Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε αργία Αττική, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Κρήτη και Κυκλάδες — Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ — Το ωράριο των σούπερ μάρκετ

Σε αργία βρί­σκο­νται και σήμε­ρα η Αττι­κή, η Βοιω­τία, τα Δωδε­κά­νη­σα, η Εύβοια, η Κρή­τη και οι Κυκλά­δες καθώς οι περιο­χές αυτές κηρύ­χθη­καν σε κατά­στα­ση ειδι­κής κινη­το­ποί­η­σης πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας λόγω των έντο­νων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων που εκδη­λώ­θη­καν. Στις περιο­χές αυτές ισχύ­ουν τα εξής:

Ανα­στέλ­λε­ται η λει­τουρ­γία όλων των δημο­σί­ων υπη­ρε­σιών, εξαι­ρου­μέ­νων των υπη­ρε­σιών των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθ­μού, των Ενό­πλων Δυνά­με­ων, των Σωμά­των Ασφα­λεί­ας, των δημο­σί­ων δομών υγεί­ας, των μέσων μαζι­κής μετα­φο­ράς και άλλων υπη­ρε­σιών η λει­τουρ­γία των οποί­ων είναι ανα­γκαία για τη δια­χεί­ρι­ση του φαι­νο­μέ­νου κατά την κρί­ση του προϊ­στα­μέ­νου της οικεί­ας οργα­νι­κής μονάδας.

Στις περιο­χές αυτές δεν θα λει­τουρ­γή­σει καμία βαθ­μί­δα εκπαί­δευ­σης, ούτε τηλεκ­παί­δευ­ση, δημό­σια και ιδιω­τι­κή, ούτε οι βρε­φι­κοί, βρε­φο­νη­πια­κοί και παι­δι­κοί σταθ­μοί, τα κέντρα δημιουρ­γι­κής απα­σχό­λη­σης των παι­διών, τα κέντρα δημιουρ­γι­κής απα­σχό­λη­σης παι­διών και ατό­μων με ανα­πη­ρία και τα κέντρα διη­μέ­ρευ­σης ημε­ρή­σιας φροντίδας.

Ανα­στέλ­λε­ται επί­σης η λει­τουρ­γία των ιδιω­τι­κών επι­χει­ρή­σε­ων, πλην των κατα­στη­μά­των τρο­φί­μων, φαρ­μα­κεί­ων και άλλων δομών υγεί­ας, πρα­τη­ρί­ων υγρών καυ­σί­μων και άλλων επι­χει­ρή­σε­ων που λει­τουρ­γούν κατά τις αργί­ες, όπως επί­σης και επι­χει­ρή­σε­ων η λει­τουρ­γία των οποί­ων συμ­βάλ­λει στην αντι­με­τώ­πι­ση των συνε­πειών της μεγά­λης κακοκαιρίας.

Τα σού­περ-μάρ­κετ και τα κατα­στή­μα­τα τρο­φί­μων για τα οποία θα ισχύ­ει ωρά­ριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Τα πρα­τή­ρια καυ­σί­μων και τα φαρ­μα­κεία θα λει­τουρ­γή­σουν σύμ­φω­να με το κανο­νι­κό τους ωρά­ριο και τον προ­γραμ­μα­τι­σμό των εφη­με­ριών τους.

Τα τρα­πε­ζι­κά κατα­στή­μα­τα θα παρα­μεί­νουν κλει­στά και δεν θα εκτε­λούν συναλ­λα­γές για το κοι­νό στις Περι­φέ­ρειες Αττι­κής, Κρή­της και Νοτί­ου Αιγαί­ου και στις περι­φε­ρεια­κές ενό­τη­τες Βοιω­τί­ας και Εύβοιας.

Ανα­στέλ­λε­ται πλή­ρως η λει­τουρ­γία των λαϊ­κών αγο­ρών εντός της Περι­φέ­ρειας Αττικής .

Ανα­στέλ­λο­νται και σήμε­ρα τα ραντε­βού στα εμβο­λια­στι­κά κέντρα των νομών Αττι­κής και Εύβοιας.

Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός των οδηγών και των οχημάτων που ήταν εντός της Αττικής Οδού

Περί­που 4.500 επι­βά­τες και 2.500 οχή­μα­τα εκτι­μά­ται ότι βρέ­θη­καν εγκλω­βι­σμέ­νοι εντός της Αττι­κής Οδού το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας, σύμ­φω­να με στοι­χεία της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας. Κατά τη διάρ­κεια των επι­χει­ρή­σε­ων το πρώ­το βρά­δυ έως και χθες τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες απε­γκλω­βί­στη­καν περί­που 3.500 άτο­μα και περί­που 1.800 αυτο­κί­νη­τα, ενώ έως χθες το από­γευ­μα περί­που 500 οχή­μα­τα παρέ­με­ναν ακινητοποιημένα.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της Αττι­κής Οδού, όσων οδη­γών τα οχή­μα­τα έχουν παρα­μεί­νει στα παρα­κά­τω τμή­μα­τα της Αττι­κής Οδού, μπο­ρούν κατό­πιν συνεν­νό­η­σης με την Πυρο­σβε­στι­κή στο τηλέ­φω­νο 199 να έλθουν να παρα­λά­βουν τα οχή­μα­τά τους από τα εξής σημεία:

1. Από Λ. Κηφι­σί­ας έως τη σήραγ­γα Βρι­λησ­σί­ων στο ρεύ­μα προς Αερο­δρό­μιο. Μπο­ρούν να βγουν στην Περι­φε­ρεια­κή Υμητ­τού και από εκεί στη Λ. Κατε­χά­κη προς τα Στρα­τιω­τι­κά Νοσοκομεία.

2. Στη δια­δρο­μή από τη Λεω­φό­ρο Κατε­χά­κη μέσω της Περι­φε­ρεια­κής Υμητ­τού στην κατεύ­θυν­ση προς Αερο­δρό­μιο και στην κατεύ­θυν­ση προς Ραφή­να-Πικέρ­μι στην έξο­δο Υ8.

3. Από τα διό­δια Παλ­λή­νης έως τη Λεω­φό­ρο Κατε­χά­κη (και προς τα Στρα­τιω­τι­κά Νοσοκομεία).

4. Από τα διό­δια Παια­νί­ας έως την Κάν­τζα στο ρεύ­μα προς Ελευσίνα.

Ακό­μη, οχή­μα­τα της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας είναι δια­θέ­σι­μα, από χθες και για όσες μέρες χρεια­στεί στους οδη­γούς στο Δαχτυ­λί­δι στη Λ. Κηφι­σί­ας για τη μετα­φο­ρά τους και την ανά­κτη­ση των οχη­μά­των τους από την Αττι­κή Οδό. Πρό­κει­ται για οχή­μα­τα, τύπου μίνι-λεω­φο­ρεία, τα οποία θα βρί­σκο­νται στο σημείο και σε συνε­χή δρο­μο­λό­για από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το από­γευ­μα για την μετα­φο­ρά των οδη­γών για να ανα­κτή­σουν τα οχή­μα­τά τους.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα

Με πρό­γραμ­μα αργί­ας θα κυκλο­φο­ρή­σουν σήμε­ρα τα λεω­φο­ρεία και τα τρόλεϊ.

Τα δρο­μο­λό­για θα ξεκι­νή­σουν μετα­ξύ 06.30 — 07.00, λόγω του αυξη­μέ­νου κιν­δύ­νου εμφά­νι­σης παγε­τού κατά τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες. Με γνώ­μο­να την ασφά­λεια επι­βα­τών και εργα­ζο­μέ­νων, τα επο­πτι­κά συνερ­γεία θα παρα­κο­λου­θούν διαρ­κώς τις συν­θή­κες του οδι­κού δικτύ­ου και τα δρο­μο­λό­για θα προ­σαρ­μό­ζο­νται αναλόγως.

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Σε ό,τι αφο­ρά τη λει­τουρ­γία των μέσων στα­θε­ρής τρο­χιάς κανο­νι­κά θα λει­τουρ­γούν αύριο οι γραμ­μές 2 και 3 του μετρό. Στο τμή­μα «Δουκ. Πλα­κε­ντί­ας» — Αερο­δρό­μιο «Ελ. Βενι­ζέ­λος», δεν θα πραγ­μα­το­ποιού­νται ενδιά­με­σες στάσεις.

Στη γραμ­μή 1 η συγκοι­νω­νία, θα διε­ξά­γε­ται στο τμή­μα Πει­ραιάς — Ειρή­νη και αντί­στρο­φα με προ­ο­πτι­κή έως το μεση­μέ­ρι να δοθεί και το υπό­λοι­πο τμή­μα της γραμ­μής σε λειτουργία.

Στο δίκτυο του τραμ, τα δρο­μο­λό­για θα διε­ξά­γο­νται ως εξής:

-Γραμ­μή 6 “Σύνταγ­μα — Πικρο­δάφ­νη” με τερ­μα­τι­κή στά­ση Λ. Βουλιαγμένης

-Γραμ­μή 7 “Ασκλη­πιείο Βού­λας — Ακτή Ποσει­δώ­νος” με τερ­μα­τι­κή στά­ση Κολυμβητήριο

Έως το μεση­μέ­ρι ανα­μέ­νε­ται να έχει απο­κα­τα­στα­θεί πλή­ρως η κυκλο­φο­ρία στο δίκτυο του τραμ.

Στη διάρ­κεια της ημέ­ρας θα υπάρ­χει στα­θε­ρή ροή πλη­ρο­φό­ρη­σης για τη λει­τουρ­γία των ΜΜΜ προς ενη­μέ­ρω­ση του επι­βα­τι­κού κοι­νού από την ιστο­σε­λί­δα του Οργα­νι­σμού www.oasa.gr .

ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εξαι­τί­ας των και­ρι­κών συν­θη­κών, και υπό την προ­ϋ­πό­θε­ση της ελεγ­μέ­νης και ασφα­λούς λει­τουρ­γί­ας της υπο­δο­μής του δικτύ­ου του ΟΣΕ, για σήμε­ρα, ημέ­ρα Αργί­ας, προ­βλέ­πε­ται να εκτε­λε­στεί κανο­νι­κά το πρό­γραμ­μα αργιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: δηλα­δή, όπως κάθε Κυρια­κή, δεν θα κυκλο­φο­ρή­σουν τα 1532, 1537, 1552, 1557 της Χαλ­κί­δας και τα 4+4 ζεύ­γη στη γραμ­μή Κορωπί-Λιόσια.

Οι επι­πλέ­ον αλλα­γές των δρο­μο­λο­γί­ων για το κοι­νό, για την 26η Ιανουα­ρί­ου συνί­στα­νται στις ακυρώσεις:

- των πρω­ι­νών IC-50 και IC-51 στη γραμ­μή Αθή­νας και Θεσσαλονίκης

- των πρω­ι­νών στη γραμ­μή της Χαλ­κί­δας 11530, 1530, 1533.

Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες το επι­βα­τι­κό κοι­νό μπο­ρεί να καλεί στον αριθ­μό 14511 ή να επι­σκε­φθεί την ιστο­σε­λί­δα www.trainose.gr .

 

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο