Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρε μας δουλεύετε; Ακόμη μία κάλπικη αντιπαράθεση με αφορμή το …χοιρινό (πρωταγωνιστές Κυρανάκης — Γιαννούλης)

Για μια ακό­μη φορά το προ­σφυ­γι­κό πυρο­δό­τη­σε την κάλ­πι­κη απο­προ­σα­να­το­λι­στι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, στη βάση της πλα­στής δια­χω­ρι­στι­κής γραμ­μής ανά­με­σα στις αστι­κές πολι­τι­κές δυνά­μεις, της «προ­ό­δου» και της «συντή­ρη­σης».

Ο μεν βου­λευ­τής του (δια­καιω­μα­τι­κού) ΣΥΡΙΖΑ Χρή­στος Γιαν­νού­λης έκα­νε λόγο για κτη­νω­δία και σαδι­σμό και κατήγ­γει­λε όσους ψήνουν χοι­ρι­νό δίπλα σε προ­σφυ­γι­κές δομές, ο δε Κων­στα­ντί­νος Κυρα­νά­κης, γνω­στός για το «πηγαίο» δεξιό του φρό­νη­μα, εθί­χθη για­τί ένιω­σε να θίγο­νται τα δικαιώ­μα­τα των …Ελλή­νων από «υπή­κο­ος τρί­της χώρας».

Σηκώ­νουν τους τόνους της κάλ­πι­κης αντι­πα­ρά­θε­σης με αφορ­μή ένα περι­στα­τι­κό απα­ρά­δε­κτο, την ώρα που δηλώ­νουν προ­ση­λω­μέ­νοι στην πολι­τι­κή εγκλω­βι­σμού χιλιά­δων ξερι­ζω­μέ­νων στη χώρα μας μέσα σε απάν­θρω­πες συν­θή­κες στους καταυ­λι­σμούς της ντρο­πής. Την ώρα που δια­γκω­νί­ζο­νται για το ποιος από τους δύο είναι καλύ­τε­ρος «εφαρ­μο­στής» της Συμ­φω­νί­ας ΕΕ — Τουρ­κί­ας (φέρει την υπο­γρα­φή της κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ) και όλων των σχε­τι­κών αντι­δρα­στι­κών απο­φά­σε­ων της ΕΕ.

Από τη μία οι του ΣΥΡΙΖΑ χύνουν κρο­κο­δεί­λια δάκρυα για τους κατα­τρεγ­μέ­νους και από την άλλη δηλώ­νουν αμε­τα­κί­νη­τα και αμε­τα­νό­η­τα στρα­τη­γι­κοί εταί­ροι των Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών. Συμ­μέ­το­χοι οπως και η ΝΔ στο έγκλη­μα, παρέ­χο­ντας «γην και ύδωρ» στους φονιά­δες των λαών που σπέρ­νουν το θάνα­το και προ­κα­λούν κύμα­τα προσφύγων.

Από κοντά και τα ΜΜΕ, βαπο­ρά­κια (εκών άκων) των fake news της πολι­τι­κής τους.

Όσο για τα απα­ρά­δε­κτα περι­στα­τι­κά που εμφα­νί­ζο­νται κατά και­ρούς σε βάρος των μετα­να­στών, περι­στα­τι­κά μίσους, ρατσι­σμού και ξενο­φο­βί­ας, το δυνά­μω­μα της αλλη­λεγ­γύ­ης του λαού προς τους πρό­σφυ­γες είναι αυτή που θα τα περι­θω­ριο­ποι­ή­σει. Με ταυ­τό­χρο­νο δυνά­μω­μα της απαί­τη­σης να στα­μα­τή­σει κάθε συμ­με­το­χή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και επεμ­βά­σεις, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλ­κά­νια, απο­δέ­σμευ­ση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό να κάνει κου­μά­ντο στη χώρα του, να ζήσει ειρη­νι­κά με όλους τους άλλους λαούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο