Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σεισμός τώρα: Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη

Συνε­χί­ζει να βρί­σκε­ται στον «χορό» των Ρίχτερ η Κρή­τη, καθώς κατα­γρά­φο­νται συνε­χώς νέες δονή­σεις με τη μεγα­λύ­τε­ρη να κατα­γρά­φε­ται στις 7:48 το πρωί με μέγε­θος 5,4 βαθμούς.

Σύμ­φω­να με το γεω­δυ­να­μι­κό Ινστι­τού­το, το εστια­κό βάθος της δόνη­σης ήταν 13,9 χλμ και το επί­κε­ντρο εντο­πί­ζε­ται 23 χλμ νότια – νοτιο­δυ­τι­κά του Ηρακλείου.

Η πρώ­τη δύσκο­λη νύχτα για τους κατοί­κους — Πάνω από 40 οι μετασεισμοί

Σε αυτοκίνητα, πλατείες, σκηνές και σε κάποια ξενοδοχεία πέρασαν το βράδυ τους οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και των γειτονικών περιοχών.

Η χθε­σι­νή νύχτα ήταν αρκε­τά δύσκο­λη για τους κατοί­κους οι οποί­οι εκτός του ότι ανα­γκά­στη­καν να δια­νυ­κτε­ρεύ­σουν έξω από τα σπί­τια τους είχαν και τον φόβο των μετα­σει­σμών. Περισ­σό­τε­ροι από 40 μετα­σει­σμοί έχουν κατα­γρα­φεί μέχρι στιγ­μής εντά­σε­ως άνω των 3 βαθ­μών της κλί­μα­κας Ρίχτερ, με τον μεγα­λύ­τε­ρο να είναι 4,8 Ρίχτερ.

kriti1 kriti2 kriti3 kriti4 kriti5

Από Drone οι μεγάλες καταστροφές

Συγκλο­νι­στι­κές εικό­νες από ψηλά κατέ­γρα­ψε το drone με πολ­λά χωριά του Δήμου Πεδιά­δας να θυμί­ζουν βομ­βαρ­δι­σμέ­νο τοπίο. Εικό­νες απο­κά­λυ­ψης με σχε­δόν ισο­πε­δω­μέ­να χωριά.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο