Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σεισμός τώρα: Αισθητική σεισμική δόνηση στην Κόρινθο

Σει­σμός τώρα: Αισθη­τι­κή σει­σμι­κή δόνη­ση 3,8 βαθ­μών της Κλί­μα­κας Ρίχτερ σημειώ­θη­κε το πρωί της Πέμ­πτης στον θαλάσ­σιο χώρο ανοι­χτά του Κιάτου.

Ο σει­σμός σημειώ­θη­κε στις 8:42 το πρωί της Πέμ­πτης και το επί­κε­ντρό του εντο­πί­στη­κε στον θαλάσ­σιο χώρο 9 χλμ. βόρεια του Κιά­του. Σημειώ­νε­ται ότι στην ευτύ­τε­ρη περιο­χή είχαν σημειω­θεί άλλοι τρεις αισθη­τοι σει­σμοί το βρά­δυ της Τετάρτης

Το εστια­κό βάθος του σει­σμού υπο­λο­γί­στη­κε από το Γεω­δυ­να­μι­κό Ινστι­τού­το Αθη­νών στα 5 χλμ.

Το βρά­δυ της Τετάρ­της είχαν σημειω­θεί τρεις ασθε­νείς δια­δο­χι­κοί σει­σμοί, με χρο­νι­κή από­στα­ση 12 λεπτών ο πρώ­τος από τον τελευ­ταίο, ανοι­χτά της Κορίνθου.

Σύμ­φω­να με το Γεω­δυ­να­μι­κό Ινστι­τού­το, ο πρώ­τος σει­σμός κατα­γρά­φη­κε στις 20:42 και ο τελευ­ταί­ος στις 20:55.

Η πρώ­τη δόνη­ση ήταν μεγέ­θους 2,5 Ρίχτερ, είχε εστια­κό βάθος 12 χλμ και επί­κε­ντρο 6χλμ ανα­το­λι­κά του Ξυλοκάστρου.

Η δεύ­τε­ρη, σύμ­φω­να με την ανα­θε­ω­ρη­μέ­νη λύση του Γεω­δυ­να­μι­κού, σημειώ­θη­κε τρία λεπτά αργό­τε­ρα από την πρώ­τη, στις 20:45, ήταν μεγέ­θους 1,9 Ρίχτερ. Το εστια­κό βάθος υπο­λο­γί­στη­κε στα 12,7 χλμ και η τοπο­θε­σία 6χλμ ανα­το­λι­κά νοτιο­α­να­το­λι­κά του Ξυλοκάστρου.

Η τρί­τη σει­σμι­κή δόνη­ση ήταν και η πιο ισχυ­ρή, μεγέ­θους 2,8 Ρίχτερ, με εστια­κό βάθος 5χλμ, και τοπο­θε­σία 10χλμ βόρεια του Κιάτου.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο