Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε εξέλιξη η πορεία Ειρήνης (ΦΩΤΟ)

Με την εκδή­λω­ση υπο­δο­χής που προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται για τις 18.30 στο ύψος του Υπουρ­γεί­ου Εθνι­κής Άμυ­νας θα ολο­κλη­ρω­θεί το από­γευ­μα η 39η Μαρα­θώ­νια Πορεία Ειρή­νης, η οποία πραγ­μα­το­ποιεί­ται από το πρωί στην Αττική.

Η τελε­τή έναρ­ξης έγι­νε στις 8 π.μ. στον Τύμ­βο του Μαρα­θώ­να, όπου πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε και κατά­θε­ση στε­φά­νου στην προ­το­μή του Γρ. Λαμπράκη.

poreia1

Η πορεία με σύν­θη­μα «Ο λαός να δώσει απά­ντη­ση στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και την εμπλο­κή της χώρας», διορ­γα­νώ­θη­κε από την Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ) στο πλαί­σιο της Πανελ­λα­δι­κής Ημέ­ρας Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κής Δρά­σης, η οποία «τη φετι­νή χρο­νιά απο­κτά ιδιαί­τε­ρη σημα­σία», όπως σημειώ­νει η Οργά­νω­ση στη σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση της. Η ΕΕΔΥΕ καταγ­γέλ­λει το ΝΑΤΟ, με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση 70 χρό­νων από την ίδρυ­ση του, ότι «δια­χρο­νι­κά απο­τέ­λε­σε και απο­τε­λεί το οπλι­σμέ­νο χέρι του κεφα­λαί­ου κατά των λαών».

poreia2

Στό­χος της πορεί­ας όπως και αντί­στοι­χων που διορ­γα­νώ­θη­καν σε άλλες πόλεις της χώρας είναι «να εκφρα­στεί η κατα­δί­κη του λαού μας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στην κυβέρ­νη­ση, αλλά και στα αστι­κά κόμ­μα­τα που τους στη­ρί­ζουν. Να εκφρα­στεί επί­σης η διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη του ελλη­νι­κού λαού, στους αγω­νι­ζό­με­νους λαούς του κόσμου».

Στην εκδή­λω­ση υπο­δο­χής των ειρη­νο­δρό­μων θα παρί­στα­ται ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κουτσούμπας.

poreia3

Για την ομα­λή εξέ­λι­ξη της 39ης Μαρα­θώ­νιας Πορεί­ας Ειρή­νης τέθη­καν σε εφαρ­μο­γή από νωρίς το πρωί κυκλο­φο­ρι­κές ρυθ­μί­σεις με στα­δια­κή δια­κο­πή της κυκλο­φο­ρί­ας και απα­γό­ρευ­ση στά­σης και στάθ­μευ­σης οχη­μά­των στις λεω­φό­ρους και οδούς, περιο­χών των δήμων Μαρα­θώ­να — Ν. Μάκρης, Ραφή­νας — Πικερ­μί­ου, Παλ­λή­νης — Γέρα­κα — Ανθού­σας, Αγί­ας Παρα­σκευ­ής, Χαλαν­δρί­ου και Ψυχι­κού — Φιλοθέης.

poreia12

poreia8

poreia7

poreia5

poreia4

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο