Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Πληροφορίες για συλλήψεις διαδηλωτών που συμμετείχαν σε αντιπολεμική διαδήλωση

Η ρωσι­κή αστυ­νο­μία άρχι­σε να συλ­λαμ­βά­νει άτο­μα που συμ­με­τεί­χαν σε αντι­πο­λε­μι­κή δια­δή­λω­ση κατά της ρωσι­κής στρα­τιω­τι­κής επι­χεί­ρη­σης στην Ουκρα­νία στην πλα­τεία Πού­σκιν στο κέντρο της Μόσχας μετα­δί­δει το πρα­κτο­ρείο RIA.

Η αστυ­νο­μία απέ­κλει­σε όλη την περιο­χή, μετέ­δω­σε ρεπόρ­τερ του πρα­κτο­ρεί­ου Reuters.

Νωρί­τε­ρα η εισαγ­γε­λία της Μόσχας είχε προει­δο­ποι­ή­σει για τις «αρνη­τι­κές συνέ­πειες» που θα είχε η συμ­με­το­χή σε «συγκε­ντρώ­σεις που δεν έχουν την έγκρι­ση των αρχών» στις 24 Φεβρουαρίου.

Στην Μόσχα συνε­λή­φθη η ακτι­βί­στρια ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των Μαρί­να Λιτ­βι­νό­βιτς. Η Λιτ­βι­νό­βιτς είχε απευ­θύ­νει νωρί­τε­ρα έκκλη­ση στον κόσμο να συμ­με­τά­σχουν σε συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας κατά της ρωσι­κής στρα­τιω­τι­κής εισβο­λής στην Ουκρα­νία. Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα Novaya Gazeta σε διά­φο­ρες πόλεις της Ρωσί­ας, όπου πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν δια­δη­λώ­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας, έχουν συλ­λη­φθεί 167 άτομα.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες διε­θνών και ρώσι­κων μέσων, συλ­λή­ψεις έγι­ναν και στο κέντρο της Αγ. Πετρού­πο­λης (Λένιν­γκραντ) κατά την διάρ­κεια αντι­πο­λε­μι­κής διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο