Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία: 498 νεκροί στρατιωτικοί και σχεδόν 1.600 τραυματίες

Σύμ­φω­να με το ειδη­σε­ο­γρα­φι­κό δίκτυο «Russia Today», 498 ρώσοι στρα­τιω­τι­κοί σκο­τώ­θη­καν και σχε­δόν 1.600 τραυ­μα­τί­στη­καν κατά τη διάρ­κεια της πολε­μι­κής επι­χει­ρη­σης στην Ουκρανία.

Το υπουρ­γείο Αμυ­νας της Ρωσί­ας διέ­ψευ­σε τις ανα­φο­ρές του Κιέ­βου ότι υπήρ­ξαν «αμέ­τρη­τα» θύμα­τα, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας τους ισχυ­ρι­σμούς αυτούς ως σκό­πι­μη παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση που προ­έρ­χε­ται από την ουκρα­νι­κή κυβέρνηση.

Σύμ­φω­να με εκτι­μή­σεις του ρωσι­κού στρα­τού, μονά­δες του ουκρα­νι­κού στρα­τού και ακρο­δε­ξιές-νεο­να­ζι­στι­κές παρα­στρα­τιω­τι­κές ομά­δες φέρε­ται να έχουν χάσει του­λά­χι­στον 2.870 στρα­τιώ­τες, ενώ άλλοι 3.700 έχουν υπο­στεί διά­φο­ρα τραύ­μα­τα. Περί­που 572 ουκρα­νοί στρα­τιώ­τες έχουν αιχ­μα­λω­τι­στεί, πρό­σθε­σε το υπουργείο.

Οι ρωσι­κές μονά­δες που εμπλέ­κο­νται στην επί­θε­ση απο­τε­λού­νται απο­κλει­στι­κά από επαγ­γελ­μα­τί­ες στρα­τιώ­τες, ανα­κοί­νω­σε ο ρωσι­κός στρα­τός, δια­ψεύ­δο­ντας τους ισχυ­ρι­σμούς ότι η δύνα­μη εισβο­λής απο­τε­λού­νταν σε μεγά­λο βαθ­μό από «στρα­τεύ­σι­μους».

Από την πλευ­ρά του, το Κίε­βο έχει κάνει λόγο για περισ­σό­τε­ρους από 5.800 νεκρούς ρώσους στρα­τιώ­τες, κάτι που δια­ψεύ­δει κατη­γο­ρη­μα­τι­κά η ρωσι­κή πλευρά.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από RT.com, TASS.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο