Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Υστερικές» οι δηλώσεις Αμερικανών περί επίθεσης στην Ουκρανία

Ενώ οξύ­νο­νται διαρ­κώς οι ενδοι­μπε­ρια­λι­στι­κές αντι­θέ­σεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την Ρωσία με επί­κε­ντρο την Ουκρα­νία, το ρωσι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών χαρα­κτή­ρι­σε «υστε­ρι­κές» τις δηλώ­σεις Αμε­ρι­κα­νών αξιω­μα­τού­χων σχε­τι­κά με επι­κεί­με­νη ρωσι­κή επίθεση.

«Η υστε­ρία του Λευ­κού Οίκου είναι απο­κα­λυ­πτι­κή όσο ποτέ. Οι Αγγλο­σά­ξο­νες χρειά­ζο­νται πόλε­μο. Με κάθε κόστος», έγρα­ψε στον λογα­ρια­σμό της στο κοι­νω­νι­κό δίκτυο Telegram η Μαρία Ζαχά­ρο­βα, εκτι­μώ­ντας ότι για τις ΗΠΑ «οι προ­βο­κά­τσιες, η παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση, οι απει­λές είναι αγα­πη­μέ­νη μέθο­δος επί­λυ­σης των δικών τους προβλημάτων».

«Ο οδο­στρω­τή­ρας της αμε­ρι­κα­νι­κής πολε­μι­κής και πολι­τι­κής μηχα­νής είναι έτοι­μος να περά­σει ξανά πάνω από τις ζωές ανθρώ­πων. Όλος ο κόσμος παρα­τη­ρεί πώς ο μιλι­τα­ρι­σμός και οι αυτο­κρα­το­ρι­κές φιλο­δο­ξί­ες ξεσκε­πά­ζουν τον ίδιο τους τον εαυ­τό», υπο­στή­ρι­ξε η Μ. Ζαχά­ρο­βα, όπως μετα­δί­δουν τις δηλώ­σεις της τα ρωσι­κά πρα­κτο­ρεία ειδήσεων.

Ως επι­δί­ω­ξη της αμε­ρι­κα­νι­κής κυβέρ­νη­σης «να αυξή­σει στο μέγι­στο τον βαθ­μό της προ­πα­γαν­δι­στι­κής εκστρα­τεί­ας» κατά της Ρωσί­ας, περιέ­γρα­ψε ο Ρώσος πρε­σβευ­τής στις ΗΠΑ Ανα­τό­λι Αντό­νοφ τις δηλώ­σεις Αμε­ρι­κα­νών αξιω­μα­τού­χων, εκτι­μώ­ντας ότι στο­χεύ­ουν στο να δια­μορ­φώ­σουν τη γνώ­μη περί του «ανα­πό­φευ­κτου μιας επί­θε­σης». Όπως μετα­φέ­ρει τις δηλώ­σεις του το ρωσι­κό πρα­κτο­ρείο «ΡΙΑ-Νόβο­στι», παρό­μοια σχό­λια «στε­ρού­νται απο­δεί­ξε­ων», ενώ οι ΗΠΑ απλώς «ρίχνουν στά­χτη στα μάτια».

Με ειρω­νι­κό τρό­πο απά­ντη­σε στις δηλώ­σεις του Αμε­ρι­κα­νού συμ­βού­λου Εθνι­κής Ασφα­λεί­ας Τζέικ Σάλι­βαν περί ρωσι­κής επί­θε­σης στην Ουκρα­νία κατά τη διάρ­κεια των Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων ο ανα­πλη­ρω­τής αντι­πρό­σω­πος της Ρωσί­ας στον ΟΗΕ Ντμί­τρι Πολιάν­σκι, ανα­ρω­τώ­με­νος «εάν θα εισβά­λουν οι ΗΠΑ στην Ουκρα­νία, για­τί κάποιος θα πρέ­πει να το κάνει μετά από τέτοια εκστρα­τεία πανι­κού». Σύμ­φω­να με τον Ντ.Πολιάνσκι τα ρωσι­κά στρα­τεύ­μα­τα βρί­σκο­νται ακό­μη στο ρωσι­κό έδα­φος, ενώ «ορι­σμέ­νοι λογι­κά σκε­πτό­με­νοι άνθρω­ποι ήλπι­σαν ότι η υστε­ρία, που διο­γκώ­νε­ται από τις ΗΠΑ πήρε την κατιού­σα, όμως ενδε­χο­μέ­νως την “μάτια­σαν”, για­τί αυτοί, που σκορ­πί­ζουν τον πανι­κό απέ­κτη­σαν “δεύ­τε­ρη αναπνοή”».

Νωρί­τε­ρα το ρωσι­κό ΥΠΕΞ είχε κάνει λόγο για «αντι­ρω­σι­κή εκστρα­τεία παρα­πλη­ρο­φό­ρη­σης» με δια­σπο­ρά «ψευ­δών ειδή­σε­ων», εκτι­μώ­ντας ότι «μπο­ρού­με να μιλά­με για συνω­μο­σία των κυβερ­νή­σε­ων δυτι­κών χωρών και ΜΜΕ με σκο­πό τη δημιουρ­γία τεχνη­τής έντα­σης γύρω από την Ουκρα­νία μέσω της μαζι­κής και συντο­νι­σμέ­νης διαρ­ρο­ής ψευ­δών πλη­ρο­φο­ριών για λόγους γεω­πο­λι­τι­κού συμ­φέ­ρο­ντος, ειδι­κό­τε­ρα για να απο­σπα­στεί η προ­σο­χή από τις δικές τους επι­θε­τι­κές ενέργειες».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ουκρα­νία: Απο­τυγ­χά­νουν οι διπλω­μα­τι­κές διερ­γα­σί­ες — «Στα χαρα­κώ­μα­τα» Ρωσία και ΝΑΤΟ

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο