Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Το Κίεβο εκτέλεσε Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου με εξ επαφής πυροβολισμούς στο κεφάλι

Το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι η Ουκρα­νία εκτέ­λε­σε περισ­σό­τε­ρους από 10 Ρώσους αιχ­μα­λώ­τους πολέ­μου, με εξ επα­φής πυρο­βο­λι­σμούς στο κεφά­λι, κατη­γο­ρώ­ντας το Κίε­βο για διά­πρα­ξη εγκλη­μά­των πολέ­μου τα οποία, σύμ­φω­να με την Μόσχα, η Δύση αγνοεί.

Η ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας ήταν μια απά­ντη­ση σε ένα βίντεο που κυκλο­φό­ρη­σε σε ρωσι­κά μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, το οποίο υπο­στη­ρί­ζει ότι δεί­χνει την εκτέ­λε­ση Ρώσων αιχ­μα­λώ­των πολέ­μου. Το Reuters δεν μπό­ρε­σε να επα­λη­θεύ­σει αμέ­σως ούτε το βίντεο, ούτε τον ισχυ­ρι­σμό του ρωσι­κού υπουρ­γεί­ου Άμυνας.

«Αυτή η βάναυ­ση δολο­φο­νία Ρώσων στρα­τιω­τι­κών δεν είναι ούτε το πρώ­το ούτε το μονα­δι­κό έγκλη­μα πολέ­μου», ανέ­φε­ρε το υπουρ­γείο Άμυνας.

«Αυτή είναι κοι­νή πρα­κτι­κή στις Ένο­πλες Δυνά­μεις της Ουκρα­νί­ας που υπο­στη­ρί­ζε­ται ενερ­γά από το καθε­στώς του Κιέ­βου και αγνο­εί­ται κατά­φω­ρα από τους δυτι­κούς προ­στά­τες του», συμπλη­ρώ­νει η ανακοίνωση.

Το βίντεο δεί­χνει αυτό που φαί­νε­ται να είναι Ρώσοι στρα­τιώ­τες ξαπλω­μέ­νοι στο έδα­φος στη Μακι­γίβ­κα στην ανα­το­λι­κή Ουκρα­νία, αφού είχαν παρα­δο­θεί Στη συνέ­χεια ακού­γο­νται πυρο­βο­λι­σμοί και το βίντεο δεί­χνει τα πτώματα.

Το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας υπο­γράμ­μι­σε ότι το βίντεο δεί­χνει «την εσκεμ­μέ­νη και μεθο­δι­κή δολο­φο­νία περισ­σό­τε­ρων από δέκα ακι­νη­το­ποι­η­μέ­νων Ρώσων στρα­τιω­τών από εκφυ­λι­σμέ­νους Ουκρα­νούς στρα­τιώ­τες με εξ επα­φής πυρο­βο­λι­σμούς στο κεφάλι».

Συμπλή­ρω­σε ότι το βίντεο απο­τε­λεί ένδει­ξη της «απο­τρό­παιας φύσης» του Ουκρα­νού προ­έ­δρου Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι και του «καθε­στώ­τος» του στο Κίε­βο, σημειώ­νο­ντας ότι αυτός «θα απα­ντή­σει ενώ­πιον του δικα­στη­ρί­ου της Ιστο­ρί­ας, του λαού της Ρωσί­ας και της Ουκρανίας».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο