Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σήμερα η πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στη Σοφία Αδαμίδου

Με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση ενός χρό­νου από το θάνα­το της συντρό­φισ­σας Σοφί­ας Αδα­μί­δου, ο «Ριζο­σπά­στης» και το Τμή­μα Πολι­τι­σμού της ΚΕ του ΚΚΕ διορ­γα­νώ­νουν σήμε­ρα Τετάρ­τη 29 Ιού­νη πολι­τι­στι­κή εκδή­λω­ση — αφιέ­ρω­μα στο καλ­λι­τε­χνι­κό έργο της, με τίτλο «Από αγά­πη κι όνει­ρα…», βασι­σμέ­νο σε στί­χο της Σοφί­ας Αδαμίδου.

Στην εκδή­λω­ση θα παρευ­ρε­θεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας.

Στον χώρο θα εκτί­θε­νται εικα­στι­κά έργα της, τα οποία παρα­χώ­ρη­σαν ειδι­κά για την εκδή­λω­ση η οικο­γέ­νεια και φίλοι της. Θα προ­βλη­θεί επί­σης βίντεο για τη δημο­σιο­γρα­φι­κή της πορεία και το καλ­λι­τε­χνι­κό της έργο, με εικό­νες και απο­σπά­σμα­τα από θεα­τρι­κές παρα­στά­σεις, αλλά και παρεμ­βά­σεις ανθρώ­πων της Τέχνης.

Το άνοιγ­μα της εκδή­λω­σης θα κάνει εκ μέρους του «Ριζο­σπά­στη» ο Γιώρ­γος Ελτα­χήρ, Γραμ­μα­τέ­ας της ΚΟΒ «Ριζο­σπά­στη» του ΚΚΕ και μέλος της Συντα­κτι­κής Επι­τρο­πής της εφημερίδας.

Την κεντρι­κή ομι­λία για το καλ­λι­τε­χνι­κό έργο της Σοφί­ας Αδα­μί­δου θα κάνει η Ελέ­νη Μηλια­ρο­νι­κο­λά­κη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύ­θυ­νη του Τμή­μα­τος Πολι­τι­σμού της ΚΕ.

Πλού­σιο θα είναι και το καλ­λι­τε­χνι­κό πρό­γραμ­μα, τη σκη­νο­θε­τι­κή επι­μέ­λεια του οποί­ου έχει η Ρου­μπί­νη Μοσχοχωρίτη.

Ποι­ή­μα­τα, κεί­με­να και απο­σπά­σμα­τα θεα­τρι­κών έργων της Σοφί­ας θα δια­βά­σουν οι ηθο­ποιοί: Αννί­τα Κού­λη, Ελε­ο­νώ­ρα Αντω­νιά­δου, Θεο­δώ­ρα Σιάρ­κου, Σοφία Πανά­γου, Θάλεια Ματί­κα, Στέ­λιος Γερά­νης, Δημή­τρης Μαύ­ρος, Μαρία Κανε­λο­πού­λου, Τάσος Σωτη­ρά­κης, Αννα Παντζέλη.

Περι­λαμ­βά­νε­ται ακό­μα συναυ­λία σε επι­μέ­λεια του Φίλιπ­που Παχνι­στή, με ποί­η­ση της Σοφί­ας Αδμί­δου που έχει μελο­ποι­η­θεί από την Ερω­φί­λη και τον Τάσο Σωτη­ρά­κη, καθώς και άλλα τραγούδια.

Κάποια τρα­γού­δια θα παί­ξει με την κιθά­ρα του ο Μανό­λης Ανδρου­λι­δά­κης.

Θα τρα­γου­δή­σουν η Γιώ­τα Βέη, η Ερω­φί­λη και η Αργυ­ρώ Καπα­ρού.

Θα παί­ξουν οι μου­σι­κοί: Δημή­τρης Γιαν­νού­χος (τύμπα­να), Περι­κλής Μαλα­κα­τές (μπά­σο), Γιώρ­γος Θεο­φά­νους (κιθά­ρες), Φίλιπ­πος Παχνι­στής (πιά­νο, μου­σι­κή επιμέλεια).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο