Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Κομμουνιστής περιφερειακός σύμβουλος έφαγε πρόστιμο επειδή έκανε έκκληση για ειρήνη!

Πόσο κοστί­ζει στην καπι­τα­λι­στι­κή Ρωσία του Βλ. Πού­τιν η δημό­σια έκκλη­ση για τερ­μα­τι­σμό του πολέ­μου και ειρή­νη; Στην περί­πτω­ση του κομ­μου­νι­στή συμ­βού­λου Λεο­νίντ Βασιού­κε­βιτς, της περι­φέ­ρειας Πρι­μό­ριε στην ανα­το­λι­κή Ρωσία, το δικα­στή­ριο απε­φάν­θη: 30.000 ρού­βλια, δηλα­δή περί­που 500 ευρώ. 

Το ποσό αυτό καλεί­ται να πλη­ρώ­σει ο Βασιού­κε­βιτς, εκλεγ­μέ­νος περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος με το ΚΚ Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας (ΚΚΡΟ), επει­δή τον περα­σμέ­νο Μάϊο είχε εκφρά­σει δημό­σια, κατά την διάρ­κεια συνε­δρί­α­σης του περι­φε­ρεια­κού συμ­βου­λί­ου, την αντί­θε­σή του στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία, κάνο­ντας έκκλη­ση στον πρό­ε­δρο Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν να υπάρ­ξει ειρή­νευ­ση και να επι­στρέ­ψουν τα ρωσι­κά στρα­τεύ­μα­τα στη χώρα.

Όπως είχε τονί­σει ο Βασιού­κε­βιτς και άλλος ένας συνά­δελ­φός του, επί­σης μέλος του ΚΚΡΟ, η συνέ­χι­ση της στρα­τιω­τι­κής επι­χεί­ρη­σης στην Ουκρα­νία θα σημά­νει αύξη­ση του αριθ­μού των νεκρών, των τραυ­μα­τι­σμέ­νων, των ορφα­νών παι­διών, κλπ. Τότε, ο κυβερ­νή­της του Πρι­μό­ριε που ήταν παρών στη συνε­δρί­α­ση διέ­τα­ξε την άμε­ση απο­χώ­ρη­ση των δύο κομ­μου­νι­στών συμ­βού­λων από την συνε­δρί­α­ση, ενώ χαρα­κτή­ρι­σε «προ­δό­τη» των Βασιού­κε­βιτς που τόλ­μη­σε να ζητή­σει τον τερ­μα­τι­σμό του πολέμου.

Το ΚΚΡΟ όχι μόνο δεν στή­ρι­ξε τον εκλεγ­μέ­νο σύμ­βου­λό του, αλλά φρό­ντι­σε να τον «αδειά­σει» εκφρά­ζο­ντας για άλλη μια φορά την στή­ρι­ξή του στην πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης Πού­τιν: «Η επί­ση­μη θέση του ΚΚΡΟ είναι ότι στη­ρί­ζου­με τη δρά­ση των ενό­πλων δυνά­με­ων μας για την απο­να­ζι­στι­κο­ποί­η­ση της Ουκρα­νί­ας» δήλω­σε στην εφη­με­ρί­δα «Κόμερ­σαντ» ο γραμ­μα­τέ­ας της περι­φε­ρεια­κής οργά­νω­σης του κόμ­μα­τος στην περιο­χή Ανα­τό­λι Ντογλάτσεφ.

Πηγή: idcommunism.com

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο