Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Οι ΗΠΑ στέλνουν μισθοφόρους του «Ισλαμικού Κράτους» στην Ουκρανία

Οι ρωσι­κές μυστι­κές υπη­ρε­σί­ες κατη­γό­ρη­σαν σήμε­ρα τις ΗΠΑ ότι στρα­το­λο­γούν τζι­χα­ντι­στές του «Ισλα­μι­κού Κρά­τους» (ΙΚ) για να τους στεί­λουν να πολε­μή­σουν στην Ουκρα­νία, ως μισθο­φό­ροι ενα­ντί­ον των ρωσι­κών δυνάμεων.

Ο επι­κε­φα­λής του γρα­φεί­ου Τύπου της ρωσι­κής υπη­ρε­σί­ας ξένων πλη­ρο­φο­ριών SVR, Σερ­γκέι Ιβά­νοφ, είπε ότι «οι ΗΠΑ προ­σελ­κύ­ουν ενερ­γά μέλη διε­θνών τρο­μο­κρα­τι­κών οργα­νώ­σε­ων, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του ΙΚ, που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία, να συμ­με­τά­σχουν σε εχθρο­πρα­ξί­ες στην Ουκρα­νία με την ιδιό­τη­τα των μισθοφόρων».

Ο Ιβά­νοφ υπο­στή­ρι­ξε ότι τον Απρί­λιο οι μυστι­κές υπη­ρε­σί­ες των ΗΠΑ μεσο­λά­βη­σαν για την απε­λευ­θέ­ρω­ση περί­που 60 μελών του ΙΚ, ηλι­κί­ας 20–25 ετών, από φυλα­κές που ελέγ­χο­νται από τους Κούρ­δους της Συρί­ας. Στη συνέ­χεια, οι τζι­χα­ντι­στές μετα­φέρ­θη­καν στην αμε­ρι­κα­νι­κή στρα­τιω­τι­κή βάση Αλ Τάνφ στη Συρία, κοντά στα σύνο­ρα με την Ιορ­δα­νία και το Ιράκ, για στρα­τιω­τι­κή εκπαί­δευ­ση και κατό­πιν μετα­φέρ­θη­καν στην Ουκρανία.

Σύμ­φω­να με τον ίδιο, η συγκε­κρι­μέ­νη βάση έχει γίνει εδώ και και­ρό «κέντρο τρο­μο­κρα­τών», όπου έως και 500 μέλη του ΙΚ και άλλοι τζι­χα­ντι­στές, πιστοί στην Ουά­σιγ­κτον, «υπο­βάλ­λο­νται σε επα­νεκ­παί­δευ­ση ταυ­τό­χρο­να». Τόνι­σε ότι όσοι γεν­νή­θη­καν στον Νότιο Καύ­κα­σο και την Κεντρι­κή Ασία είχαν προτεραιότητα.

«Οι ειδι­κές ομά­δες τους έχουν ως επί το πλεί­στον απο­στο­λή να πραγ­μα­το­ποιούν πρά­ξεις δολιο­φθο­ράς κατά των ρωσι­κών δυνά­με­ων στη Συρία και επί­σης στην Ουκρα­νία», είπε ο Ιβά­νοφ. Το μάθη­μα εκπαί­δευ­σης στο Αλ Τανφ, τόνι­σε, περι­λαμ­βά­νει οδη­γί­ες για τη χρή­ση των δια­θέ­σι­μων τύπων αντιαρ­μα­τι­κών πυραυ­λι­κών συστη­μά­των, ανα­γνώ­ρι­σης και επί­θε­σης drones MQ-1C και μέσων επι­κοι­νω­νί­ας και παρατήρησης.

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο