Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σερβία: Βανδάλισαν τα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος και άφησαν απειλές — «Θα σας σφάξουμε»

Στό­χος νέας επί­θε­σης βαν­δα­λι­σμού έγι­ναν τα γρα­φεία του Νέου Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Γιου­γκο­σλα­βί­ας στο Βελιγράδι.

Συγκε­κρι­μέ­να, άγνω­στοι έσπα­σαν τις τζα­μα­ρί­ες των γρα­φεί­ων και έγρα­ψαν με σπρέϊ αντι­κομ­μου­νι­στι­κά και φασι­στι­κά συν­θή­μα­τα, εκτο­ξεύ­ο­ντας απει­λές κατά των κομμουνιστών.

Σε ένα από τα συν­θή­μα­τα ανα­γρά­φε­ται η φρά­ση «Κόκ­κι­νοι, θα σας σφά­ξου­με», ενώ η υπο­γρα­φή φέρει τον κέλ­τι­κο σταυ­ρό, σύμ­βο­λο που χρη­σι­μο­ποιούν νεο­φα­σι­στι­κές ομά­δες και συμμορίες.

Σε ανα­κοί­νω­σή του, το Νέο Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Γιου­γκο­σλα­βί­ας και η Ένω­ση Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας καταγ­γέλ­λει την επί­θε­ση, καθώς και την στά­ση της Σερ­βι­κής αστυ­νο­μί­ας η οποία, παρό­τι γνω­ρί­ζει τους δρά­στες, δεν έχει προ­χω­ρή­σει σε καμία σύλ­λη­ψη ως τώρα.

Ως απά­ντη­ση στους βαν­δα­λι­σμούς και τις απει­λές των φασι­στοει­δών, το Νέο Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα και η Ένω­ση Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας θα διορ­γα­νώ­σουν μεγά­λη αντι­φα­σι­στι­κή δια­δή­λω­ση στην σερ­βι­κή πρω­τεύ­ου­σα στις 17 Δεκέμ­βρη, ενώ προ­τί­θε­νται να ζητή­σουν την παραί­τη­ση του υπουρ­γού Εσω­τε­ρι­κών σε περί­πτω­ση που οι επι­θέ­σεις συνεχιστούν.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι τον περα­σμέ­νο Οκτώ­βρη, τα γρα­φεία του κόμ­μα­τος είχαν γίνει και πάλι στό­χος επί­θε­σης από ακρο­δε­ξιές οργανώσεις.

Πηγή: idcommunism.com

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο