντεί­νει» τους βομ­βαρ­δι­σμούς σε στρα­τιω­τι­κούς στό­χους στην Ουκρα­νία ως απά­ντη­ση στα πλήγ­μα­τα του ουκρα­νι­κού στρα­τού στη ρωσι­κή πόλη Μπέλ­γκο­ροντ, προει­δο­ποί­η­σε σήμε­ρα ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν, καθώς το Κίε­βο ανέ­φε­ρε ότι χθες παρα­μο­νή Πρω­το­χρο­νιάς σημειώ­θη­κε «ρεκόρ» επι­θέ­σε­ων από 90 ρωσι­κά drones σε πολές ουκρα­νι­κές περιοχές.

«Θα εντεί­νου­με τους βομ­βαρ­δι­σμούς, κανέ­να έγκλη­μα ενα­ντί­ον αμά­χων δεν θα μεί­νει ατι­μώ­ρη­το, αυτό είναι βέβαιο», δήλω­σε ο Πού­τιν κατά τη διάρ­κεια επί­σκε­ψης που πραγ­μα­το­ποί­η­σε σε στρα­τιω­τι­κό νοσο­κο­μείο, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι τα στρα­τιω­τι­κά πλήγ­μα­τα θα έχουν στό­χο «στρα­τιω­τι­κές εγκαταστάσεις».

Εικο­σι­τέσ­σε­ρις άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και 100 περί­που τραυ­μα­τί­στη­καν στην ουκρα­νι­κή επί­θε­ση το Σάβ­βα­το ενα­ντί­ον του Μπέλ­γκο­ροντ, που βρί­σκε­ται κοντά στα ρωσο­ου­κρα­νι­κά σύνορα.

«Βομ­βαρ­δί­ζου­με με όπλα ακρι­βεί­ας τοπο­θε­σί­ες λήψης απο­φά­σε­ων, τοπο­θε­σί­ες όπου συγκε­ντρώ­νο­νται στρα­τιώ­τες και μισθο­φό­ροι, και άλλα κέντρα τέτοιου τύπου, κυρί­ως στρα­τιω­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις (…) Αυτό θα συνε­χί­σου­με να κάνου­με», ανέ­φε­ρε ο Ρώσος ηγέτης.

Χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας «τρο­μο­κρα­τι­κή ενέρ­γεια» την επί­θε­ση στο Μπέλ­γκο­ροντ, ο ίδιος κατη­γό­ρη­σε τις ουκρα­νι­κές δυνά­μεις ότι βομ­βάρ­δι­σαν «το κέντρο της πόλης, όπου οι άνθρω­ποι έκα­ναν τη βόλ­τα τους πριν από τη Πρωτοχρονιά.

Ωστό­σο, ο Πού­τιν υπο­στή­ρι­ξε ότι «η Ουκρα­νία δεν είναι εχθρός» από μόνη της και κατη­γό­ρη­σε τη Δύση ότι χρη­σι­μο­ποιεί το Κίε­βο για να «λύσει τα δικά της προ­βλή­μα­τα» με τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος εκτί­μη­σε επί­σης ότι οι ρωσι­κές δυνά­μεις έχουν πλέ­ον τη «στρα­τη­γι­κή πρω­το­βου­λία» στο ουκρα­νι­κό μέτω­πο, όπου κερ­δί­ζουν εδά­φη μετά την απο­τυ­χία της ουκρα­νι­κής αντεπίθεσης.

Ο βομ­βαρ­δι­σμός στο Μπέλ­γκο­ροντ ακο­λού­θη­σε ένα σφο­δρό­τα­το κύμα ρωσι­κών βομ­βαρ­δι­σμών σε ουρα­νι­κές πόλεις την Παρα­σκευή, που άφη­σαν περί­που 40 νεκρούς.

«Ρεκόρ» επιθέσεων με drones σε περιοχές της Ουκρανίας

Από την πλευ­ρά του το Κίε­βο ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι η χώρα δέχθη­κε έναν αριθ­μό «ρεκόρ» επι­θέ­σε­ων με 90 ρωσι­κά drones χθες παρα­μο­νή της Πρω­το­χρο­νιάς, με τους περισ­σό­τε­ρους βομ­βαρ­δι­σμούς να είχαν στό­χο το Λβιβ και την Οδησ­σό, σκο­τώ­νο­ντας του­λά­χι­στον έναν άνθρωπο.

Σύμ­φω­να με την ουκρα­νι­κή Πολε­μι­κή Αερο­πο­ρία, 87 από τα 90 drones Shahed που εκτο­ξεύ­τη­καν από τις ρωσι­κές δυνά­μεις από τέσ­σε­ρις κατευ­θύν­σεις ανα­χαι­τί­στη­καν. «Ο εχθρός χρη­σι­μο­ποί­η­σε αριθ­μό ρεκόρ επι­θε­τι­κών drones».

Η Αερο­πο­ρία επί­σης ανέ­φε­ρε βομ­βαρ­δι­σμούς που έγι­ναν με τέσ­σε­ρις πυραύ­λους S‑300 στην περιο­χή του Χαρ­κό­βου και με τρεις πυραύ­λους Kh-31 και έναν Kh-59 που είχαν στό­χο τις περιο­χές Χερ­σώ­να και Ζαπορίζια.

Στο Λβιβ, οι βομ­βαρ­δι­σμοί κατέ­στρε­ψαν ένα πανε­πι­στή­μιο και ένα μουσείο.

Στην επαρ­χία της Οδησ­σού, ένα άτο­μο σκο­τώ­θη­κε και οκτώ τραυ­μα­τί­στη­καν στο τελευ­ταίο αυτό κύμα ρωσι­κών επι­θέ­σων, σύμ­φω­να με τις τοπι­κές αρχές. Στο Χμελ­νί­τσκι, ένα παι­δί τραυματίστηκε.

Μια γυναί­κα σκο­τώ­θη­κε επί­σης από ρωσι­κούς βομ­βαρ­δι­σμούς στην επαρ­χία της Χερ­σώ­νας σήμε­ρα, δήλω­σε ο περι­φε­ρειάρ­χης Ολε­ξά­ντρ Προκούντιν.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο