Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Νέα επίθεση με drone σε διυλιστήριο πετρελαίου

Πυρ­κα­γιά έχει προ­κλη­θεί από επί­θε­ση με drone στο διυ­λι­στή­ριο πετρε­λαί­ου Ίλσκι στη νότια Ρωσία, η δεύ­τε­ρη μέσα σε δύο ημέ­ρες, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες από το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων TASS επι­κα­λού­με­νο τις υπη­ρε­σί­ες έκτα­κτης ανάγκης.

Το ρωσι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων RIA Novosti μετέ­δω­σε επί­σης πως δεν υπάρ­χουν θύμα­τα από το σημε­ρι­νό περι­στα­τι­κό και ότι η πυρ­κα­γιά κατασβέσθηκε.

Δεν έγι­νε αμέ­σως σαφές ποιος βρί­σκε­ται πίσω από το περι­στα­τι­κό. Συνή­θως οι ουκρα­νοί αξιω­μα­τού­χοι δεν ανα­λαμ­βά­νουν την ευθύ­νη για τέτοιες επι­θέ­σεις μέσα στην επι­κρά­τεια της Ρωσί­ας, αν και μερι­κές φορές εκφρά­ζουν την ικα­νο­ποί­η­σή τους γι’ αυτές.

Το διυ­λι­στή­ριο Ίλσκι, κοντά στο λιμά­νι του Νοβο­ρο­σίσκ της περι­φέ­ρειας Κραν­σο­ντάρ στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα, έχει ικα­νό­τη­τα επε­ξερ­γα­σί­ας περί­που 6,6 εκα­τομ­μυ­ρί­ων τόνων ετησίως.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι χθες, το TASS μετέ­δω­σε ότι ένα τηλε­κα­τευ­θυ­νό­με­νο drone «χτύ­πη­σε» τομείς απο­θή­κευ­σης καυ­σί­μων στο διυ­λι­στή­ριο πετρε­λαί­ου Ίλσκι, αλλά οι υπη­ρε­σί­ες αντι­με­τώ­πι­σης εκτά­κτων κατα­στά­σε­ων την έθε­σαν υπό έλεγ­χο μέσα σε δύο ώρες.

Πηγή: ertnews.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο