Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρυπαίνουν τα γκράφιτι σύμφωνα με το Δήμο Θεσσαλονίκης που επιβάλλει πρόστιμα

Πρό­στι­μο ύψους 150 ευρώ, στον καθέ­να, επέ­βα­λε η δημο­τι­κή αστυ­νο­μία Θεσ­σα­λο­νί­κης σε δύο άτο­μα, τα οποία εντό­πι­σε χθες βρά­δυ στην περιο­χή της Νέας Παρα­λί­ας, στο ύψος του Βασι­λι­κού Θεά­τρου, να ρυπαί­νουν κατά την ερμη­νεία της τον περι­βάλ­λο­ντα χώρο με σπρέι για γκράφιτι.

Οι δημο­τι­κοί αστυ­νο­μι­κοί, κατά τη διάρ­κεια των ελέγ­χων που διε­νερ­γούν σε καθη­με­ρι­νή βάση στο παρα­λια­κό μέτω­πο, εντό­πι­σαν και ακι­νη­το­ποί­η­σαν τους δύο «δρά­στες» λίγο πριν από τις 9 το βρά­δυ και με τη συν­δρο­μή της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας επέ­βα­λαν τα προ­βλε­πό­με­να πρό­στι­μα για ρύπανση.

Παράλ­λη­λα, ο δήμος Θεσ­σα­λο­νί­κης έχει εκδη­λώ­σει την πρό­θε­σή του να παρα­στεί ως πολι­τι­κός ενά­γων στην υπό­θε­ση προς υπο­στή­ρι­ξη της κατη­γο­ρί­ας, ώστε οι παρα­βά­τες να τιμω­ρη­θούν και να επι­βα­ρυν­θούν με το κόστος απο­κα­τά­στα­σης της ζημί­ας που προ­κά­λε­σαν, όπως δήλω­σε ο εντε­ταλ­μέ­νος σύμ­βου­λος, υπεύ­θυ­νος για τη δημο­τι­κή αστυ­νο­μία, Δημή­τρης Δαγκλής.

«Είναι η πρώ­τη φορά που η δημο­τι­κή αστυ­νο­μία επι­βάλ­λει τέτοιο πρό­στι­μο. Κινή­θη­κε, επί­σης, το νομι­κό τμή­μα του δήμου διό­τι παρά τις συνε­χι­ζό­με­νες εκκλή­σεις για σεβα­σμό του δημό­σιου χώρου και παρά τις επα­νει­λημ­μέ­νες προ­σπά­θειες της διοί­κη­σης για ευπρε­πι­σμό της πόλης κάποιοι επι­μέ­νουν. Τα πρώ­τα πρό­στι­μα έπε­σαν. Πέραν όμως αυτού, οι παρα­βά­τες θα καλού­νται να πλη­ρώ­νουν και την απο­κα­τά­στα­ση της ζημιάς», είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά και υπε­ρη­φά­νως ο κ. Δαγκλής για μια πόλη που ο καφές στοι­χί­ζει λιγό­τε­ρο από το παρ­κά­ρι­σμα την εκμε­τάλ­λευ­ση του οποί­ου έχει ιδιω­τι­κή εταιρεία.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο