Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σεισμός — Τουρκία: Στους 31 οι νεκροί — Πάνω από 1.500 οι τραυματίες

Σε 31 ανέρ­χο­νται οι άνθρω­ποι που έχα­σαν τη ζωή τους από τον ισχυ­ρό σει­σμό της Παρα­σκευ­ής, μεγέ­θους 6,8 βαθ­μών, που έπλη­ξε την επαρ­χία Ελα­ζίγ, στην ανα­το­λι­κή Τουρ­κία, ανα­κοί­νω­σε τα ξημε­ρώ­μα­τα της Κυρια­κής σε νεό­τε­ρο απο­λο­γι­σμό της η τουρ­κι­κή Αρχή δια­χεί­ρι­σης Κατα­στρο­φών και Εκτά­κτων Περι­στα­τι­κών (AFAD).

Μέχρι στιγ­μής, ο κατα­γε­γραμ­μέ­νος αριθ­μός των τραυ­μα­τιών είναι 1.547, ενώ οι δια­σώ­στες συνε­χί­ζουν να ανα­σύ­ρουν θύμα­τα κάτω από χαλάσματα.

Τα μέλη των ομά­δων διά­σω­σης που εργά­ζο­νταν όλη τη νύχτα σε θερ­μο­κρα­σί­ες κάτω από το μηδέν ανέ­συ­ραν 45 ανθρώ­πους ζωντα­νούς από κτί­ρια που έχουν καταρ­ρεύ­σει. Η AFAD ανέ­φε­ρε πως οι επι­χει­ρή­σεις διά­σω­σης συνεχίζονται.

Σύμ­φω­να με τηλε­ο­πτι­κά πλά­να που μετα­δό­θη­καν, μια 35χρονη γυναί­κα και η νεο­γέν­νη­τη κόρη της ανα­σύρ­θη­καν ζωντα­νές από τα χαλά­σμα­τα 28 ώρες ύστε­ρα από τον σει­σμό μεγέ­θους 6,8 βαθ­μών που έπλη­ξε την επαρ­χία Ελα­ζίγ στην ανα­το­λι­κή Τουρκία.

Οι δια­σώ­στες συνέ­χι­ζαν να ανα­ζη­τούν επι­ζώ­ντες σε τρία σημεία στην επαρ­χία, σύμ­φω­να με την τουρ­κι­κή υπη­ρε­σία δια­χεί­ρι­σης κατα­στρο­φών και εκτά­κτων κατα­στά­σε­ων (AFAD).

Σύμ­φω­να με τα αρχι­κά στοι­χεία, 76 κτί­ρια κατέρ­ρευ­σαν και 42 υπέ­στη­σαν σοβα­ρές ζημιές.

Του­λά­χι­στον 530 μετα­σει­σμοί έχουν κατα­γρα­φεί, 9 εκ των οποί­ων μεγέ­θους άνω των 4 βαθμών.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο